Otrava Bečvy míří k soudu. Obžalována je rožnovská firma a její ředitel | MRK.cz

Otrava Bečvy míří k soudu. Obžalována je rožnovská firma a její ředitel

Honza7 - Profil | Út 29.3.2022 22:12:37

vokounek - 29.3.2022 20:17:14 >> Ten kdo má elementární znalosti z chemie, tak moc dobře ví, že Energoaqua nemohla způsobit otravu Bečvy. Pokud by jsi jenom trochu sledoval kauzu Bečva, tak by jsi takovou blbost nenapsal, poněvadž to co novináři uváděli - kupodivu ( v našem státě dost neobvyklé ), bylo to co měli přesně zdokumentované na základě informací, které obdrželi od té či oné instituce a nebo od expertů a je jedno, kterou stranu hájili. Nebylo tam nic co by si vycucali z prstu. Tohle je jejich práce zveřejňovat informace, které získali. Jestli ti něco říká iontová vazba, difúze a trochu znáš Bečvu, tak posudek, který sepsal " soudní znalec" Klicpera měl celou řadu elementárních chyb. Na jeho ne zrovna seriózní přístup poukázali jiní odborníci ( ale to je zbytečné to tady rozepisovat ). V každém případě je víc, než divné že v den kdy se stala otrava na Bečvě byla mimořádná situace v podniku Deza, která nebyla hlášena. Kde skončily tyto látky a jak byly eliminovány soudní znalec nehodnotil. Soudní znalec ani nehodnotil výpusť o které se údajně nevědělo, ale přesto určil Energoaqau jako viníka.
Jak někdy hodnotím některé novináře jako pisálky, tak zrovna v kauze Bečva dělali svoji práci profesionálně - žádné cucaní nesmyslů z prstu, celá řada článku přesně obsahovala to co potom bylo zveřejněno v TV a nebo experti zveřejnili sami na svých stránkách a nebo institucí, kde pracují. Nejspíš to bylo i proto, že se to týkalo především chemie a toxikologie a tak si nedovolili zveřejnit něco co by neměli doloženo.
Tenhle výpad na novináře se Ti vůbec nepovedl. Leda, že by jsi měl důkazy co by celou kauzu vysvětlily, ale stejně znovu opakuji psali pouze to co se dověděli od expertů.

Martin M. - Profil | Čt 21.4.2022 21:37:23

Mne na tom mozna jeste vice sere predstava, ze kdyz tohle je mozne primo pred zraky celeho naroda, tak co se deje tam, kam nevidime.

eskymak Mrakomor - Profil | Po 16.5.2022 22:32:01

Jako je zrejme, ze zacne martyrium odvolani,dovolani a ruznych oddalovacich procesu, aby se nakonec vysetrilo hovno.. Co je extrem ale pro me - tohle mafianske kryti zlocinu a ukazka zkorumpovanosti nasich instituci a agentu...v primem prenosu.

atislav_fishing - Profil | Po 16.5.2022 22:13:12

_Karel_ >> To co předvádí pan Klicpera a ČIŽP je výsměch všem daňovým poplatníkům v přímém přenosu bez jakýchkoli ostychů. Tohle je prosím jez dva kilometry proti proudu od první uhynulé ryby. Klicpera ovšem přišel hned s vysvětlením že tento pokus nejde vyhodnotit okem, nýbrž speciálními brýlemi.

Honza7 - Profil | Po 16.5.2022 22:06:01

_Karel_ >> Ahoj, je to přesně tak jak uvádí ( atislav_fishing - Vlastík ). Teď to dávali i v televizi, včetně záběrů z dronu a barvivo bylo promícháno už po osmi stech od pravého břehu k levému. Konečně by měl hajzl co obvinil neprávem člověka i firmu nést za to důsledek. Jenom mě děsí myšlenka kolik takových zkorumpovaných "znalců" má tento stát a kolik takových nevinných lidí dnes za něco pyká co nezpůsobili.

kubsta - Profil | St 30.3.2022 18:22:35

vokounek >> bohužel se to začalo vyšetřovat za Babišovi vlády a to máš pravdu ty na to dohlíželi velmi pozorně od začátku v čele s ministrem Brabcem a šéfem čizp….. dohlíželi na to tak vehementně, že důležitý odebraný vzorky od rybářu se ztratily a znalecký posudek od Klicpery znevážilo hned několik kapacit v oboru.

eskymak Mrakomor - Profil | Po 16.5.2022 13:01:25

Honza7 >> Ono si stačí počíst a udělat si názor jak se ten člověk prezentuje.
Je opravdu děsivé jaké individua u nás můžou dělat znalce a jaká individua mají vůbec volební právo :-))
https://www.facebook.com/jirka.klicpera

