O takovém úlovku snil už od dětství

Autor diskuse: JaMi - Profil , 8.12.2015

Vašek74 - Profil | Út 8.12.2015 17:49:47

Ahoj, blahopřeji lovci za ulovení krásného "krokodýla" je to jistě životní úlovek a je vidět že na Lipně také ryby ještě jsou.....Přál bych si krásné dravce i jinde ale páni hospodáři by se museli zamyslet že ne jen kapr je ryba a udržet populaci drvců na slušné úrovni je nutno jim zajistit dost potravy a přemýšlet nad skladbou našich vod....o tom se tu už psalo... .....ALE ....také jsem měl tu čest poctivě zdolat štiku "jen" 12,5 kg, bylo to na přívlač a budu ještě dlouho vzpomínat na ten krásný souboj....Prožil jsem podobné dilema zda tu " svou " ponechat.Po zvážení a pokochání s úlovkem byla vypuštěna zpět do svého království... Nebylo však pro mě to nejdůležitější mít její hlavu na zdi a co s takovým kusem masa ?Zbavit života královnu zátoky ?To mě šťastným neudělá......Vím že taková štika dokáže sežrat mladší sestru, ale já jsem to prostě "nedal"..Vzhledem k tomu že je v dnešní době existuje mnoho možností jak zadokumentovat tento krásný úlovek a mít možnost tak krásnou vzpomínku se stylovou fotkou od vody za kterou se nebudu stydět..... Fotky z bleskovky mi připomínají fotodokumentaci vesnické zabíjačky-podobné těm kdy je prasátko v neckách a kolem půlka vesnice v montérkách a holínkách....Můžeme jen doufat že lovec po změření a zvážení rybu šetrně v mokrém prostěradle - jak je na foto-dovezl zpátky ze dvorka do zátoky u Černé v Pošumaví.. Každopádně u takového životního úlovku nejde o maso , ale o ten zážitek, pocit , vzpomínku.. to už mnozí z nás pochopili dávno...pokud skončila na talíři tak budu doufat že měla trojhák hluboko v jícnu a naděje na přežití byla mizivá...a tak rána z milosti byla na místě.....Tak ať se daří a pokud má příběh ten hezčí konec jsem za to rád, jinak by měl trochu hořkou příchuť.....

SAHIB - Profil | St 9.12.2015 7:53:14

Zdravím,
gratulace k životnímu úlovku, je opravdu kapitální...
Ale..
Pls co bude následovat, je pouze můj osobní - podotýkám můj !osobní názor, každý to vidíme jinak, z jiného pohledu..
Najdou se zde souhlasné-ale i nesouhlasné názory, věc každého z nás, každý má svůj náhled na věc-má na to právo, jen nesmí při tom urážet, ponižovat druhého, to je cela podstata..
Chytám už taky nějaký pátek-za pár dnů mám 55,a chytám od svých cca 7 let.., nejsem nováček ,něco vím o rybách a snad i umím.
Ano - je to svým způsobem dilema-vzít či nevzít, ale při pohledu na skutečnost-asi takhle to vidím..
Ryba v tomto stádiu-velikost, váha a stáří, je to již zcela jistě dilema stran Reprodukce..
Jak zjistíme, že je schopna plnit funkci na 100% reprodukčního poslání. Může být - nemusí..
Tady je na 99,9% jasné, že 2 kg ryba je jistě plodnější a to dlouhodobě! a bude to skoro na beton.. U té velké to tak jisté již není, vrátit z5 do vody,pro zážitky (případné)jiných,zda ji chytí-no, může a nemusí ,a může a nemusí uhynout..
Zcela lepší pro genofond je 10-15ks 2-3 kg ryb, které mají na leta vše před sebou, ať jich přežije nájezdy "masařů" kolik přežije, proti 1 ks tak veliké rybě , s nejistým výsledkem..
Jistě- je zde nějaká rybářská (vlastní) etika, individuální přístup k rybě, ale to ovlivníme tak max. u sebe, ne u druhých, do člověka nevidíme..
Co měl-neměl na rukách, podepsané-nepodepsané-to je vše podružné,..
Na jednu stranu možná již takový velikán měl své dny sečteny- možná ještě nějaký ten pátek mohl plavat,.. Ale spíše bych se již klonil k tomu v tomto případě, ať si jej vezme (má na to právo) , ať jej haní kdo chce jak chce,než ji za pár dní -měsíců (možná) najít někde uhynulou.
Toť můj názor,.
Je pravda, že je takových asi málo, ale opravdu "VÍME " jak velké a kolik takových ryb se ve vodě vyskytuje? To jistě neví nikdo, a pak je to na každém z nás, kdo k tomu jak eticky, rybářsky, lidsky přistoupí, jak se zachová, ale vždy mějme na paměti - že každý rybář má "Právo" si rybu vzít a je to a jen na něm bez toho, aby jej někdo urážel, že je masař jen proto, že si vzal rybu..
Takže asi tak..


