Lze překrmit na stoják s normálním zarybnění a kolik normálně spotřebujete?

Dá se při plavané-odhozu na cca 20m- 30m, při krmení prakem a celkem dobré přesnosti , tzv. překrmit místo např. na 2ha rybníku se smíšenou osádkou? Kolik krmení v suchém stavu a partiklu se dá průměrně spotřebovat v letním období, kdy jsou ryby aktivní, ale je dost přirozené potravy a jsou už "spravený" po tření? Normální revír- ne kaprodrom s hladovými chudáky a kalnou vodou od nestálého rytí.Vycházka cca 5ha. Hloubka cca 1,5m -2max. a těžší krmení na dno - kvůli oukleji a pidi plotici. Cílová ryba cejn, velká plotka a kapr-násaďák.
Autor diskuse: PepaK - Profil , 5.6.2013 plavaná - nástrahy, návnady
13 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NHalen - Profil | Pá 14.6.2013 23:29:43

No pamatuji se v osmdesátých letech na rybníku u letiště ve Vrchlabí, že týdenní dávka krmení (krmila organizace) ve formě obilí, sypaná do vody byly až metráky (na prostředek rybníka, kam tehdy nikdo nedohodil) + desítky kilo pečiva, chleba, rohlíků s cílem ryby překrmit, aby se nevychytaly. Efekt byl ovšem zcela opačný, ryby se rozežraly úplně neskutečně, chytil úplně každý a ryby přežrané a monstrózních parametrů. Mám z té doby, kdy mi bylo 14 "rekordního" kapra o délce 58cm a váze 5.60kg ze kterého obilí a natrávené pečivo doslova teklo. Takže si myslím že "překrmit" vodu s kaprem návnadou, která jim nečiní trávicí obtíže při vyšší teplotě vody prakticky nejde.

Njarinnn - Profil | St 26.6.2013 22:38:10

Denně vykrmím na svém místě tak 1kg kukuřice,1kg řepky,25-50 kuliček boiliesu a občas tygčí ořech.

Npepson - Profil | St 26.6.2013 11:48:14

splávkař >> :-D.Ide mi o to,aby som sa dnes v noci nebudil hrôzou,že zajtra spôsobím vykynoženie celého mŕtveho ramena,ak tam hodím celého 0,5 kilového sakla varených kolien ;-) A to budú ešte obalené strúhankou,čiže ďalšie krmivo navyše,už teraz ma oblieva studený pot.

Nsplávkař - Profil | St 26.6.2013 9:18:06

pepson >> To podle toho,jak veliký máš hrnek:-)

NPetr Havlíček - Profil | Po 10.6.2013 11:27:27

retrívr >> cituji tě: Prosím, co je normální rybář, tomu opravdu nerozumím.Myslíš -li blba, který přijde na rybník a nahází tam tři kýble bolelíz.

Máš opravdu trochu zkreslené představy. Nikdo nepřijde k rybníku a nenaháže tam tři kýble boilisu, ani blb. Blb je ten, který příjde k vodě a naháže tam kýbl brambor, hrachu a podobných surovin, jenom proto, že je má zadarmo.

A na vysvětlenou. I kdyby tam tebou popisovaný blb naházel tři kýble boilisu, tak ten se za čas (co kapři nesežerou hned) rozpadne a bílá ryba to s chutí spořádá. takže se vcelku nic nestane.

Daleko horší je ten blb, který tam naháže kýbl brambor byť vařených. Tam totiž ty brambory co kapři nesežerou hned za čas zplesniví, protože se sami od sebe nerozpadnou, jako boilies a bílá ryba je nedokáže sežrat.
A to nemluvím o hrachu, luštěninách řádně neupravených. tam už jde rybám o život.

