Svratka 5 .

Diskuse k revíru Svratka 5

Moderuje: GRUPA Profil
121 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NJaČ - Profil | So 24.11.2012 18:36:55

čeman 29 >> Jak to tak vidím, tak jsi se absolutně nepoučil.
Jedno mi není jasné, ty kašpare: kde jsi brečel a kolik tě to stálo, že ti vrátili papíry za tři měsíce. Oznámení znělo na 3 paragrafy. Tedy bez čísel - lov na tři pruty
- lov po stanovené době ( 02. 30) - v dubnu se chytá do deseti
- nepřítomnost u prutů - policajtům trvalo dvacet minut, než tě vysypali ze spacáku.
Proč jsi měl tak brzo zpátky papíry mi nedokázal vysvětlit ani šéf kárné komise Sklář.
Jestli jsi takový hrdina a uráží tě, že někdo,l, komu není jedno, že si na našich vodách dělá řada lidí co chce, šmatle po nocích v kopřivách a snaží se zachránit morálku aspoň tam, kde na to má vliv, tak mi odpověz tady přede všemi. Řekni mi na rovinu, jak tě prudí, že doteď jsi si mohl dělat ze zákona a bližších podmínek ( které ses vstupem do MRS zavázal respektovat), dobrý den.
A pak si vzpomeň, jaký jsi byl krotký, když jsem ti předal záznam o odebrání povolenky k lovu. Vzpomeň si na to, cos mi tenkrát povídal. Z těch sladkobolných sebekritik bych vyrozuměl, že tvá křehká a poraněná duše je ve své sebelítosti připravena na setkání s Všemohoucím
Je to pořád dokola to samé. Ten, kdo jezdí ve městě padesát, je ..... a ten, co jel sedmdesát a zabije dítě, je hrdina, protože u soudu uvedl, že vzhledem k rozrušení z předešlé deprese nebyl schopen jednat v mezích momentálních dispozic.
To já nežeru. Odpověz mi tady veřejně přede všemi na mou otázku.
To mi stačí.

Nčeman 29 - Profil | So 9.2.2013 12:55:05

Lidi jsou hold prasata ...cca 2km usek

Ntonybal - Profil | Čt 20.3.2014 16:10:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jsou tu ale krasavci.

Npetr616 - Profil | Čt 26.12.2013 19:41:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Neco malo z posledni vychazky tohoto roku..

Nkakr - Profil | Ne 25.11.2012 17:29:59

Pitomost nazývaná K70 je forma lidové umělecké tvořivosti vymyšlená sortou lovců ryby domácí,kteří se domnívají, že při každé docházce uloví nejméně dva podobné mastodonty.
Na jejich obranu podotýkám, že se jen "sežrali" obrovský marketinkový tlak výrobců koulís, dipů a podobných "zázračných " prostředků bezpodmínečně nutných k lovu velkých kaprů.

Pod heslem "K70 do každé rodiny" se snažili o něco podobného, jako naše vlády, to je zajištění funkčního důchodového systému, vlády pro lidi, kapraři pro kapry. Bohužel, jak u lidí, tak u kaprů se snahy nesetkaly s úspěchem.
Proč by měli rybáři dodržovat K70, když ti, kteří K70 prosazují nedodržují mnoho dalších zákonných ustanovení??
Vše pod heslem, my pouštíme, my můžeme................