Honza7 - Profil | Út 8.12.2015 15:55:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V každém případě lovci blahopřeji k velmi pěknému úlovku. Je vidět, že na Lipně jsou stále kapitální štiky. Na rozdíl od těch co přispěli do diskuze přede mnou si myslím, že není chyba v ponechání si takové štiky, ale v poměru vysazování bílé ryby proti dravým. Pak by mohlo být takových úlovků více a to nejen na Lipně. Tohle je ale pouze můj subjektivní pohled na danou záležitost.

P!F - Profil | Út 8.12.2015 16:16:12

Barina.t >> Skoda, ze vacsina rybarov zerie tie 2oj troj kilove, tejto skoda nie je, bez vahania by som ju zobral.

sliver - Profil | So 12.12.2015 18:26:16

Polčis >> krásná. Na ty naše nemají žádné jiné.

inža - Profil | So 12.12.2015 17:18:03

v roce 2011 chytl kolega na Vltavici tuto krasavici (131 cm).

Řízek 5,125 - Profil | St 9.12.2015 15:16:08

Pr3v1t3k >> uplně největší debil je ten, který chytá na živé ryby jiné ryby, které pak s velkou slávou pouští....

Pr3v1t3k - Profil | St 9.12.2015 15:11:07

Ryba není prostředkem pro projev ega. Ryba je tvor, který má tu smůlu, že je v potravním řetězci za člověkem. Žijeme ve zdegenerované době, kdy původní významy ztrácí smysl a lov jako takový je dnes již absurdní. Lov je dnes zábava, lov je prostředek osobního projevu a degenerace dosahuje takové míry, že místo abych po ulovení toho co sežeru od vody odešel, zprzním ještě x dalších ryb, pančto lovím pro zábavu. Když se o kormoránovi řekne, že loví pro zábavu, skáčete všichni metr do vzduchu.... Kurva, doprdele práce, jak by asi přežil člověk dodnes, kdyby ryby nežral?
A poslední věc, ten, kdo tvrdí že ryba je kámoš a proto jí prošije hubu hákem, aby jí mohl pustit, je debil a pokrytec...servus paka

Fishky - Profil | Út 8.12.2015 21:37:33

nofish >> že bacit metrovku po palici je príma, to prostě nejde logicky obhájit ani kdyby ses na hlavu postavil a ušima odrážel ;-) není to príma - už jen z toho pohledu, že ta metrovka není na každém rožku, vedle jejich 2kg sester je jich mnohem méně. Stejně jako všech ostatních ryb. Pokud si zlikvidujeme velké ryby, zůstanou nám vody plné mini ryb. Něco jako chovné rybníky - tam je vždy jen to malý co se vykrmí a sežere (pardon prodá) ale co to má společného se sportovním rybolovem. U nás ten pojem sportovní = férový, kdy férově dám soupeři šanci, šanci přežít i po tom, co ho přelstím - a samozřejmě, že ty větší ryby mají větší hodnotu, už jen protože odolávají rybářskému tlaku X let a nejsou na každém rožku... Kapraři tohle už pochopili, vláčkaři si na to musí přijít sami a nejen oni.

nofish - Profil | Út 8.12.2015 20:29:22

bezchrbtak >> ona ta myšlenka, že dravec žere ty nemocné, zraněné a podobné jedince se zakládá na tom, že je vezme přednostně... ale... zkus si domyslet zbytek
inak, chory ci zraneny jedinec vacsich rozmerov, dokáže uhynout i přirozenou cestou.

No ohánět se úctou k rybám, když je chytám, je trošku moc. Já teda nevím, chytám ryby, protože mě to baví. Ale rozhodně je neuctívám tím, že je lovím.

