Jak zabít, vykuchat a naporcovat kapra tak, aby bylo maso bez kostí

Pvl - Profil | Čt 15.12.2011 17:19:47

MifakM >> No vidíš, už jsme skoro na červeným . :o§))

Cloud - Profil | St 14.12.2011 20:55:01

foxxx - >> Hlavně dodržet tyto zásady http://www.mrk.cz/bleskovky.php?id=23680

Pak je to na nátuře,a dovednostech. :-)

Cloud - Profil | St 14.12.2011 20:53:31

nofish >> No tady u nás jsou ty ceny trochu víc nižší než v Paze a pod...,ale alespon tu svou školu jednou ročně využiju,a hlavně to mám to kousek od baráku.

nofish - Profil | St 14.12.2011 20:50:04

Cloud >> podle toho jak moc chceš krást. Pražské/Brněnské ceny jsou na moji povahu už opravdu dost vysoké. Ale i po nižších částkách se na tom dá vydělat. To máš recht. Je to jen o tom jak se mí člověk otáčet. Pak někteří nevěří, že jde udělat kapr na půlky něco kolem minuty. Je to jen o cviku a motivaci :-)

Cloud - Profil | St 14.12.2011 20:46:14

nofish >> Každý vánoce,už 15 let,mně to nemine! I když vraždit" kamárady " z rovna před vánocema,je trochu neféér!
Ale peníze jsou za to příjemný :-)

yvana - Profil | St 14.12.2011 20:45:55

MifakM >> I to je umění:-))

MifakM - Profil | St 14.12.2011 20:40:54

Pvl >>

K té rybě a její úpravě co tam byla presentována bych doporučil max. víno růžové.
Červené (mladé víno s jemnou chutí) se dovoluje podávat ke smaženým starým a velkým (rozuměj tučným) rybám s pikantní úpravou.

nofish - Profil | St 14.12.2011 20:40:22

Cloud >> něma problema :-D Udeřil jsi hřebíček na hlavičku, kuchnout rybu mi fakt nedělá problém. Je jedno jestli jeden kapr nebo metrák- vše je otázka ceny :-P Zadarmo ani kuře nehrabe, natož se špinit od krve když to není srnčí domů :-D

nofish - Profil | St 14.12.2011 20:37:27

Dhaos >> já 98 začínal. Ale ve třeťáku jsme si u Kubeše vydělávali o víkendech. Chudák, naposled jsem ho viděl někdy před 5-ti lety, byl už na tom hodně špatně, ale Vykořit 60-80 velbloudů denně tak asi každý.... Měl jsem rát toho jeho psa.

Právě i vzhledem k takovým zkušennostem z takovýchle míst prostě tvrdím, že když někdo chce točit video jak se zpracovávají ryby tak ať jde do provozu. Tohle lidi učí akorát nesmysly...... Tudy cesta nevede....

retrívr - Profil | St 14.12.2011 20:36:25

yvana >> Tak se budu těšit.

MifakM - Profil | St 14.12.2011 20:36:12

yvana >>
No pokud považuješ za zručnost i umění ji zku... pak s Tebou souhlasím :-D

MifakM - Profil | St 14.12.2011 20:35:08

Pvl >>

Za znalce se nedovolím považovat, ale za milovníka vína ano :-)

yvana - Profil | St 14.12.2011 20:35:02

retrívr >> No já vím ale nepovím zatím.

Cloud - Profil | St 14.12.2011 20:34:52

nofish >> Vánoce se blíží,tak něco natočíme,ne?

yvana - Profil | St 14.12.2011 20:34:29

MifakM >> No tak náhodou zručnost nechybí ale název bych dala jak zk¨.... rybu.

MifakM - Profil | St 14.12.2011 20:33:39

Pvl >>
To těžko :

Veltlínské zelené 2010 a 2011 plné, ovocně-kořenité víno ,harmonické a svěží minerální chuti. Hodí se k lehčím až středně těžkým úpravám sladkovodních i mořských ryb (kořenitější rybí předkrmy, treska, štika, kapr s bramborovým salátem apod)

yvana - Profil | St 14.12.2011 20:33:25

Tak já za sebe jsem viděla opravdu dělat filety z kapra tak precizně že to bylo něco úžasnýho tohle video je spíš jak udělat z ryby trhanec:-((((((((((

nofish - Profil | St 14.12.2011 20:33:25

Cloud >> videa kde kuchámm ryby nejsou mým majetkem a doma je nemám. Stejně tak jiná videa kde bohužel jsem. Nějak se k tomu ani moc nehlásím..... teda.......
Proč? Nějaký problém? Víš jak se to říká, kdo neumí učí, kdo umí maká :-D

