Tlumič "Feeder" guma, spojka

Diskuse k montáži Tlumič "Feeder" guma, spojka

Autor diskuse: Vincent Vega - Profil , 16.8.2011

Levák Bob - Profil | Út 16.8.2011 21:44:23

Vincent Vega >> Podobnou věc jsem si vyráběl, když jsem chtěl chytat daleko, mít fixovanou montáž a nevzdat se tenkých návazců. Nepřivazoval jsem obratlíky ke gumě. Následně jsem pokusy opustil - minimum situací kdy podobnou věc využiju.
Než jsem našel vyhovující dutou gumu dělal jsem to opačně. Kus gumy do děličky nebo feeder gumy či dostatečně pružné hadičky omotat pletenkou nebo silným vlascem, čím více ovinů tím větší vůle pro roztažení...ano, zoufalé řešení :-)
Další variata byla dutá, lehce pružná, silikonovaná hadička a v ní provlečená guma do děličky s obratlíky na obou koncích. Pružná fixovaná montáž s možností samopřiseknutí ryby. Po záseku pružná - obratlík na gumě opouští hadičku. Špatně se s tím nahazuje.

jasommato - Profil | Út 16.8.2011 21:20:57

mozno bi bola dobra silikonova hadicka ta ma velku prietaznost je dost silna a neprerezava sa tabi stacila aj sama
mne sa ako nahrada feedrovej gumi vidi silikonova gumicka na naramky a podobne veci co kupite v kazdej galanterke ja som ju bral ma musky ale ked som zistil aka je pevna tak som ju zacal pouzivat aj na nadvezce a ties malemu susedovi co sa uci chitat na bic abi mu to trosku tlmila lebo nema v rukach ani trosku ciitu

Carabus - Profil | Út 16.8.2011 21:13:29

Martin M. >> chtěl jsem vyzkoušet něco podobnýho, ale netušíc, jestli by to fungovalo jak potřebuji, a tudíž jsem necthěl kupovat celé balení, sháněl jsem mezi kolegy plavačkáři, leč zatím marně

Vincent Vega - Profil | Út 16.8.2011 17:48:05

Martin M. >> Zdravím, viděl jsem to v tv F&H. Ukazoval to tam ňákej Maďarskej kaprař a navázal to do svý sestavy...Mě se to líbilo tak sem si jich pár vyrobil a máš pravdu že "ventilkovka" neni až tak moc vhodná. Já zkrátka myslim tu gumičku co se dá sehnat v rybacích potřebách tam jich je na výběr celkem dost různých tloštěk,průměrů atd já tomu jen tak říkám že je ventilková..:-) prostě to člověk odhadne si myslim jakou použít..:-)

Martin M. - Profil | Út 16.8.2011 17:31:25

Vincent Vega - >> ahoj, asi tomu rozumim, ale ventilgumka mi na to nepripadne vhodna - lehce se prorezava a malo pruzi - asi by byla lepsi duta guma do plavackovych delicek, pripadne slaba guma do praku. Tam se ale pretrzeni nemusis bat a staci to i bez te stredove pletenky. Pripadne rovnou powergum, ktera je pevnejsi nez kmenovy vlasec.