SAHIB - Profil | St 9.12.2015 8:52:54

Lidl01 >>
prasárna je co?..
Že si někdo ponechá rybu, na kterou má nárok?..
Je to jeho volba co s ní dělá, každý má na to nárok.
Tady Tě taky nikdo "neosočuje", že děláš prasárny, že ryby jen pícháš když jsi třeba vyznavačem CH+P.., nebo snad ano?..
To je to, co jsem psal.. Protože někdo rybu pustí, jiný ne, i když má nárok si ji nechat, tak je to hned prasárna, nepustili by jste ho k vodě a spol. a následuje osočování, urážky,.. a vše jen proto, že já vyznávám tohle a on něco jiného ,.. nechutné reakce, mysli si co chceš..

Polčis - Profil | So 12.12.2015 18:06:07

sliver >> Taky myslím, tahle 117 měla rovných 14kg.

meteor - Profil | Čt 10.12.2015 11:15:21

bezchrbtak >> poslouchej, mudrlante, nejste vy s "daveem86" dvouvaječná dvojčata?? Možná by sis mohl změnit přezdívku z "bezchrbtak" na "bezmozek" :-)

Já - kdybych tuhle štiku chytil - bych ji pustil zpátky. Nicméně nebudu se podivovat a rozčilovat, že ji dotyčný lovec klepnul a sežral. Měl na to právo. A "jakožezdůvodňovat" to tím, že by z ní (= z jejího ulovení) mohli mít radost i jiní rybáři, je docela pokrytecké a na palici. Jestli jsi takový morálně uvědomělý chyťapusťák, tak ryby nechytej vůbec. Určitě to bude pro ryby větší dobro než je lapat a následně pouštět...

BTW, tady ani tak nejde o to, že "dave86" (a ty :-)) má jiný názor, jako spíš že má HLOUPÝ názor ;-):-)

meteor - Profil | Čt 10.12.2015 11:10:30

dave86 >> zkus si ještě tak 3x přečíst, co jsem ti napsal, a pak na to zkus reagovat ;-) viditelně ti dělá problémy pochopení psaného textu spolu s pochopením souvislostí. Já ale nejsem učitel, takže ti to vysvětlovat nebudu, a stejně tak ty jsi dost starý na to, abys tyhlety činnost alespoň elementárně zvládal :-)

A jen pro tvoji informaci: to, aby dotyčná megaštika zůstala v revíru, je jen a pouze TVÉ EGOISTICKÉ přání (protože by sis ji chtěl chytit a jistě bys dopřál i ostatním rybářům, aby si ji chytili)... pro přírodu je lepší, když tam ta štika nebude. Proč?? Protože tahle štika už přírodě nic nedá, jenom "bere".

sven - Profil | Čt 10.12.2015 11:00:51

Fishky >> Obávám se, že štik nikdy nebudou tři půlky i kdyby byly chráněné sebevíc. Štika je predátor a likviduje v první řadě konkurenci, tedy štiky, candáty, okouny.
Metrovka slupne sedmdesátku jako prd... Je tedy přinejmenším pošetilé, zdůvodnit vracení trofejní, jako např. té sedmnáctikilové v očekávání zvýšení štičí, candátí apod. populace.
Opak je pravdou.
Zajímavý odkaz dal do plkárny Dejv: http://www.drsnysvet.cz/privitejte-noveho-obyvatele​-akvaria/
Kdo si myslí, že by to štika nesvedla, hluboce se mýlí..
S hájením se mají věci tak, že hájení po vysazení musí posvětit Územní Svaz.
MO o tom nerozhoduje a pakli, tak svévolně a na vlastní pěst...
Např. nám hájení po vysazování, ÚS nepovolil. Dokonce nám zrušil i chráněnou rybí oblast s přirozenými trdlišti.
Důvodem byl tlak vlivných MO a potřeba "zvýšení výtěžnosti" revíru...

Pedro1 - Profil | Čt 10.12.2015 8:08:19

bezchrbtak >> Píšeš o stavu aký bol niekedy.

Kolik lidí před 20 lety pustilo velkou rybu?Kolik lidí před 20 lety pustilo větší rybu?Kolik lidí před 20 lety pustilo mírovou rybu?

Melete s davem86 pěkný hovadiny.