PYTLAKS - Profil | Čt 31.3.2022 8:52:04

vokounek >> piču

eskymak Mrakomor - Profil | St 30.3.2022 17:41:20

vokounek >> podívej.. Já vývoj této kauzy mam na talíři v přímém přenosu od začátku do konce. Kdyby se tě to osobně týkalo, bečvu jsi znal, chodil by jsi kolem ní denně jak na ryby tak do práce...tak takovou pičovinu (o noviarskych dristov..) nikdy nevypustíš.

atislav_fishing - Profil | Út 17.5.2022 7:32:09

_Karel_ >> https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-nove-video-z-kauzy-becva-ukazuje-dalsi-nejasnost-z-vysetrovani-201874 tak tohle je jez ještě výš cca o dálších asi 800m :D to se fakt už směju. :)

Honza7 - Profil | Po 16.5.2022 17:30:28

eskymak Mrakomor >> Ahoj Petře, děkuji za odkaz. To co má v profilu :
Studoval(a) obor Právo v životním prostředí na škole Právnická fakulta Masarykovy univerzity v Brně
Rok ukončení 2021
to je něco co vypadá jako z velmi špatné komedie. Víc se k tomu raději nebudu rozepisovat.

Sollos55 - Profil | Čt 21.4.2022 20:26:33

vokounek >> No ona tato vláda může dozorovat jak chce. Rozhoduje soud který je nezávislý (tedy doufám), ale problém je v tom, že když byl majitel jisté firmy u kormidla ( majitel byl vždy protože svěřenecký fond má na starosti jeho žena ), kde se na noční směně stala nehoda, kterou prvně ani nikdo nehlásil tak se evidentně postaral o to aby se důkazy od rybářů zpochybnily a ztratily a celé se to zahrálo do autu. ČIZP odebrala vzorky tak aby nic nedokázaly a pokus znalce proveden dosti podivně a schválně nevhodným způsobem. Nejhorší je to že tímhle vznikne precedence, že kdo vytráví řeku stačí aby měl prachy a známé politiky a nám lidem co chtějí mít zdravý životní prostředí se tím plive do ksichtu. Běž tyhle argumenty co tu říkáš říct těm rybářům co to uklízely a bylo jim z toho zle.

Bacha San - Profil | Ne 3.4.2022 12:15:00

Policie předala dozorujícímu státnímu zástupci zjištěné skutečnosti včetně posudků s návrhem na obžalobu a pan Sachr tuto obžalobu k okresnímu soudu podal.
Ani policie, ani státní zástupce neposuzují relevanci důkazů a míru zavinění, je to jen a pouze jedna strana mince a de facto se zatím celkem nic neděje. Energoaqua i její šéf jsou stále v presumpci neviny.
Předpokládám, že průměrný advokát to levou zadní zpochybní, ne-li rovnou vyvrátí.

eskymak Mrakomor - Profil | Čt 31.3.2022 9:29:22

vokounek >> jen abys tomu rozumněl..že to není o Babišovi atd..


ciernabaca - Profil | Čt 31.3.2022 9:19:24

vokounek >>
Havárie se stala v září 2020, volby v ČR byly v říjnu 2021, nová vláda je od prosince 2021. 09/2020-12/2021 byl u koryta pořád Bureš, máš v tom hokej.

eskymak Mrakomor - Profil | Čt 31.3.2022 8:43:59

vokounek >> volby skončily, STBák šel od koryta, ale štvavá kampaň na toho chudáka, kde chemička která to otrávila jeho vlastně ani není....pokračuje. Zvláštní :-)

_Karel_ - Profil | Po 16.5.2022 21:06:20

atislav_fishing >> A to jsi četl kde? Resp. je ta fotka k vidění? To je teda pecka, to by mělo být na zabavení "znaleckého razítka" a žalobu na toho zmrda.

tomvec - Profil | Po 16.5.2022 18:00:50

atislav_fishing >> odpoledne jsem slyšel v rádiu, že státní zástupce chystá odvolání proti vrácení spisu k dopracování.

Bacha San - Profil | Pá 22.4.2022 15:04:20

Je třeba si uvědomit, že žádná vláda od 98 s voliči nejednala na rovinu a v zájmu občanů. Co bylo před tím, nehodnotím. Poslední volby měly vysokou účast přes 65%. Vyhrával-li Babiš, byla účast cca 60%. Takže lidi už toho měli dost a šli volit, protože očekávali nějakou změnu. Nedošlo jim, že se změna konat nebude. Všechy vlády to dovedly tam, kde to je nyní. Drahé energie, inflace 14%, právní chaos, depotismus jako prase, důchodová reforma v nedohlednu, školství v "řiti", ukrutný nárůst byrokracie a byrokratů, zdravotnictví "škodamluvit" a životní úroveň normálního člověka na chvostu EU. A to všechno, pěkně prosím, v době, kdy HDP na hlavu je u nás před Itálií či Španělskem a frantíci budou uzákoňovat minimální důchod 25tis. kaček měsíčně. Nejsme schopní ani vyřešit "normální" kyanidovou otravu řeky.
Já tedy nevím, ale volili jsme dobře???
A ještě připodotek. Nejsme schopní udělat pořádek v pitomém rybářském svazu, tak není divu, že je bordel v celé republice.