NLouda - Profil | So 8.6.2013 23:06:26

retrívr >> bavíme se tu o plavané a ne o bojlízu
normální rybář zakoupí krmení určené k rybolovu na tuto techniku lovu a namíchá blb vybere špajz a smíchá to dohromady nic víc nic míň

NŠinic - Profil | Čt 6.6.2013 12:25:47

PepaK - >>Tvůj pojem překrmit je nejasný. Máš na mysli časem zkaženou návnadu na dně, ryby které odmítají další potravu, nebo co vlastně.
Podle mne je nejdůležitější výběr místa lovu. Přijít někam k vodě a říkat si tady se mi to líbí, tady si pěkně zachytám je naprostá hloupost. Ryby během roku cíleně migrují po rybníku a VŽDY k tomu mají nějaký pádný, pro ně důležitý, důvod (potrava, kyslík, teplota, hloubka, kryt, klid, nebezpečí atd.). Každý druh a velikost trochu jinak. Místní zkušení obvykle vědí které, kdy a kde je pravděpodobně najdou. Existuje pro ně pojem Horká místa. Mimo ně je to o náhodě a štěstí. Při jedné vycházce si krátkodobé, ne moc kvalitní umělé horké místo lze intenzivním krmením sice někdy vytvořit, ale je to nouzovka a výsledek je nesrovnatelný. O nějakém překrmení pak nelze už vůbec hovořit, nemůže to být důvod proč to nebere. Na Horkých místech je ideální množství krmení variabilní a může být i škodlivé (Jedna rána krmítkem a zkušenější zajímavé exempláře jsou pryč).
Jsou ale i dny, kdy i nevětší nemehlo nachytá i bez krmení, nebo naopak mistr se super futrem za dlouhej peníz si ani nelízne a to je ta Boží spravedlnost.

Nsplávkař - Profil | Čt 6.6.2013 10:48:51

Chosé 2 >> nekrmit když ryba nebere může být někdy ku prospěchu věci, ale v 80% případů je třeba krmit pravidelně. Za 5 hodin lze vystřílet 17l kýbl-tj 2-6 kg suchý směsi,TTX a hlíny plus něco kuku,živý.... a právě její dávkování podřizuju intenzitě braní.

NŠinic - Profil | Čt 6.6.2013 10:46:19

Chosé 2 >> Podle mě je také důležité, do jaké konstalace se po příchodu k vodě dostanu. Nejvýhodnější je, pokud ryby před sebou mám a jsou při chuti. Nebo naopak pokud musím ryby přitáhnout a ještě ke všemu se moc nepohybují a nemají zájem o žrádlo. Někdy to nějakou dobu trvá, než se ryby objeví a pak jde o to je udržet a někidy holt se musíme smířit s tím, že se podaří vydráždit k záběru jen dva, tři jedince bez ohledu na úroveň krmení (Nebavím se o závodech, kde máte ještě navíc kolem sebe konkurenci).

Nyvana - Profil | Čt 6.6.2013 10:34:49

Chosé 2 >> Ahoj Pepo překrmit se dá všechno,jenom Tuzemáček ne:-)))

NChosé 2 - Profil | Čt 6.6.2013 10:24:44

hraji >> Věnuj se nějaké bohulibější činnosti, než povyšovat své názory, jako jediné správné, nad názory a zkušenosti ostatních.

NChosé 2 - Profil | Čt 6.6.2013 10:11:23

Na začátek 4-5 ks koulí ve velikosti menších pomerančů zamíchaného futra s červi. K tomu hrstku, pelet, kuku,nebo konopného semínka, naklíčená pšenice,apod. Po počátečním prochytáním se čudličkami přijdou rybky větší, kdy stačí jen tak dvě koule, či hrstku zrnkové návnady při snížených záběrech dohodit na krmné místo. Někdy se nemusí dokrmovat vůbec.Nejsou záběry, nekrmím, chyba bude někde jinde.

NWoohooo - Profil | Čt 6.6.2013 9:58:40

Jak rikaval nas ucitel na elektro " Proboha NIKDY nerikejte ze něco nelze protože se vždycky najde nejakej idiot co bude chtit zkusit ze se mylite " :) amen!