Programátor - Profil | St 9.12.2015 16:37:50

Lidl01 >> Vem si, že taková štika, už nemá takové rozmnožovací schopnosti jako 60tka + štika takové velikosti ročně určitě několik štik této reprodukční velikosti bez problému sežere + spoustu menších, budeli mít šanci... výsledek si dokážeš asi spočítat sám ne... ;-)

Fishky - Profil | St 9.12.2015 15:14:52

nofish >> jakože už je velká, plesk po palici a šmitec? Ano, i ta 70cm štika je na ty 25cm candátky velká a sežere hned 3 kusy, mrcha. Plesk a šmitec, bácneme i tu, ne? Kde je ta hranice, hm? Já nevím - a neví to nejspíš nikdo, protože se hrajeme na samozvané "soudce", kdo má a nemá právo být v rybníku. No a ve finále tam plavou jen kapři a hotovo... a když se náhodou chytí štika, co tam odolávala, tak bác a šmitec :) uvolnila místo... jen si musíme přiznat, že teď je to uvolněné místo neobsazené, páč ta 117cm královna jen tak nedoroste - smutný příběh o zamaštěném talíři. Kdyby si pán vzal místo ní dva násaďáky, nejspíš by to se zelím ani nepoznal ;-)

Bušák - Profil | St 9.12.2015 14:50:46

nofish >> 90 % místních moralistů by tu štiku sejmulo,jen na Mrku říkají že ne. fertik

Fishky - Profil | St 9.12.2015 9:08:22

SAHIB >> Každý má právo odvézt v rámci regulí co chytí - a také prodat na soukromou vodu - na tohle máme každý právo. Můžeme si zakrmit - a pak každý den s kaprem 10 či 15kg tradá na soukromák. A může to dělat kdokoliv - a je to prasárna? Není? Pravidla našeho masařského spolku to nevylučují, takže je to OK. A ke kaprovi si každý může legálně přibalit ještě amura či štičku nebo candáta. Když to udělá každý, budeme mít vody prázdné. Ale je to vlastně OK, protože je to podle pravidel. Na kapraře nadává pomalu každý feedrař a plavačkář a vláčkař... ale v tomhle jsou skutečně napřed. Protože se snaží si velké ryby chránit. Obhajovat zabití královny řeky myšlenkou že 10ks 3kg štik má větší reprodukční schopnost - OK, ale kdo těch 10kg štik o třech kilech do vody dá, náš masařský svaz? No ten určitě, a kdyby ano - tak to dopadne jak kdekoliv jinde po vysazení - během týdne max 14ti dní by byla voda zase prázdná. Muškaři jsou taková nadrybářská parta, vždyť je to také královská disciplína - a jak to vypadá na našich pstruhovkách, bída že? Ono je někdy lepší naslouchat stavu našich vod, než dělat věci zarytě podle svého. Nejlepší by bylo kdyby svaz začal plnit svou funkci a ty dravce vysazoval i chránil... pak by ustaly debaty na obdobná témata. Snad se toho jednou naši vnuci dožijí...

kakr - Profil | St 9.12.2015 8:45:48

Chtěl bych vidět "férového kapraře" o kterém píše Fišky, který metrovou štiku vrací vodě.......

lipenak - Profil | Út 8.12.2015 19:24:33

kritik >> jo ta má 54cm a přišla chvilku před touhle maminou ale vysvětluj někomu co vidí zabijačku, maso, zvýšení aury mezi masaříkama něco o budoucnosti, generační rybě , to že takovou rybu jim tady nikdy svaz nenasadí ,to je ztráta času ... no pak finále foto v sedřenejch pracovních rukavicích .... není co dodat...

nofish - Profil | Út 8.12.2015 18:40:37

Barina.t >> lepší sežrat takovou a deset malých pustit. Jednoduchá matematika, nezapočítavající do vzorce lidská přání a naivitu, že když ji pustí, chytím ji i já.

Fishky - Profil | Čt 10.12.2015 11:09:07

sven >> Myslím, že nejsme ve při, to že u vás v MO děláte věci nad míru, pečlivě a přemýšlíte dva kroky dopředu je super, no dokud bude Svaz házet klacky pod nohy, nebude to ono. Známý je hospodář a chtěl se věnovat líhni a dělat si rybu a vyšlo by to na pakatel a zarybnění by bylo jak víno, prostě jako bys pečoval o své a makal na tom - a hlavouni nahoře mu to zamítli, že veškerá ryba na vysazení se musí koupit a už mají i dodavatele... a bylo po iluzích o zarybnění.

