Jezerní muškaření - MP

Chctěl bych založit diskuzi na toto téma, protože jsem zde nic podobné nenašel, a když tak se jednalo o lov duháků. A tak bych chtěl založit diskuzi o chytání línů, bílé ryby, kaprů, amur a dravců. Budu rád za jakékoliv vaše příspěvky .
Autor diskuse: Šípi97 - Profil , 7.4.2015 muškaření - techniky lovu

medvěd - Profil | St 8.4.2015 21:52:14

většina ryb sbírá metr a půl od toho kam dohodím

mlíčnák - Profil | So 11.4.2015 14:42:15

Šípi97 >> Těšíme se a nandej jim to :-)

mlíčnák - Profil | So 11.4.2015 15:50:59

kaňka >> Víš kde nás najdeš :-)Tam co dávají bobři dobrů noc :-)))Jestli se nebojíš tmy :-))))

Pike - Profil | St 8.4.2015 12:57:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem moc nelosovité ryby na stojácích nechytal, ale když už, tak plotice mi braly pasivně vedeného ďáblíka. Moc pěkné záběry.
Na mouchu mám i náhodně uloveného lína jistě kolem 45cm na montanu.
Prut bych volil 6 nebo 7čku, naviják s mnoha cívkama a solidní brzdou (ideálně nějaký kazetový).
Lajny od plovoucí, hoverky, intermídy až po potápivku. Záleží na vodě a stylu lovu. Taky co peněženka dovolí. Ale obecně bych řekl, že plovoucí lajna spolu s rychlou intermídou by do začátků snad stačit měla.

u.x.a. - Profil | Út 7.4.2015 20:37:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak s chytáním línů na mušku mám nějaké zkušenosti ,jednalo se teda o rybníček s velkou koncentrcí línů braly mi pomalu tahanou nymfu ritz-D tahanou rychlostí asi tak 3cm za 1až 2vteřiny takové jemné krátké cukání,samozdřejmě tahané na plovoucí šňůře ,brali jako blázní...dříve jsem hodně navštěvoval stojaté vody s výskytem kaprovitých ryb,dnes už mám na lov těchto ryb na MP(stojácích) jiný názor, nestojí to za to ,házet s mušákem někde mezi strejdama co sedí na stoličkách mi přijde docela trapné bohužel pro mě,proto se tomuto lovu už nevěnuji,raději zalezu někam na řeku a budu doufat že situace se s P stojatýma vodama v čr zlepší,čekání mi zatím připadá jako čekání na zázrak ...

Šípi97 - Profil | Út 7.4.2015 20:26:00

Kentaur >> Sám nemám zkušenosti, takže neporadím. Chytám na 3,5 ha rybníce klasické MO a jelikož jsem dříve chytal na plavačku, tak zhruba vím kde a jaká je hloubka a kde se ryby zdržují. Ale úspěchy zatím všelijaké. Jinak lovím na mělčině kde vidím občas kolečko od drobných rybek . Těším se na pořádné oteplení až se tam ryby budou cpát jako každý rok. Tloušťi, bílá ryba, amuři, kapři apod. To pak možná bude o enčem jiném, ale říkám, zkušenosti minimální. Taky se chci něco dozvědět :)