Slepá ramena s lekníny

Zdravim pánové neporadil by mi někdo nějaká slepá ramena s lekníny kolem labe a vltavy ( mělník , kralupy , kostelec ) a jiné , mohou to být i rybníčky s lekníny . Všude kam jsem chodil mi to ničej , že dělaj kamené náplavky nebo mola kvůli lodím a lekníny zmizí
Autor diskuse: pavel.1 - Profil , 10.3.2014 plavaná - revíry, cestování
35 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Ndart-weider - Profil | St 9.4.2014 10:32:43

Ahoj taky se přidám a posílám pár fotek ze svých oblíbených a zapomenutých tůní

Nspeed641 - Profil | Čt 17.4.2014 15:16:26

Nevím jak vy,ale já do toho jdu...Je to masakr-nádhera a mohou se pěstovat třeba i v nádobách na terase.Teplotu vody přes 20st. jde vytvořit přes sol.ohřev bazénu-žádný problém-co vy na to....?

NLauri - Profil | Čt 3.4.2014 11:26:17

Jsou to krásné vody, ale pokud jsou takto zarostlé tak tam ani nechytám. Ryba by to hned zamotala a urvala někde v leknínech. Ale ryby se tam drží, mají tam přirozené úkryty, množství potravy a nejsou až tak plaché jako na volné vodě

Nspeed641 - Profil | St 26.3.2014 16:32:45

Zdravím přátelé,jezírka,sl.ramena,tůně s lekníny,to jsou mé jejoblíbenějsí revíry.Někdy to ani revíry nejsou.Jsou to mnohdy krásná,časem zapomenutá místa,ukrytá mimo civilizaci,hluboko v lesích,polích,okolo říčních toků,lemovaná ,,kubama,, ,neproniknutelnými trsy kopřiv ,svlačce,a popadaných větví. Vše tam stráží staleté stromy-vrby,duby,olše,některé jsou už popadané ve vodě a kouzlo těchto míst ještě umocnují-podobně,jako milionová hejna všudypřítomných komářích otrapů...V těchto lokalitách se běžně vyskytuje sumeček,slunky,nádherní,žlutoučcí karásc ob.-i- 30cm.Jsou někdy skoro vyšší,než delší... :-)))Líni jsou tam úžasní...Znám jednu tůn u nás,tam se mi podařilo přelstít lína-mlíčáka,přes 60cm..samozřejmě,puštěn zpět...:-)Pouštím tam všechny ryby,některé tam i dovezu,pár štiček,asi 10 amurků,slunky,oulejky,před 5 lety okounky pstruhové-těm se tam excelentně daří,někteří mají ted i skoro 30cm.Jen kdyby to nebyli takový tuntíci...Na smáčka se chytí i dvakrát za krátkou chvíli po sobě...Dal jsem tam i jednoho sumečka z Bezdreva po výlovu.V každé správné tůni má být pořádný,macatý sumec-/dle podmínek / a udržovat stavy bílejch na uzdě...Jsou tam i ještě větší lini-pozoroval jsem je...Roste tam štařičká,vysoká,časem poznamenaná vrba.Dá se na ni vylézt a za letních pářáků pozorovat rybí osazenstvo.Uvidíte pár pěkných kaprálů,tak 10-15ky-možná větších-/zabral,ale nevyndal jsem ho/-tak 10 obřích línů,sem tam štika,zašitá pod lekníny,hejna perlínů,plotěk a o všudypřítomných razborách nemluvě-ty až po povodních,dříve tam nebyly.Pořád tam plavou ondatry,hryzci vodní-je to tam pěkně ,,zamyšovaný,,Večer-v noci pak-tma,jako v hrobě,kunkání žab,šustění v trávě,všude kolem vás,netopýři,světlušky,sovy,ježouři,prasata a srnky chodí skoro vedle vás...Úžasná záležitost,s nádechem tajemna vás obklopí,zapomenete rázem na vše všední,nezajímavé,nudné...Sedíte jako pěna,pozorujete tu nádheru,posloucháte zvuky noci a i když nic nebere-nic se neděje...Stačí vám jen to,že jste byl -byt- na pár hodin, součástí tohoto krásného,tajuplného světa-na oněch pár hodin jste s ním splynul...Čas letí ohromnou rychlostí- než se nadějete,tak vše končí,bude svítat,hladina se na chvilku přikryje peřinou z mlhy a ospalí ptáčkové začínají pomalu ladit své nástroje...Tak kvůli těmto okamžikům tam chodím,k těmto staletým,zarostlým tůním,j jiným zapomenutým revírům i nerevírům...Hlavně si přeji,aby tyto krásné lokality byly i nadále hamižnému lidskému oku zkryty.Čím déle,tím lépe...Tak at se daří .... :-)))