SAHIB - Profil | Čt 10.12.2015 10:33:07

Fishky >>
nazdar,
víš ono je to takhle..
Svaz, svaz.. Naši si ryby vyprodukují, nasadí ,ale taky ještě před výlovem mají zajištěné hájení na určité druhy ryb, zabezpečí si, aby nebyly během těch "pár" dní ihned vypráskány,.. prostě si to regulují ,s ohlášením na svaz..
Děláme to tak už leta a je to docela už znát, ryby se nám daří, jsou pěkné....
Taky hodně zaleží na tom, jak vlastní "čilimníci" ve vejboru MO se postarají,..

kakr - Profil | Čt 10.12.2015 9:28:00

K členům pár čísel.
V roce 1963 měl ČRS 99 235 členů , v roce 1974 už 146 370 členů, tehdy to bylo i s Moravou. (MRS).
V roce 2014 měl ČRS cca 240 000 členů a MRS cca 70 000 členů, celkem v ČR 310 000 rybářů.


Programátor - Profil | St 9.12.2015 16:57:29

Lidl01 >> to je otázka, jestli nadělá, nebo nenadělá... Vem si, že témněř půl roku je štika hájená, během toho toho určitě "zvládne dost". Neříkám brát vše, ale taky neříkám vše pouštět, chce to trochu rozumu :-) to je ale u některých nedostatkové zboží. Chytání na rybyčku je kapitola sama pro sebe, ne jednou jsem nadával rybářům co nechávaj zažrat 10cm plotičku... Kdyby se aspoň lidi naučili používat jednoháky... S tim trojhákem to má ryba spočítaný témněř vždycky.

sven - Profil | St 9.12.2015 16:04:29

dave86 >> předně, 17kg štika nemá v mrazáku 17kg ale 10kg.
Existuje jistý rozdíl mezi živou váhou a výtěžností, pokud to netušíš. A ta v případě štiky, činí 60 %.
Za druhé, pokud štiku ulovil a ponechal si v souladu s platnou legislativou, je výhradně jeho záležitostí, jak s ní naloží. Jestli ji jeho rodina sní, rozdá, nechá vycpat nebo vyhodí, po tom ti je takříkajíc kulový....
Netuším, proč by měl lovec páchat radost nějakému ocicmávači...

nofish - Profil | St 9.12.2015 14:58:46

Bušák >> náš pravdu. Jako ať se poserou. Takovou rybu 99% mrku nechytilo.
99% z nich ani nedrželo v ruce.... Jsou to blázni, Když nechápou, že pokud se najde "férový" rybář co takovou zabije a pět malých pak pustí, udělal pro vodu to nej co mohl....
Jsou to blázni, fakt že jo... akorát že jsem čekal, že se ozve Lipeňák, ale neměl na to koule a dneska už to neřeším....
Lidi jsou blázni, furt si víc a víc chtějí na rybách něco dokazovat, asi ztrácí soudnost........

c.13 - Profil | St 9.12.2015 14:52:22

Fishky >> V podstatě souhlasím s tím,že taková ryba je ozdoba revíru, nicméně taková štika cca 110 - 120 cm bez problémů vezme štiku 60 - 70 cm ať už kvůli hladu nebo si drží teritorium a věř že takových štik, candátů atd za rok veme dost! Takže tvoje názory trochu kolidůjí s tvýma obavama o "prázdné vody".
Drobný příklad - vypiplali jsme krásné candáty cca 25 cm. Měsíc po jejich vysazení jsem viděl rybáře kuchat štiku 70 cm,která je v sobě měla 3!!!

nofish - Profil | St 9.12.2015 14:46:12

bezchrbtak >> tak tady nekecej kraviny. Pokud něco děláš, máš trošku pojem o rybařině, chovu a věcech okolo, tak musíš vědět, jak je to s obsádkami atd....
Jako někoho nasere, že někdo zabil velkou rybu... ale za sebe řeknu, že loni jsem měl asi 8 velkých candátů a nelituju toho, že jsem je vzal domů, protože vím, kolik malých jsem pustil....