Polčis - Profil | Čt 21.4.2022 21:10:27

vokounek - 21.4.2022 20:36:02 >>Že tys zastřelil toho novináře u vás, když o nich píšeš pořád, že jsou to kundy 😅

tomvec - Profil | So 2.4.2022 17:02:04

eskymak Mrakomor >> Parlamentní listy jsou dezinformační web, původně součást společnosti OUR MEDIA Michala Voráčka, od roku 2016 je většinovým vlastníkem senátor Ivo Valenta. Přetiskují i články ryze prokremelských serverů. Přispěvateli jsou např. Petr Žantovský, Petr Hájek, Stanislav Novotný, Tereza Spencerová, Jan Schneider (ČSSD), ad. První zástupce šéfredaktora Parlamentních listů Radim Panenka má exkluzivní přístup k prezidentu Zemanovi a často cestuje s jeho doprovodem. [zdroj Wikipedia].

Přitom mám pocit, že Valenta byl Babišův odpůrce. Teď to tak nevypadá. Asi mu to prodal.

atislav_fishing - Profil | Čt 31.3.2022 10:00:29

vokounek >> Prdel na celé této diskuze je, že jediný kdo tu zmínil v této souvislosti DEZU a Babiše seš ty. :))) Nám je uplně u prdele kdo to udělal. My chtěli od začátku spravedlivý a správný postup ve vyšetřování. Toho jsme se nedočkali a už v den otravy se vzorky odebraly tak, aby DEZA nemohla být viníkem. ČIŽP si tímto krokem nasrala do vlastního hnízda sama, takže do toho netahej novináře. Novináři překvapivě výjmečně v této kauze dělali to co měli. To že se z toho stal politický hon je věc druhá, nicméně ty opsravedlnuješ DEZU, ale ještě neznáš výsledek celé kauzy.... To že je zatím obžalovaná Energoaqua neznamená že to nemohl udělat někdo jiný a neříkám že to musela být nutně DEZA (ikdyž do jejich karet moc nehraje to, že se shodou okolností ve stejný den u nich stala "provozní událost" a unikly jim škodlivé látky do kanalizace).

atislav_fishing - Profil | Čt 31.3.2022 9:22:36

vokounek >> Já chápu že máš od dunaje asi lepší informace než my co tu bydlíme, ale co je moc to je moc :D

tomvec - Profil | St 30.3.2022 21:16:51

vokounek >> no hlavně že u vás máte policii a prokuraturu v cajku 😄

Honza7 - Profil | St 30.3.2022 20:51:25

hraji >> Jsem rád, že jsi se zapojil. Ty přece víš kdo způsobil otravu na Bečvě, tak už to konečně napiš a diskuse na toto téma může už konečně skončit.
Svatá boží prostoto.,-

eskymak Mrakomor - Profil | St 30.3.2022 19:24:36

vokounek >> jen novinari?:-) Oni to dokazou i poliši, soudci, uřednici, starostove a v neposledni rade soudni znalci.

Navic obvineni neznamena ze je to pravda..To jen tak pro poradek:-)

Tibiik - Profil | Pá 20.5.2022 19:35:25

Reportéři ČT ,nevím jestli už to někdo někam sem dával,sice jen potvrzení toho co tušíme prakticky od samého počátku,ale kdyby to někomu uniklo tak od 16té minuty:
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/222452801240017/

atislav_fishing - Profil | Po 16.5.2022 18:32:07

tomvec >> Ti než se domluví tak se to celé s takovou promlčí :D

Honza7 - Profil | Pá 13.5.2022 23:08:51

PYTLAKS >> Ahoj Tomáši, díky za ten odkaz. Konečně se někdo z části vyjádřil i k hmotnostní bilanci a jen to ukazuje jak funguje náš stát. Vypadá to, že soudního znalce zasáhla senilita a nebo se z něho klube prach sprosté morální lidské prase, které za peníze udělá všechno a jako bonus dostal prodloužení svojí činnosti. Jsem zvědav zda-li pro tohoto jedince to bude mít konečně nějaký dopad z právního hlediska.