Nstandas - Profil | Pá 29.5.2015 16:14:22

Jedno rameno které mizí a pokud nezasáhne člověk tak zmizí :-(

Nstandas - Profil | Ne 4.1.2015 13:11:40

Už se ne můžu dočkat:-)

NCalex - Profil | Út 2.9.2014 19:22:18

pavel.1 - >> kapr ze stulíků, jde zpátky do stulíků...........

NTEZAR - Profil | Út 15.12.2015 14:31:00

A taky na pár místech i leknínům.

NKondrakar - Profil | Ne 31.5.2015 17:20:12

Takovejhle vod si važte, to je vážně pastva pro oči. U nás nic podobnýho není (nebo o tom nevím). Akorát loni, kousek od Plzně, jsem při výletu narazil na staré Kokotské rybníky. Tak se vážně jmenují :-))) Ale komu to patří, nebo zda se tam dá chytat, nevím.
btw k té fotce: břeh je až u lesa.

Npitrasi2 - Profil | Po 8.9.2014 15:32:12

Ještě jedna

Npitrasi2 - Profil | Po 8.9.2014 15:30:22

Jedna z Ostravy

Nflm-baits - Profil | Po 25.8.2014 19:30:49

Také se pochlubím svoji srdcovkou.

NMrCement - Profil | So 23.8.2014 10:23:29

Také máme vodu plnou leknínů. Je to krása.

Npepson - Profil | Čt 5.6.2014 18:21:13

Tiež som bol minulý víkend na niečom podobnom, síce lekná tam nie sú, ale toho drobného zeleného ksindlu na hladine tam je fest.Toto je časť, kam to ešte nedorástlo.

Nspeed641 - Profil | Pá 4.4.2014 15:43:27

TEZAR >> Ahoj,ano,je to moc pěkná diskuse-přesně taková místa mi navždy přirostla k srdci...V ,,mojich,,tůních už okouni jsou,nachytal jsem je ve středu,na mouchák na Vltavě-17ks -od 15-do asi 30cm.Tungstenová,větší rudořitka s delším ocáskem a chnapali,jako blázen-a kolik jich spadlo,nebo to nedobrali.... :-) Chytám jen bezprotihroty a okoun má křehkou tlamičku.Pověsila se i kudlička,asi 40cm-tak jsem ji také ,,přesadil,,...Revír-jako revír i nerevír...Svaz tyto součásti revíru úplně ignoruje,tak si člověk musí pomoci sám,at si každej myslí,co chce....Těsím se,za chvíli začne pstruhovka-tak dravců bude opět mrak...Jen je s tím dost práce,uchovávání,bez újmy na zdraví,transport ap.Mám v autě 2 superjemnounké vezírky,vždycky to tam ,někam ,,zašiju,,-a je to.Pak mám silný,dobrý így z práce,v té to donesu do auta,do přepravní,bedny,zavřu,pustím motůrek na vzduchování-a tradá...Bedna je nerezová,obložená 2 polyšem-zevnitř, /odpadá problem s teplotou vody a s poraněním ryb /zaklapávací,těsné víko,na 2 zacvakávací klipy.Tato bedna je ,,trvalou,, součástí rybářského auta. :-))) Zítra jdeme ,,repasovat,, ten rybníček,tak jestli zbudou nějaké,přebytečné,přemnožené,přerostlé ryby - /určitě ano /dosadím je tam také.Minimálně jeden,plný kýbl sluníček,těm se v tůnkách moc daří.Dávám je tam už hodně let /předtím tam nebyly/ Ted se vrtí úplně všude.Je tam mraky příbřežní vegetace i hladinové-to jim svědčí moc.No,s razborama se musíme asi všichni smířit a ,,bojovat,, jen přirozenou cestou-jinak to nepůjde.Nechat to ladem,tak za chvíli razbory slunky úplně vytlačí-proto je všude sháním a hodně dosazuji.Naštěstí se vetřely jen do jedné ,,mé,, vody...Ani nevím,proč mě ta slunka tak baví...Za ,,komárů,, jich byla plná Vltava,v každém státním rybníku statisíce-ted ale hodně málo,jen někde se drží.Tak přátelé...Jedu pro prsačky,sít,kádě,centrálu,benzin a jiné ,,blbosti,,.... :-)Hlavně-3 bedýnky Plzně,litránek dobroučké,vonavé slívky...Naše kočky nám vaří gulášek-domácí feferonky budou přidány....Uzený-už jen poslední bůček-visí ve sklepě-a tak dále...možná i za roh...třeba ještě dál...No-abych vůbec v pondělí ráno vstal... :-))))) Mějte se,pěkný víkend... Přeju já i náš Bruno :-)))))) Tůnkám zdar ... :-)))))