Dhaos - Profil | St 14.12.2011 20:32:48

nofish >> 98 jsem končil..V sorybě se mi právě líbilo ,že se jezdilo ve dvou a právě ten klídek stál za to..Mám odtamtud super zážitek -šéf tam krmil hygienika museli jsme mu nanosit plnej kufr takovejch dárečků(celou srnku,filety,pásy z lososa a další "drobnosti") a on pak řekl,že zařízení je v nejlepším pořádku ,jen ti dva učňové mají nosit čepice:p

retrívr - Profil | St 14.12.2011 20:32:41

yvana >> Věřím tolik jako Ty. Co si budem vyprávět.

Pvl - Profil | St 14.12.2011 20:32:24

MifakM >> To je asi ta vyjímka :o§)) EDIT koukám .. "pán" je z Ratíškovic ,takže znalec .o§)

MifakM - Profil | St 14.12.2011 20:31:59

yvana >>
No ten jeho "šéfkuchař" nebyl o moc zručnější :-D

Zřejmě dobrý oddíl...

rybomil - Profil | St 14.12.2011 20:31:54

no tý vwoe to sou wohnouti, oba. Ryby zpracovávám od 7 let ak jak mě učil děda. Ten kdyby viděl picnout rybu a nejít jí hned proříznout žábry k vykrvení, dal by mi facáka oboustrannýho. No a jak vidím že ji otvírá břuch nevoškrábaný, ani dál koukat nemusím.
Děda to vidět tak se v hrobě neobrátí, rovnou vyskočí ven........ty debilní postupy se snad tradujou ve výuce na všech gastroškolách.

yvana - Profil | St 14.12.2011 20:30:38

retrívr >> No tak jak píše že je majitelem tak tam asi nedělá to dá rozum ne?:-))))))))))))))))

MifakM - Profil | St 14.12.2011 20:29:43

Pvl >>

No právě a v tom videu ze střední rybářské školy je na konci víno červené :-)

Pvl - Profil | St 14.12.2011 20:28:41

MifakM >> Co vím, tak se doporučovalo bílé maso - bílé víno , červené maso -červené víno . EDIT : nějaká vyjímka nejspíš bude .o§)

Cloud - Profil | St 14.12.2011 20:28:00

nofish >> Hoď jsem nějaký video,jak to děláš ty!

S&F - pescador - Profil | St 14.12.2011 20:27:26

Nemůžu nikde najít video toho "rusa" jak kapra čistí a porcuje sekyrou. To je opravdu chut sama.

nofish - Profil | St 14.12.2011 20:25:57

Dhaos >> tvůj ročník ukončení učiliště? sorybu jen tak někdo nezná, ale tam bylo fajn alespoň pokud šlo o prachy a "svobodu"

Dhaos - Profil | St 14.12.2011 20:25:01

nofish >> jj Nemanice hnus:)..a soryba -ale tam se to dalo díky klíčům od příručního skladu přežít:)

MifakM - Profil | St 14.12.2011 20:24:08

S&F - pescador >>
nemělo by se k rybě náhodou pít víno bílé a ne červené ? :-)

nofish - Profil | St 14.12.2011 20:20:42

Dhaos >> zpracovna kde? Nemanice rulezz ale to znají třeboňští a jen stará stála za to :-D

nofish - Profil | St 14.12.2011 20:19:02

S&F - pescador >> tenhle způsob filetování bych taky moc nepropagoval...... způsob škrabání zapříčiní šupiny po půlce bytu, filetování z celé nevykuchané ryby mi teda připadá jednodušší a rychlejší. Ale to už je asi jen o cviku. Akorát mě zase fascinuje zabíjení způsobem "hlavně té rybě neublížit"...... Kua to je takový problém se do toho pořádně opřít, aby ta ryba když už má být zabitá, aby to bylo hned?.......

(přiznávám i trošku záště, kdy prostě jako student staré třeboňské školy vím že vodňanští kluci to dělají jinak, ale nám holt nikdy v metrácích nestačili :-D ) Tak i tak, furt lepší než původní video.

edit: tam to jsme si holt nemohl odpustit :-D