Rybáři se sjíždějí do Prahy na největší rybářský veletrh

agig - Profil | Ne 14.2.2016 11:01:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MAXXSKATER - >> Zdravím ahoj jsem velice rád že tato diskuze vznikla jelikož jsem se včera vrátil tak jsem plný dojmů a potřebuji si někde pobrečet a konzultovat to s ostatními rybáři . Jsem kaprař baví mě to již 35 let nebil jsem k tomu donucen žádnými komerčními tlaky tenkrát to tak nefungovalo a v té době kdy jsem já začínal bylo ve vodě celkem z čeho vybírat ;-) myslím co do druhu ryb . Na výstavu jsem jel z jednoho prostého důvodu za ty leta co rybařinu dělám už nemám co se týče výbavy nemám co kupovat vše co potřebuji mám ;-) .Tak že jsem jel pouze zabít čas a podívat se co se děje nového abych držel krok s novinkami v odvětví nástrah tudíž BOILIE doba si to žádá bohužel to tak je jde samozřejmě chytat na rohlík na žížalu na brambor na hrách na chleba a nevím na co ještě ale pokud člověk nechodí na ryby aby se pobavil s kapříky menšího ražení a odnesl si úlovek domů a zkonzumoval ho je odkázán na boilie kde šance na větší rybu je větší a pro mne jako rybáře který ryby nejí a zajímají mne kapři větších rozměrů boilie používám . No abych to trošku zkrátil ceny komerčně vyráběného boilie jsou ŠOKUJÍCÍ dnes každý prodejce startuje s nejnižší modelovou řadou na 280 kč za 1 kg a s nejvyšší řadou končí na 490 kč za 1 kg takto se pohybují ceny u 90 procent všech prodejců a podle výrazu prodejce jsou ceny naprosto adekvátní prodávanému zboží .Jelikož boilie jsem schopen si vyrobit i sám tak že vím jaké ceny komponentů se tak nějak pohybují a to už jsem nucen kupovat suroviny kde již cena prošla navýšením prodejce a to boilie nijak nešidím dávám vše co do boilie patří to znamená rybí moučky játra mléčný protein koření aromata a tak dále to co se běžně do boilie dává a nikdy jsem se na tokovou to cenu nedostal .Tak nevím co prodejci tímto sledují myslím že by prodejci měli vyrábět boilie pro běžného rybáře a né pro milionáře těch tolik mezi námi není ;-) tak že sečteno a podtrženo výstavou jsem byl dost znechucen a to neberu pouze ceny boilie ale veškerého vercajku co člověk potřebuje k lovu pruty navijáky vlasce atd .atd .atd . ;-) tak že rybařina se stává ŠÍLENÝM kolotočem peněz který nezná hranic a v tomto duchu se nesla celá výstava JEDINÝ ŠTĚSTÍ ŽE JE NA KAŽDÝM ČLOVĚKU JESTLI KOUPÍ NEBO NE JEŠTĚ ŽE TAK JINÁČ BY JSME CHODILI MAKAT NA VERCAJK A NA KRMENÍ A NA OSTATNÍ BY NÁM JIŽ NEZBYLO ;-) TAK TO JE MŮJ NÁZOR ;-)

drvoštěp - Profil | Ne 14.2.2016 12:11:04

Colasrumem >> Přesně jako u myslivců.Staří pardi odcházejí a zbohatlíci co nepoznají daňka od jelena nastupují ...

Colasrumem - Profil | Ne 14.2.2016 12:04:33

agig >> Ahoj ono je to logické, od doby co začalo být rybaření módní záležitostí zbohatlíků a podnikatelů, kteří nikdy před tím pořádně nerybařili a začali až v pozdnějším věku, nemají k tomu vztah jako většina co rybaří od mala, nemusí řešit nesmyslné ceny, které nemají s rybařením už nic společného. A pokud bude o výrobky za tyto ceny zájem, budou ceny pořád takové. Když to nikdo nebude kupovat půjdou ceny dolů, to je naprosto jasné.

drvoštěp - Profil | Ne 14.2.2016 11:55:51

Co mi ještě vadilo na výstavě, telefon na uchu prodávajícího a nezájem o kupujícího.By se asi majitel divil jak se zaměstnanci činí ;))) Takhle jsem odešel od min.pěti stánků...

sumec 1950 - Profil | Ne 14.2.2016 5:20:01

Mě už tam nikdo neuvidí.To co jsem tam viděl,můžu koupit prakticky kdekoliv.Když si spočítám naftu,vstupné,a parkovné,tak jsem si dovolil docela luxus.Jediná novinka,světoznámí rybáři,mě vůbec nezajímali.Na závěr je ještě jedno varování,nepokoušejte se parkovat mimo placené parkoviště,budete mít za oknem pozdrav od městské policie.Měšťáci tam mají hody.

