Čpavkování masných červů

Zdravím zná to každý když si každý koupí masné červy tak zapáchají jak to řešit aby byli atraktivnější pro ryby
Autor diskuse: MenFish - Profil , 29.4.2014 plavaná - nástrahy, návnady

MrKos - Profil | Út 29.4.2014 12:17:40

živou kupuju většinou jen po půllitru, protože větší množství málokdy za vycházku spotřebuju a v podstatě s tím dál už nedělám nic...
jak to je v krabici zavřené víkem, jak to je mokré a smradlavé, tak to dávám i do krmení a taky na to chytám ... není problém a možná to co nám přijde jako smrad, to rybám voní, možná taky ne, ale žerou to v pohodě

problém by mohl být možná s přehnaným množstvím pilin a následným čistěním a proto jim tam nic nepřidávám

Buffalo1969 - Profil | Pá 27.6.2014 20:38:39

hraji >> zdarec, mně vydrželi jednou červi v lednici 3 možná 4 měsíce. Fakt!!!
Problém spočíval v tom, že mám ve sklepě tzv. pánskou ledničku. Je jednomotorová a s mražákem dole.Já tak nějak zapoměl úplně dovřít dveře od mražáku a celá lednička byla jedna hromada ledu. Prostě se zakuklit nestihli.

hraji - Profil | Pá 27.6.2014 20:40:03

Steel >> já bych ty tři měsíce moc chtěl vidět, udržet červy tři měsíce bez kuklení mají potíž i profesionálové s průmyslových chladicím zařízením, a tobě stačí krabice na zeleninu, jak je to prosté. Promiň, ale musím vyjádřit svoji mírnou nedůvěru.

Petr64 - Profil | Pá 13.6.2014 8:55:57

Co to je čpavkování?:o))
Tejden byli v lednici,od včerejšího odpoledne přes noc v autě a furt se dají v pohodě čistit doma na kuchyňské lince.Pak půjdou zase do lednice,jen rozdělení na 3 části.

splávkař - Profil | Po 9.6.2014 10:41:44

Petr Havlíček >> Oni ti červi maj tu vlastnost,že jsou za určitých podmínek schopný teplo generovat a tam je pak zaděláno na problém.
V ledničce je termostat který skutečně více jak 2 st. nedovolí a když tam narovnáš lahváče tak opravdu nikdy nezmrznou.
Když tam dáš nějak neštastně červy a ti tomu termostatu přitápí tak snadno dojde k situaci,kdy v jiné části ledničky může být mínus 8 a termostat stále čeká na ty dva stupně aby vypnul.
Ideální se mi jeví velký chlaďák a červy ve slabé vrstvě ve vyštosovaných přepravkách.Kupuji takto uskladněné červy už roky a nějaký výrazný smrad a mrtvolky téměř neznám.

Petr Havlíček - Profil | Po 9.6.2014 10:25:40

Buffalo1969 >> tu teplotu si hlídej. Já koupil novou lednici na červy a prodejce mě ubezpečil, že více, jak 2°C nemůže udělat. Do rána tam bylo mínus 8°C a umrzlo mě 30 litrů červů.

Jinak ten smrad z těch červů dostaneš nejrychleji a jednoduše až u vody. Nasyp je na síto (trochu větší, než je na čaj) a několikrát je propláchni vodou a rovnou dej do krmení.

splávkař - Profil | Po 5.5.2014 15:49:30

Buffalo1969 >>Tak pokud jde o futro dřevěný,bude po jemném namletí ideální volbou.Dřevěné piliny jsou na rozdíl od mouky,otrub,ostatních futer antiseptické a po absorbování vlhkosti je nezačne žrát plíseň.

Petr64 - Profil | Po 5.5.2014 12:19:49

Červy posypu futrem prohnaným přes síto a mám klid.Takhle vypadají po týdnu na balkoně a ještě nesmrděj.Až začnou,tak přes síto odstraním starej šrot a nasypu čerstvej.

Bušák - Profil | Pá 2.5.2014 16:25:02

Buffalo1969 >> tohle je zbytek červů z 0,5 litru přibližně po třech týdnech,hlavně musí být v plechový krabici a deně měnit toaleťák

jariss - Profil | Pá 2.5.2014 11:22:24

Červíčky uchovávám zasypané hrubou moukou v lednici. Odebírám jen potřebné množství a zbytek nechávám uchovaný v lednici. Vydrží v pohodě měsíc.