Hlavní vize volebního programu kandidáta na předsedu ČRS PhDr. Mgr. Karla Macha, MSc., MBA

computerfish - Profil | St 5.9.2018 17:15:12

Hezké, jako bych to znal z nějakých již vypracovaných manažerských skriptů Například výraz "radní" a mnoho dalších. Problém je v tom, že na téměř vše co chce pan zatím stínový prosadit nemá kompetence a ani oprávnění. Navíc mi to nějak moc zavání dalším pokračováním pražské centralizace. Asi tak.

pepa-č - Profil | Út 4.9.2018 22:13:15

Člověk, který používá k představování 4 akademické tituly je ... není normální.Ne proto že je má, ale ze se s nima podepisuje.

potočák 62 - Profil | St 5.9.2018 18:39:00

Musím přiznat,že jsem to několikrát přečetl ale protože jsem jenom upachtěný holínkář,tak jsem tam moc reálných věcí nenašel.Trochu mě to připomíná volební sliby politických stran a politiků před volbami. Každému něco slíbit a o plnění si nechat zdát.I když na rovinu,zasloužilým funkcionářům co nechtějí žádné podstatné změny se to bude líbit.Ale u některých bodů jsem se pobavil,například u bodu 21 je vidět,že pán kandidát vůbec nemá představu o tom,jaké jsou u nás zákony a jaké možnosti dávají svazovým funkcionářům,to by ovšem museli chtít a tím si ani nedovedu představit,jak by chtěl zastupovat svaz jako vrcholový představitel,když zřejmě o řadě podstatných věcí nemá ani šajnu..Petrův Zdar

Stilet - Profil | Út 4.9.2018 23:28:46

Cituji: "Dalším bodem, na který nemá ČRS významný vliv (tak nemá významný vliv? a pročpak asi?), je výskyt a omezení počtu predátorů, dodržování dostatečného průtoku na vodách, vytváření nových trdlišť, necitlivé zásahy správců toků do koryt řek, eutrofizace vod. Zde je možno pouze vyjednávat s orgány státní správy o výši kompenzace za škody, které jsou touto činností způsobeny, a to se již děje."
Tohle není o učesanosti, ten člověk možná ani neví, že ČRS má ryb.právo na většinu tekoucích vod v republice, je tedy kromě jiného i platným účastníkem všech stavebních řízení, partnerem ochránců, energetiků...děje se pouze to, že je zaplaceno pár tisíc za škody na uzavřených vodních plochách, většinou soukromým subjektům, ne ČRS.
Se mi nechce studovat google, cože to je ta "eutrofizace vody"? Ty vědecké tituly asi mají něco do sebe...už tam schází jen VUML.

Bacha - Profil | Út 4.9.2018 21:33:15

Soustružník, celoživotní policista a sběratel titulů ze soukromých škol.Třeba bude hodnej:-)

potočák 62 - Profil | St 5.9.2018 22:55:52

FRANK71 >> Trochu se mýlíš,já posuzuji kandidáty podle toho,jestli budou alespoń podle mého názoru dobře hájit zájmy ČRS .Netvrdím,že DH by byl nejlepším předsedou svazu ale pokud´ si mám vybrat mezi těmi dvěma,tak to je zatím zcela jasné.Uvidíme,třeba se objeví někdo třetí.Jinak netvrdím,že je ve vizi všechno špatné ale když odečtu takové všeobecné věci nebo to,co podle mě nepatří mezi hlavní problémy které je potřeba vyřešit nebo ani nejdou řešit-například ministerské povolenky,přístup na pozemky a td.,tak toho moc nezůstane.Trochu mě to připomíná, jak pejsek a kočička dělali dort.Navíc mě některé body připadají tak trochu jako opsané z nějakého programu některého uskupení pro podzimní komunální volby, kdy tam je pouze doplněn ČRS. A ještě poprosím o pomoc a radu.Co si mám představit u ČRS pod pojmem PORADCE GESČNÍHO RADNÍHO??? Nějak v tom tápu.Petrův Zdar

hraji - Profil | St 5.9.2018 19:26:13

Není nefér odsuzovat člověka, o kterém nic nevíte, osobně jej neznáte, jen proto, že má nějaké tituly ze soukromých škol? Chápu, když tu někdo kritizuje obsah té vize, ale shazovat školy, které jste nenavštěvovali a nic o nic nevíte? Myslím že rozhodne není jediný příslušník MP zde na MRKu. Jsou opravdu všichni tak špatní, jen z titulu, že jsou u MP?
Chtělo by to trochu soudnosti.

Mrknato - Profil | St 5.9.2018 17:04:00

Tomáš7 >> Jestliže svaz sdělí, kolik vybral od členi, a utržil v bussinessu, a za kolik nakoupil ryby mimo svaz a za kolik ze svazu + brigády a členské, tak většině co umí číst a mají IQ nad 100, bude jasné, kdo jsou jejich volení zástupci a co jim jde. Zatím to tají...... A to vůbec nezmiňuji nezákoné úpravy zákona 99/2004.