NTEZAR - Profil | Út 15.12.2015 14:29:15

Vzpomínka na léto-u nás se daří chráněnému plavínu.

NErva - Profil | Ne 31.5.2015 17:59:05

Jedna opravdu malá tůnička :-))

Nstandas - Profil | St 27.8.2014 12:44:09

Další jedna pěkná voda, rybářů sem moc nechodí a mě to nevadí :-))))))))))))

NPěn_a - Profil | Po 25.8.2014 19:42:53

Jeden stulíkovej.

Nstandas - Profil | Ne 1.6.2014 20:15:24

ještě jedna :-)

Nstandas - Profil | Ne 1.6.2014 20:13:41

včera u tůně :-)

Nspeed641 - Profil | Ne 1.6.2014 14:33:54

Zdravím přátelé,projížděl jsem v týdnu obcí Trhové Sviny a stavěl se tam v nějakém zverimexu-Pejsek myslím.Je to u hlavní,měl jsem čas,tak jsem vyrazil na kukačku-jako vždy... :-) Za průjezdem jsou akvária s okr.-/nestandart / KOI kapry,jeseny-co mi ale vyrazilo dech-také ak.s okounky pstruhovými-cca-12-13cm ,za 50.-/ks.Měl jsem u sebe jen málo grošů,tak jsem koupil jen 6ks a ve velkém,dvojitém ig.vaku-co mi dal ochotný prodejce jsem je se strachem dovezl domů.Ještě jsem je nikde v prodeji neviděl,je to rarita...Pán mě ujistil,že ještě budou v prodeji další kusy.Rybky jsou -zdá-se v dobré kondici,umístil jsem je přechodně do zakopané,1500l nádrže s rostlinami do karanteny.Zatím vše OK. Druhý den ráno ,jsem jim tam hodil pár razbor,po obědě tam nebyla ani jedna..... :-) Jedné rybce koukal z tlamky ještě ocásek... :-) Je to bomba...Super agresivní malí,urputní dravečci,s obrovskou tlamou,hodící-se do jakékoliv staré tůně,ramene,kde mohou dorůst i bájných 40cm-ale spíše menší-25-30cm při dostatku potravy budou kulatí,jako buchtičky... :-).Dobře se jim bude dařit i v prostornějším ,hlubším,zahradním ,ČISTÉM,na kyslík bohatém jezírku,kde zvláště při krmení poskytnou pěknou podívanou...Okounci milují vodní vegetaci,zvláště pak v břehovém pásu,odkud pořádají své výpady na kořist.Ale pozor,okounek útočí na vše živé,až do jeho velikosti...Tak,kdo máte zájem,tak víte kam pro ně...Mějte se pěkně... :-)))