bezchrbtak - Profil | Út 8.12.2015 20:14:12

nofish >> niekto dokaze fotit rybu setrne bez toho, aby ju vytiahol z vody.... a ne kazdemu pri pustani ryby ide o to ci ju chyti este raz, ale ma uctu k rybe a prirode a dopraje peknej rybe zivot bez ohladu na to, ci je schopna sa vytriet...

candat 6 - Profil | Ne 13.12.2015 17:44:47

inža >> tvůj kolega chytal tyhle krasavice rád na rybky menší než 20 cm což na Lipně v tu dobu bylo zakázáno a ještě jedna připomínka a tuhle krasavici odtahl do soukromého rybníka v Černé v Poš. kde se s ní všichni fotili jak na pouťový atrakci a ta ryba to nevydržela pošla

sliver - Profil | Pá 11.12.2015 13:57:39

ta štika 17 kilo nemá ani náhodou. Max. 13.

meteor - Profil | Pá 11.12.2015 9:24:35

bezchrbtak >> schválně jsem psal jemně "jelítko", to je takové familierní. A je fajn, že reaguješ zrovna na tohle... spíše bych čekal reakci ke zbytku mého příspěvku, ale to jsem viditelně přespříliš naivní ;-):-)
Jebání do řiti pak přenechám tvojí maličkosti, viditelně jsi na to odborník :-)

P!F - Profil | Čt 10.12.2015 22:45:49

bezchrbtak >> Vandrak? Panacik, tvoj slovnik a slovna zasoba su hodne predajcu NotaBene vo vypovednej dobe...

meteor - Profil | Čt 10.12.2015 15:36:05

bezchrbtak >> ty jsi se ptal, ty jelítko :-) zprostředkovaně skrze reakci na "davea86"... a jestli sis myslel, že na to nebudu reagovat, tak máš smůlu :-)
Svoji fotku v profilu sice nemám (proč bych si ji tam taky dával), ale vzhledem ke tvé fotce ve tvém profilu (na které je prd vidět, kromě sumce) to neberu jako nějaký významný rozdíl. Asi jsi zatím "mladé ucho", takže je předpoklad, že budeš mít štěstí a z této svojí lehké názorové retardace vyrosteš. Přeju ti to. Nemít v hlavě exkrement je vážně fajn :-)

Příště zkus namísto svého výblitku reagovat na to, co je v příspěvku důležité. Snad toho nechci moc :-)

sven - Profil | Čt 10.12.2015 11:15:11

meteor >> Celé to přečíst a dokonce 3x ?
Jen jestli si tu laťku očekávání, nenasadil v tomto případě příliš vysoko :-)))

Pedro1 - Profil | Čt 10.12.2015 9:36:06

Piškothonza >> Je jich hromada.Třeba na Kyjáku u Eriky je v sobotu prázdno:-)

Prázdno je tam,kam se nedá zajet autem,nebo je tam těžké chytání,nebo tam není dost kaprů.

bezchrbtak - Profil | St 9.12.2015 21:36:50

dave86 >> ja len nechapem jednu vec, ze ti najvacsi frajeri, co sa tu tak strasne buchaju do prs, ako sa rozumia hospodareniu, a ako je prirodzene a pre vodu prospesne zabijat velkych dravcov, nie su schopni si dat ani fotku do profilu... a este k tomu urazaju tych, ktori maju iny nazor a oni.. drzim Ti palce, nevzdavaj sa;)

Pedro1 - Profil | St 9.12.2015 20:11:09

Bušák >> Lojzak s Kilerem by strileli kance z děla.

FRANK71 - Profil | St 9.12.2015 18:22:07

Já bych rybaření zakázal. Za prvé by od vody zmizeli sportovci, egohoniči a jiná pakáž, bo ryby by se netrápily. Jako lov je to už také prekonané, neboť v obchodě se dají koupit.O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-)

pipanec - Profil | St 9.12.2015 17:04:05

Lovec ji nepustil tot vše. Petruv zdar.
Jinak krásná ryba a gratulace

roman - Profil | St 9.12.2015 17:01:54

kakr >> a kde je chyba, myslíš že v lovcích bo prd umí, nebo v hospodaření protože kapr je žádaný tak ho tam dáme co to pujde ...a máme klid

lipenak - Profil | St 9.12.2015 16:47:43

nofish >> no ,dostal jsem echo něco koulích , nebyl jsem na PC tudíž jsem nemohl reagovat , ale když sem si to tady přečetl tak opravdu nebudu dál nic více komentovat . na jednu věc ti odpovím nikdy nikomu žádnou rybu nezávidím a pokud ji uloví tak jak má tak je mi uplně u zadele co s ní provede . Jinak vše v poho a at se ti daří..