Colasrumem - Profil | Ne 14.2.2016 12:23:28

agig >> Já tím, že jsem zaměřený spíš na feeder nejsem tou cenou tak ovlivněn, protože bíláci stojí pár korun. Ale lidi co chodí na kapry 20 let, musí být z toho co se tady děje trochu v šoku. Taky jsem vařil koule v době kdy to začal propagovat Hašpica na Mušově nebo Vítek, ale v té době tady byl tak Top secret a pár dalších. Dneska je tady milion firem co se tím zabývá a ceny jsou krásné až oči přecházejí.

John1 - Profil | Ne 14.2.2016 11:55:24

agig >> Udělal jsem si cestu z Moravy na Pražskou výstavu a vše co jsi napsal podepisuji. Rybaření už je několik let dobrý obchod pro desítky a možná stovky firem a bohužel pokud budou ochotini rybáři za to platit tak šílený peníz budou bohatnot dále na náš úkor.

drvoštěp - Profil | Ne 14.2.2016 11:24:55

agig >> Tak s tím souhlasím na 100%.Naštěstí zdravý rozum zvítězí,teda u mě ;))) A nejlepší je když tě o tom přesvědčuje 17 letý klučina jako u stánku Anakondy kde předváděl pruty.Mistr světa.Tak jsem se otočil a zmizel.A takových tam bylo více ...

fireblade - Profil | Ne 14.2.2016 5:43:27

docela zklamaní,byl jsem poprvé a už nemusím,ceny normal maloobchod až na pár vzácných vyjímek.Pokoupili jsme nějaké krmení,vlasec a zbytek koupíš kdekoli a kdykoli.Třeba stánek SHIMANO byl naprosto nereprezentativní,taková firma tam má být vlajková lod a ne to co jsme viděli.Je to prostě tržiště a každý kdo jede si přece jenom něco koupí !!!!

chřenovák - Profil | So 13.2.2016 11:56:00

Petan600 >> Aby se tu na MRKu chytrolíni nenuděli .V březnu zase vyjde nějaká trapna zprava☺

pouzy - Profil | So 13.2.2016 11:36:08

Se sjížděj aby se vožrali.

kendy.dom - Profil | So 13.2.2016 11:02:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ja tam byl s klukem a docela dobry, kluk si zachytal a ja nakoupil, ceny pomalu stejne jako v e- shopu

Ryben - Profil | So 13.2.2016 10:35:42

Ono, kdysi byly výstavy od toho,aby firmy prezentovaly novinky, případně propagovaly své aktuální výrobky. A v poslední době se nám tady rozmohl takový nešvar - stalo se z toho jedno velké tržiště... A to to ještě mnohdy neprodávají ani s nějakou veletržní slevou. Když si člověk připočítá cestu, parkovné a vstup, vyjde to mnohdy ještě dráž. Chápu,že ten pronájem místa je drahý,ale zase to jde odečíst z daně.

Tom1988 - Profil | So 13.2.2016 10:07:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Poušťák >> Ano je to normální.Lidé volají po změně.Nebo resp je potávka i po jiných věcech než kaprařina.A pro rybářské firmy by to mělo být vodítko k tomu aby uspokojili poptávku.

Poušťák - Profil | So 13.2.2016 10:02:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je normální že na té výstavě už 7 let převažuje z 98% kaprařina,přesto tam opět jedu a potom brečím na Mrku že tam nic jiného než kaprařina není?Nějak ten výkřik nechápu...o)))))))))))))))))

arnošt - Profil | Pá 12.2.2016 23:50:31

Já tam dneska byl a naprosto super.Jen jsem opět utratil vše,co jsem měl u sebe s vyjímkou parkovného. :(((
Vzhledem k tomu,že se mi to nestalo poprvé budu do budoucna uvažovat o zákazu návštěv těchto akcí anebo o zbavení svéprávnosti...

computerfish - Profil | Pá 12.2.2016 22:59:31

novinky.cz. Neskutečná reklamní sračka.