Nspeed641 - Profil | Čt 17.4.2014 14:59:46

Tak hoši,obě jezírka-kámošovo i moje jsou komplet vyčištěná-přestavěná.Ryb úplnej ,,mrak,,-až mě to překvapilo.Úhoří-2ks-jeden má určitě metr,druhý líže osmdesátku,možná trochu víc... :-)Dával jsem je tam z jednoho výlovu,měli tak k padesátce...Pěkný,jsou tam zpět.. :-)Kýbl a půl sluníček- /20l/ opět vysazen-část i na nová dvě místa...Bude jim tam fajn.Pochytal jsem u sebe asi 100 razbor-nevím,jak se tam dostaly.Asi to dotáhly kačenky,které tam občas sedají,odpočívají,kolíbají se pak po okolo baráku,hledajíc něco k snědku.Někdy si klidně sedí na schodech na terase,chrní,nebo je tam krmím.Jsou už dost ochočený,možná,kdybych nechával otevřený dveře,tak vlezou i dovnitř... :-)Známej mi podaroval ještě jedno menší kolečko bílejch leknínů-je tam ještě mraky místa.Chtěl bych zkusit ještě vysadit originál lotos-je to masakr-nádhera.Sice se musí pokaždé zazimovat,ale to nevadí...Máte někdo osobní zkušenost s tímto vodním skvostem...?-Písněte,jestli ano...Foto lotosu...Tak se mějte,pic zase někdy... :-)))

NTEZAR - Profil | Ne 6.4.2014 22:17:35

speed641 >> Ahoj,my s Bušákem ty slunky taky v rybníčku množíme a vysazujeme do vhodných vod.Máš bohužel pravdu,že organizace se o tyhle rybky nezajímá,ale naštěstí je ještě pár lidí,kteří pro tyhle puvodni rybky jsou ochotní něco udělat.Chceme v našem rybničku taky odchovávat obecný karasy a piskoře-jestli se podaří je sehnat.Naše ryby jsou super.At se daří. Posílám fotku jedné tuně u nás.

NBušák - Profil | Pá 4.4.2014 22:26:22

speed641 >> ahoj pěknej papouch a počteníčko taky,to je můj Adolf

Nstandas - Profil | Út 11.3.2014 10:47:32

pavel.1 - >> RMV Grádo mo Čelákovice

NŠlapeto - Profil | Po 8.9.2014 14:05:03

Zdolávačka ze stulíků :)) Dřív jsem jinde nechytal, než na vodách prorostlých stulíky...

Nstandas - Profil | St 27.8.2014 12:45:32

A ještě detail splávku :-)

NVítek - Profil | St 16.4.2014 22:06:09

Na Opatovickém jezeře také najdeš koutek s lekníny - a nelekni se, když tam uslyšíš mlaskat pruhatce !

Nspeed641 - Profil | Čt 27.3.2014 7:26:46

standas >> Někdy je dobré vysadit záměrně nevítané druhy-cejnáky-zrcátka...Dokáží pěkně pocuchat nervy,neurotickým masařům ,jiné to odradí.Další-taková ,,dobrá,,rybka je ježdík...Sto žížal v pr..li a samej švec....:-) Když najedou,jiná ryba nemá šanci.. :-)))) Bacha ale,kam jej vysadíš.Živí se zoobentosem,bere i jikry-obzvláště štičí,pak i potěr.Zjisti si druhovou skladbu a úživnost vody,poř.vysad candátky.Neloví tak okatě,jako štiky a udrží to na uzdě, :-) Pak ještě hodně pomáhá-povalit-naházet do vody,kolem břehů stromy,velké větve.Necháš si tam dvě-tři ,,myšárny,,-tak na jeden proutek-stejně tam na dva málokdy chytáš.To také odrazuje-strejda se dvěma srkačkama-krmítkama,je tam druhej...:-)Zkus to,nebo písni nějaké tvé zlepšováky... :-)))