Programátor - Profil | St 9.12.2015 16:41:59

meteor >> no kaprařské zvody jsou úplně jiná kategorie... zajdi se někdy podívat na přívlač, nic takového co tady popisuješ se tam neděje. Mluvím o soutěžních závodech, ne o závodech typu "Na obecnim rybníčku nasadíme 100kg duháka, opečeme prase, zlejeme se do němoty a poblijeme kapličku". Jasně taky se kolikrát krásně zlejeme, ale večer před, druhý den jsme opět inteligentní lidé (většina). Vůbec motat gulášovky a závodní chytání pod svazem je nebe a dudy :-)

Programátor - Profil | St 9.12.2015 16:27:23

meteor >> Taky chytam extraligu v přívlači a podívej se na moje komenty níže... To že někdo chytá závodně, neznamená, že je ortodoxní chyťapusťák. Spíš bych řekl skoro i naopak - prostě si občas rybu vememe a nemáme ty divný názory. Závodní řád je prostě tak postavený - ryba se musí s co největší opatrností vrátit ihned zpět. Určitě to kolikrát zamrzí, když při závodech chytneš nějakou rybu, co by sis normálně vzal. Závěrem - závody nejsou o honení ega, je to především o soutěžení :-) Samozřekmě najdou se zde i egoisti, ale to i mezi běžnými rybáři a lidmi všeobecně...

kakr - Profil | St 9.12.2015 16:25:46

meteor >>
Na citát "bubláš z mrákot" má copyr. M.D.
Prosím vždy uvádět autora :-))

Fishky - Profil | St 9.12.2015 16:20:39

meteor >> Proč honění ega? mám to jako koníček, který mám moc rád, nic s egem to nemá společného. Ego si v pohodě poléčím jinde a jinak ;-) Jinými slovy i kdybych byl na XX závodech, nemá to na stav ryb na svazových vodách vliv - protože je nechytám - a když už někde jsou závody na svazovce, tak to se chytají čerstvě vysazené ryby, které po závodech stejně domáci vybouchají domrtě a jede se nanovo :) Co se dravců týče, chyba je na straně svazu - omezit počet odnešených dravých ryb, zakázat lov na rybku, vytvořit podmínky na výtěr... bylo by toho hodně, co by se mohlo změnit a bylo by to parádní. Strýc je hospodář - když mi ukazoval foto candáta na hnízdě nechápal jsem.... a že by to dělal někdo u nás, o tom jsem neslyšel. A těch hnízd strýc vyrobil desítky...

Fishky - Profil | St 9.12.2015 16:04:22

meteor >> no myslím, že kdyby si mohla vybrat mezi puštěním a roztančením květáku, tak by si to béééé nevybrala ;-) Ona zrovna tahle štika měla v genech tu opatrnost, páč zdárně odolávala rybářskému tlaku x let... že by jí chytli další 4 lidé není moc pravděpodobné.

meteor - Profil | St 9.12.2015 16:01:36

dave86 >> a myslíš, že to platí i obráceně?? Udělalo by té štice radost, kdyby ji chytili další 4 rybáři??
Dotyčný lovec ji zřejmě chytil dle RŘ (ačkoli já bych lov na živou rybku zakázal) a má "právo" se rozhodnout, jak s lapenou rybou naloží...
Přemýšlím, jestli těch "86" ve tvé přezdívce je rok narození nebo IQ... ale dle tvého "jakože"pravopisu to vidím na možnost Bé :-)

Lidl01 - Profil | St 9.12.2015 15:48:20

Programátor >> Každá štika 70cm je škodnou ? Takže jestli tomu rozumím, je ku prospěchu věci všechny větší dravé ryby vymydlit, neboť sežerou hodně ryb, které bychom mi potenciálně mohli ulovit ? To snad ne ....

dave86 - Profil | St 9.12.2015 15:42:19

Ten ji nikdy ani chytit neměl! Hned sežrat!,ooooo jak tipické pro čecha. Co stoho má? 17cti kilovou rybu 5ti členná rodina nikdy nesní, nacpe ji do mrazáku a za rok vyhodí,standartní klasika pro náš národ. Škoda jí, mohla ještě potěšit spousty rybářů.