Bacha - Profil | Út 4.9.2018 22:51:31

Mrknato >> A ještě něco. Každý politik by měl prokázat, že sebe a svoji rodinu uživí i rukama. Pro mě je lepší pracující Cikán, jak nedůvěryhodný politik. Kdo pohrdá manuální prací je křivák zasluhující nejhlubší opovržení.
To jsem se ale odkopal:-)

Bacha - Profil | Út 4.9.2018 22:19:02

Na takúto robotu je nám treba špecialisou, doboha...Zatvoril som Kefalína, robil pomocného režiséra na filme Ves v pohraničí. To je náš človek!!! Iného aj tak němám:-DDD

potočák 62 - Profil | St 5.9.2018 20:16:55

hraji >> Tak já například neposuzuji jaké má tituly ale pokud´ kandiduje na předsedu ČRS,tak jaké má praktické zkušenosti a přehled o dění ve svazu a to ze všech stránek,aby mohl svaz řádně zastupovat a hájit jeho zájmy a v tomto ohledu by možná neuškodilo nějaké základní rybářské vzdělání nebo popřípadě uvést nějakou praxi.Bohužel,to je věc,kterou se o kandidátovy nemůžu nikde dopátrat. Petrův Zdar

Bacha - Profil | St 5.9.2018 19:37:06

hraji >> Vím o těch školách:-) V mém okolí je pár takových absolventů. Nikdo z nich se nechlubí školou, zato všichni se chlubí tituly z těch "institutů":-)))

FockeWulf - Profil | St 5.9.2018 19:34:04

hraji >> Nedělej ze sebe mamlasa, podívej se co to jsou za školy a pak to u napiš svůj moudrý názor.Dal bys na ně své děti? Já ne. nebo potřebuješ příručku? Tištěnou?

medvěd - Profil | St 5.9.2018 17:38:00

chřenovák >> hlasuju pro Mrknata.Ví přesně jak se to má i nemá dělat.

Mrknato - Profil | St 5.9.2018 16:56:31

Knapík >> No, nebýt komunisty Kováčika, tak by jsi po roce 2000 mohl tak akorát plašit vodu v talíři polívky, nebo na soukromáku Kubíka..... a stanovovat rekordi.
Tady komunisti, bohužel nikdo jiný, zachránili rybařinu. Ale radost z toho, kdo to pro nás udělal, nemám, to mi věř.

Willow - Profil | St 5.9.2018 12:29:15

Mrknato >> Já taky. Hlavně chce řešit RMV, brigády,Radu ČRS a pod.

rover - Profil | Út 4.9.2018 23:55:20

Mrknato >> Pokud se ti kandidát zamlouvá, klidně to řekni, tady o hlavu zaručeně nepřijdeš. Naštěstí v poslední větě čtu snad něco jiného, ...je nám "treba odborníkov", a tady je velký kámen úrazu. PhdrMgrmScMBA je až nebezpečná kombinace "moderních" titulů, u kterých není zaručena ani kvalitní, resp. bezpečná výměna žárovky ve vlastní domácnosti. Klíč je v lidech, kteří to tak chtějí ...

Mrknato - Profil | Út 4.9.2018 23:53:00

sindeji3 >> Ze dvou vyceněných kandidátů: Mach- Hýbner mně přijde pan Mach o 50% lepší kandidát na předsedu, jelikož má odvahu řešit věci které se v ČRS dějí mimo zákon a stanovy, na které dobře zabydlený "gardový čilimník" ani ve snu nepomyslí.......

Mrknato - Profil | Út 4.9.2018 23:40:44

tommaly >> Bylo by dobré, aby Rada přiznala, jak ke "svým" cca 5 revírům přišla...... a jak je rybáři vnímáno zapojení Rady do společného rybolovu vč. redistribuce. MO, které jsou uživateli svých revírů, by měly být (dle platných stanov) SHMO a jako takové by jejich členi neměli dosáhnout na společné povolenky....... Ale vše je jinak.

Vyvádění peněz? Rada si bere ze společného rybolovu (redistribuce) to, co si rozhodne, no limit. Trousí za sebou dceřiné společnosti jejichž přínos, přínosem pro rybáře není. Místo řešení problémů si řeší vlastní keš flou změnou zákona (RL pro cizince) a pronájmem revírů. MO svazové prostředky (brigády) ve většině umisťují do svých soukromáků , ale statečně imitují činnosti pro společný rybolov a to je ranec peněz a to m.j. p. Mach chce jako nový předseda řešit a to je dobře.
A ÚS? Náš VčÚS má cca 37000 členi, ale do zarybnění jde dle jeho webu jen 17 milionů. Kde je zbytek? Že by si povolenku bralo jen 14000 členi?

Mrknato - Profil | Út 4.9.2018 23:21:10

rover >> A co je volební program jiného kandidatanapredsedu.eu, který v porušování legislativy - BP, přenechávání rozhodování členským schůzím, chovu pro chov vidí budoucnost svazu? Má 45 funkcí, je točen na film na parníku RS, kde potírá zlo, neštítí se práce v holinkách, žije sportem, pstruhy chce chránit novodurem a přijmout je jako imigranty do rybníků....
Členi takový VRP chtějí, tak jim ho dá..... To vidím jako lži a přetvářku.

rover - Profil | Út 4.9.2018 21:54:47

I komančové tehdá jakýsi "program" jakž takž usmolili, ...jestli si kandidát článek zaplatil, tak vyhodil peníze. To už tak u vzdělaných lidí bývá ...