Natawa - Profil | St 26.3.2014 19:30:54

Zdarec chlapi taky přidám kouzelnej koutek slepé rameno u nás na jihu

Nspeed641 - Profil | St 26.3.2014 18:24:48

standas >> Zdravím tě,jo,to je ono...Napsal jsem to tak,jak to beru já.Kolikrát tam jedu-jenom na ,,kukačku,,bez cajků.Chodím potichu,pozoruji ryby,zvířata,našel jsem tam i jinde čolky.Ty už také nejsou všude hojní,někde už vymizeli.Vozím tam i nějaké ryby-zvláště slunky a karásky,línky z výlovů.Sluníčka už nejsou skoro nikde a na takových a jiných,podobných místech expandují.No a pak línek a karásek...Tyhle ryby mám obzvlášt rád...Nasazuji,chytám,pozoruji ,jak rostou,jen velké dravce-štiky-když dorostou v torpéda odchytám do konce roku-pokud se to podaří.V těchto,potravou,doslova přecpaných vodách mají až 30cm za rok a jsou pěkné vypasené.Vytírají se tam,tak je to v pohodě.Pak mi dělají radost ti okounci ps.Jsou to krásné rybky,hezky rostou a jsou schopni sežrat cokoliv,za jakoukoliv cenu.Dokonce,když jednoho táhnu na gunku,dva-tří se mu jí snaží ukrást.. :-)))Já,když tam jdu,tak ani nesvítím,mám jen LED světýlko a minimálně věcí-hlavně foták...:-).Bílé policajty vidím i za tmy.Auto pěkně zašitý-musím jít daleko pěšky,prodírat se různým křovím a tak..Chodím tak,abych nedělal viditelné stopy v porostu-není třeba nikomu dávat indicie...Jen mě štvou ty razbory-množí se jako mor,ale zase na stranu druhou-dravečci mají co žrát...Tůn je dost hluboká,nejvíce-přes 10m ve dvou místech,tak se asi na podzim podívám po rybnících,vyčapíkuji zas nějaké candátky.Ti to pomůžou rapidně plenit...Těch 10-15cm najdeš jako máku po stokách,výpustích.Odlovuji to už hodně let a dávám,kam uznám za vhodné-baví mě to a přináší i nějaké to ,,ovoce,,Jediný,co tam není-okouni.Ale i s tím se dá časem udělat.Stačilo by 20ks z řeky a oni by se vytřeli...Třeba to letos ještě stihnu.Předělávám barák,tak času je mín,než jindy.Jo a to rádio jsem tak nikdy neměl-ani by mě to nenapadlo.Jsem rád za klid,pohodu-taky ty lidi nechápu.Vezmu ho třeba na týden na kaprovou výpravu na koule-to ano,jinak ne.Tam beru snad všechno,co mám... :-) Úplně plná kára za auto.Ale,když se jede na soukromák,tak proč ne ? Zkus si někdy ,,někam,,vysadit ,,svoje ,,ryby...Uvidíš,jaká je to paráda.Pravda,chce to nějakéto nádobíčko,ale to se dá pořídit za pár švestek-skoro vše jsem si vyrobil sám...Tak se měj pěkně at ti na tůnkách kousaj.. :-)))

Nstandas - Profil | St 26.3.2014 16:53:01

speed641 >> moc pěkně si to napsal, škoda jen že je mezi námi rybáři dost týpků co si pouštějí u vody rádio a sedí v autě které mají za zády. Pro ně je rybařina jakousi zábavou s cílem si odnést rybu. Tu atmosféru u vody ale ocenit neumí. Měj se a bud ˇzdráv.:-)

NWinca - Profil | Ne 16.3.2014 9:21:43

Jestli si chceš doopravdy užít lekníny, tak jedině Matiční jezero v Pardubicích. :) :) :)

Nstandas - Profil | So 15.3.2014 20:45:58

pavel.1 - >> ještě jedna fotečka Gráda. :-)