vydra Lucky - Profil | St 9.12.2015 14:39:10

P!F >> A tak jsi přišel k rybářskému lístku i ty ....

nofish - Profil | St 9.12.2015 14:22:47

bezchrbtak >> pane kolego, že jsem spíš na pc, než u televize, pokud nejsem na rybách, nebo v práci, ti může být jedno. Nebaví mě dívat se na nekonečné seriály a sedět v hospodě. Raději dělám jiné věci, jako třeab hrát si s linuxovými dstribucemi ve virtualboxu, nebo filmy, které mě zajímají a přitom na druhé ploše běží mrk.cz.... To jen abys pochopil jak to je.
Jestli mám právo chytat ryby, rozhodují jiní a ne ty... naštěstí....
Ryby lovím, baví mne to, neberu všechno co chytím, ale když chci, rybu si vezmu a pokud je to v rámci pravidel, nikomu do toho nic není.
(osobně si myslím, mezi námi, že až obětuješ tolik volného času jako já, aby jiní mohli jen zaplatit a lovit ryby, pak teprve můžeš soudit)

Pr3v1t3k - Profil | St 9.12.2015 8:15:59

Za mě gratulace. Třás bych se jako seroucí pes :-D

nofish - Profil | St 9.12.2015 3:33:51

Fishky >> s rybami nesouperim, lovim je. Spotovni rybolov to je, protoze rybolovis ve volnem case. Az te to bude zivit, budes tomu rikat jinak. Lov zivych tvoru nemuze byt sport...
Pokud si budeme likvidovat jen velke ryby a male nechavat zit, dorostou na vetsi...

nofish - Profil | Út 8.12.2015 20:18:45

bezchrbtak >> sumec je tan nejdůležitější, pokud jde o zyrybňovací plány a hlavně na vodách, kde se obtížně loví...
Mě fakt baví, jak si každý na mrku prosazuje ty "své" ryby :-D

nofish - Profil | Út 8.12.2015 20:07:36

lipenak >> Jen nepatrná připomínka kolego. Plodnost relativní, neboli čím víc kilo, tím víc jiker, je jedna věc, druhá věc je plodnost absolutní a oplozenost a přežití jiker.
Je postavené na hlavu, závidět člověku velkou rybu. Je škoda, že není víc malých a lidi neberou jen ty velké. Respektive, že ty malé, na ty velké, "chytřejší, opatrnější" nenechají vyrůst.
Dnes a denně, stále víc, se prostě ukazuje, že jsou lidi, chytající ryby i z důvodu že je konzumují a jsou lidi, kteří chtějí prostě rekordy a když někdo nějakou rybu vezme, vidí za tím, že oni ji nechytí a to je v pr...

ps: U velkých ryb a hodinových estrád s foťákem je taky šance na to, že se už nikdy nevytře, následkem poranění a úhynu. Já loni taky našel pěknou, dost přes metr. Uhynula stářím, nebo ji někdo chytil a musel fotit?...

jaa1959 - Profil | Út 8.12.2015 19:18:47

Něco tak negustovního se jen tak nevidí, hned po běžencích.

čolkař,zloch - Profil | Út 8.12.2015 19:08:59

Krásnej úlovek,gratuluju,jen je škoda ji zmasit, zvlášť z vody,kde je jich poskrovnu.Mám z mládí pár trofejí na stěnách,jen se na ně práší a chytají pavučiny,dnes mne víc potěší fotka a vědomí,že ta ryba tam je dál a můžeme se za pár let potkat znovu,ale k tomu se musí každej dopracovat sám nebo ne.

lipenak - Profil | Út 8.12.2015 18:57:50

.,,Sní o takovém úlovku od dětství,, tak potom fotka úlovku držena podepsaných pracovních rukavicích je nezapomenutelný kauf :-)))

P!F - Profil | Út 8.12.2015 16:35:33

Fishky >> Budme realisti, pri aktualnom stave v nasich uzasnych zvazoch, je fuk ci ju zobral alebo pustil. Ale som si isty, ze je lepsie brat taketo ryby, nez viac mensich ako je to zauzivane... Ze to pri tomto stave jedno, chapem.