- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Jak zužitkovat tlouště
Tlouště lze zpracovat do podoby
A) žrádla pro psy4%
B) žrádla pro kočku7%
C) žrádla pro slepice6%
D) pečenáče37%
E) zavináče8%
F) řízku5%
G) karbanátku10%
H) cordon bleu5%
I) kaviáru3%
J) kompostu16%
Od 4.4.2010 hlasovalo 153 čtenářů.
- Zobrazit zápisy i bez fotek.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
- Zobrazit jen s poděkováním.
- Zobrazit nejlépe hodnocené.
8x v oblíbených a 1x v ignorovaných.
NČendík - Profil | Út 6.4.2010 13:50:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Vůbec není pravda, že je to jedna z nejhorších ryb- tloušť má bílé chutné maso - žádná ryba není špatná, je jen špatný ( příp. líný ) kuchař, který neumí danou rybu správně upravit.
Samozřejmě spoustu tloušťů pustím, beru si jen některé buď na jídlo nebo v létě jako výbornou nástrahu na sumce. Posílám foto jednoho loňského na přívlač.
NMiksik the caddis - Profil | Út 6.4.2010 12:49:25
jen se na to podívej...jak bych je mohl zklamat
Nmirmen - Profil | Po 5.4.2010 22:58:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
citace :
Jelec ( něm. Alant, Anant, Nerfling~ frc.Chevanne, Chevaine, Chevin ~ angl. Chevin ~ lat. Idus melanotus). - Druh bělice, žije v Evropě v jezerech a řekách. Maso jest výborné, ale pro mnoho kůstek málo vážené. Připravuje se ponejvíce na modro ( 2875 ), nebo jako kapr v pivě ( 619 ), nebo se peče na rožni ( 1348 ) . Tře se v květnu.
619 Kapr v pivě
Velkého kapra vložíme do Sauroiru ( čti sotoar = rybí kotlík - nádoba s dírkovanou vložkou zvanou "rošt", ve kterém ryby vaříme pohodlněji než v jiné nádobě ) vyloženého špekem , cibulí a kořením , lehce osolíme , do 3/4 zalijeme lehkým pivem a přivedeme do varu. Po 10 minutách pokryjeme pomásleným papírem, necháme dále vařiti, po 20 minutách rybu obrátíme , hotovou vyndáme a odstavíme do tepla. Vývar piva procedíme do nějaké nádoby, zamícháme do něj lžíci ustrouhaného perníku, citronovou šťávu a kousek čerstvého másla a prolisujeme ubrouskem. Rybu upravíme na mísu, obložíme mlíčím, žampiony a glacirovanými cibulkami, částí omáčky přelijeme rybu, část podáváme v omáčníku zvlášť.
II. Nebo: Porce kapra osolíme, necháme 1/2 hodiny odležeti, osušíme, vložíme do kastrolu s 1 velkou cibulí, 2 bobkovými listy, svazečkem koření, solí, zrnky pepře, hřebíčkem a kusem pomoučeného másla. Zalijeme pivem, aby vše bylo právě pokryto, vaříme do měkka, vývar procedíme. Volíme pivo ne příliš těžké a trpké, těžké pivo rozředíme asi z polovice vodou.
1348 Je t o grilování a přepisovat se mi nechce, grilovat zvládne každý
2875 Modřiti
znamená připraviti rybu pro úpravz "na modro", t.j. přelíti ji vřelým octem. Po uvaření dostane ryba krásně modrou barvu.
Pro ty, kteří upřednostňují pokrmy ze salmonidů, nabízí tato publikace mnohé leckdy opomíjené recepty, namátkou:
pstruh namodro, v máslové omáčce, špikovaný, v majonéze, v červeném víně, po švýcarsku, v tokajském víně, po rusku, po husarsku, aĺa Mantoue, dušený ( aux fines herbes ), Mendiante, smažený, Meuniére, pečený na burgunský způsob, Gavarnie, grilovaný, marinovaný, v rosolu, s křenovou omáčkou, se zeleninou, na královské míse, Cardinal, Délice,na pěně, Vinaigrette, po pansku ... publikace, která potěší :-)
Ngeorge87 - Profil | Ne 4.4.2010 23:50:21
NHlinomaz - Profil | Ne 4.4.2010 22:54:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Kde to žije - muškaření
10:46NPetice pro zrušení muskařských závodu! 44
9:44NO muškách, umělých 31873
PoNHolografic Dun (Video) 1
PoNMiloš Zeman legenda 210
SoNGastronomicky koutek pro lopaty a nemehla 53069
. . . NSměnárna a burza vázacího materialu a hotových mušek 1304
. . . Nrevír Hořima 51
. . . NGalerie muškařských navijáků 543
. . . NKlacek na "francouze" 778
. . . NSpey & Salmon 460
. . . N🦟 Začínáme s vázáním mušek #5 🤩 Dubbing 😱 (Video) 5
. . . NVaše úlovky na mušku 26
. . . NPovídání JEN o vázání a muškách 21901
. . . NMuškaři a bigbít 7805
. . . NPlovoucí inkubační aparáty na jikry pstruha obecného (Video) 11
Co je nového - muškaření + obecné
PoNBleskovka: Stanovisko ČRS k hlubinné přívlači
PáNBleskovka: Má smysl zachraňovat i krase stříbřité?
PáNBleskovka: Zrušení revíru Markovka 1, nádrž Střítež
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
. . . NVideo: Nový Zéland - Muškaření díl.2
. . . NMiničlánek: Big river race 2020 - Váh, Slovensko
Akční nabídky
Dlouho očekávána novinka, naviják Presso je konečně k dostání v ČR! Rybářský naviják s přední brzdou Daiwa Presso LT 2000SS-P k lovu pstruhů, jelců a okounů na ultra lehkou přívlač.
Za 99 Kč
FEEDER MIX - nová řada vnadících směsí v 5ti příchutích. Obsahují 10% drobných pelet s kukuřičnými vločkami. RIVER / DARK / SPICY / YELLOW / RED / 1 kg. NOVINKA na www.chytil.cz
Oznámení - muškaření
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Doporučujeme cestovku
CK Varga
CK zajištuje pobyt, rybaření v Maďarsku na jezeře Pölöske, kde ubytování je na výsoké úrovni, zajištujeme sportovní...