eskymak Mrakomor - Profil | So 2.4.2022 16:55:37

kakr >> hrozná sračka. Nikdo nikdy netvrdil že Bečvu otrávil tehdejší premiér, jak autor manipulativně podsouvá čtenáři.. vůbec netuším proč v celém článku nepadlo slovo Brabec, do jehož zodpovědnosti tato ekologická katastrofa patřila. Je to podobný grc jako napsal ten blb Klicpera na svém facebokovém profilu.
Polehčující okolností této snůžce budiž, že to je na parlamentních listech :-)))

vokounek - Profil | Čt 31.3.2022 10:12:18

atislav_fishing >> nemusím mať posledné slovo :) každopádne dík aj tebe za argumenty lebo ma to núti sa viac snažiť

atislav_fishing - Profil | Čt 31.3.2022 10:08:25

vokounek >> Kdyby spravedlonst fungovala jak má, tak by ČIŽP přistoupila ke všem výustím do Bečvy stejně a odebrala vzorky všude. Zasekl ses ty protože ti došly argumenty. :)

eskymak Mrakomor - Profil | Čt 31.3.2022 9:56:11

vokounek >> a ten zdroj/link na potrestání znalce máš nebo to byl jen tvuj dríst? :-)

ciernabaca - Profil | Čt 31.3.2022 9:23:28

vokounek >>
Cituji Tě: "Na celý proces dozerala už dnešná administratíva ktorá nedopustí aby sa Babiš vyškieral a obvinili nevinného..."

atislav_fishing - Profil | Čt 31.3.2022 9:21:23

vokounek >> Nová vláda od 2020? :D Kamaráde co hulíš? :D

eskymak Mrakomor - Profil | Čt 31.3.2022 9:20:47

vokounek >> můžeš sem prosím hodit zdroj na to potrestání soudního znalce?

atislav_fishing - Profil | Čt 31.3.2022 8:50:36

vokounek >> Jestli myslíš Klicperu, tak toho nikdo nepotrestal. Já jsem ale rád že pan Klicpera v případu figuroval, protože krásně demonstroval amaterskou úroveň soudního znalectví v tomto oboru. Tento případ obecně může posloužit jako odstrašující příklad fungování státních aparátů ve Zlínském a Olomouckém kraji. Blbý je že aby nemuseli nikoho potrestat, tak se tváří že vyšetřování proběhlo v pořádku (ano mluvím k tobě Geussi).

atislav_fishing - Profil | Čt 31.3.2022 8:34:26

Kluci vás ta bečva ještě nepřešla? Všem co tam byli, bylo od samého začátku jasné že Energoaqua to být nemohla a že se hraje hloupé divadlo, tak aby se někdo obvinil. Jestli tuto firmu určí soud jako viníka, tak tu máme daleko větší problém než nějakou otrávenou bečvu. :)

tomvec - Profil | St 30.3.2022 21:28:38

vokounek >> tady to řídí politická klika, která je zrovna u moci. Plus mínus funkční období zodpovědného, pokud není předčasně odvolán.

hraji - Profil | St 30.3.2022 20:43:33

Honza7 >> promiň, ale když se ptáš na vyšetřovatele, myslíš si, že soudce je chemicky vzdělán? A žalobce? Nejsou. Od toho jsou soudní znalci, aby si je přizvali a ti dali své odborné stanovisko, posudek. Nebo si vážně myslíš, že při vyšetřování a souzení úrazů souvisejících s neodborným použitím laseru si vyšetřovatel, státní zástupce a soudce nastudují teorii laserového záření a jeho vliv na tkáň, ověří svá studia v praxi a jdou soudit? Svatá boží prostoto. ;-)

PYTLAKS - Profil | St 30.3.2022 10:44:33

eskymak Mrakomor >> čas je drahý a čas sů prachy,havelkovi to nezávidím,zas to cvakne daňový poplatník

eskymak Mrakomor - Profil | St 30.3.2022 9:57:20

PYTLAKS >> to sice joo...ale já jen doufám, že to ta chemička, která to nebyla, nezopakuje, a nepromrdá nam opět celý ekosystém bečvy.

Honza7 - Profil | St 30.3.2022 8:39:46

vokounek >> Ty chceš být asi na výplatní stránce Agrofertu? To jsi, ale špatně, tady to Babiš nevlastní.

Honza7 - Profil | Út 29.3.2022 20:10:25

vokounek >> Ty, už nevíš co si sám napsal?

vokounek - Profil | SZ | Út 29.3.2022 19:46:38

To bolo novinárskych drístov o DEZA lebo sa im to hodilo do krámu

Honza7 - Profil | Út 29.3.2022 20:07:13

vokounek >> Tak nám tady šoupni své odborné vyjádření, ať to není o novinářských dřistech.

vokounek - Profil | Út 29.3.2022 19:46:38

To bolo novinárskych drístov o DEZA lebo sa im to hodilo do krámu