NP!F - Profil | Ne 25.11.2012 2:21:09

TomášJedno >> Keby si trochu uvazoval nad tym co si napisal - ano, mas pravdu, je to chyba. Lenze v reali, by si mal dojst o povelenku rovnako ty, rovnako kreten co taha rybu po brehu a rovnako dalsi blb co porusuje akymkolvek sposobom RP. Suhlasim s tym ze dement co taha rybu po brehu by mal mat na krku dalsie obvinenie, za tyranie zvierat, ale... Kurwa si snad pan boh, ze sam sebe a podobnym udelujes vynimku zo zakona a ostatnym nie? Keby sme zili v pravnych statoch, tak sa nedeje ani jedno, ani druhe. Bohuzial, stale sa stretavam s tym, ze hlupaci ublizuju rybam, pretoze to je iba ryba, rovnako dalsi hlupaci porusuju poriadok, pretoze maju pocit ze je zly a proti nim. Si rovnake hovado ako ten rybar co tam tahal ryby hore brehom. Obidvaja porusujete zakon, sice kazdy inak, viac, ci menej. Napriek tomu. Drz hubu. Kazdy co to vedome robi si zasluzi odsrat to, co postihy porusenia zakona prinasaju. Bodaj by za tieto veci bola minimalna paleta 10 rokov a 500 000kc pokuta, potom by ste sa obidvaja spamatali. A nebola by tu tvoja hlaska, zlodej krici, chyte zlodeja. Pretoze to ste obidvaja. Si rovnaky ako ten dedulo, akurat s tym rozdielom, ze on ten zakon porusuje zo zvyku, ty sa obhajujes ruzovym kyblickom. Ja som trochu socializmus zazil, aj ked nie moc. Ale keby som videl nejakych zasranov, co sustavne porusuju zakon o rybarstve, ver mi ze by som policajtov volal tiez. Nie preto, ze mi chytaju na fleku, nie preto ze im zavidim ze lapli nejaku rybu. Preto ze ma rodicia naucili ze niektore veci nie su spravne.

NGRUPA - Profil | Po 2.6.2014 18:53:58

Dnešní okružní jízda na kolesu.

NMarSL - Profil | Čt 29.11.2012 0:13:18

konečně tady ta ještěrka z prýglu může mít klid:-)

NTomášJedno - Profil | Ne 25.11.2012 1:01:57

JaČ >>
Zdarvím pánové.
Nemohu nereagovat.
Doteď jsem MRK sledoval vždy na profilu mého kamaráda, ale asi je na čase založit si svůj.

Pane Čapka,
nechápu naco si stěžujete.
Když Vám nějaký pán, říkejme mu třeba ,,Roman'' zavolá, že parta kaprařů porušuje BP na revíru Starý splav v k.ú. Bulhary, tak nechápu proč píšete, že odvádíte dobrovolnou a neplacenou práci. Vždyť vy jste ji odvedl nedobrovolně a ještě k tomu jen na půl. V době Velikonoc (konkrétně 8.4.2012 v 02.30) jsem také prováděl non-stop lov na tomto revíru v nedaleké blízkosti těchto tří chudáků. Jsem taky kaprař a nebyl jsem daleko od jejich místa lovu. Narozdíl od nich jsem v dobu ,,vašeho zásahu'' s PČR nespal a tak jsem mohl celou situaci sledovat.. Nevím jestli všichni, ale dva znich určitě vyvezeno neměli, na to bych dal krk, jelikož jsem je měl možnost celou dobu sledovat.
Kdyby šlo o běžnou, dobrovolnou a neplacenou kontrolu revíru tak by jste musel chytit při činu i mě...ale bohužel o tohle nešlo.. Šlo o udání (jako z dob komunismu) jednoho žebráka co si myslí, že mu to tam všechno patří jen kvůli tomu že to má nejblíž! A vy pane, si ještě stěžujete mezi svými známými, že už Vás nabeví jak vás pořád otravuje stím, že tam nějaký kaprař chytá durch..tak se na to s prominutím vys**te a nestěžujte si.
Zde zmíněný tříměsíční trest se zdá i mě jako nepřiměřený za to co udělali, ale byl jsem svědek toho, že porušili BP rozhodně míň než místní starší ,,rádobyrybáři'' kteří tahají 40cm kapry bez podběráku na 1,5m vysoký přeh (pár jim samozřejmě pod náporem váhy spadlo-asi se jim roztrhla tlamka předpokládám, takže o šetrném zacházení s rybou nemůže být řeč) a taky neměly problém sbalit 2 podmírové ryby a zmizet..myslel jsme že o ryby jde především, než jen o porušení BP ze strany lovu non-stop atd...

Takže milý pane,
měl by jste se spíše zaměřit na denní kontroly těchto zhovadilých rybářů, kteří tam chodí denně a odvádět svou práci, místo buzerace mladých kluků, kteří se starají o rybu více než o sebe, ještě k tomu udaných nějakým egocentrickým komunistou..
Hlavně je vybrat a jít se vyspat!
Děkuji za pochopení, smazání příspěvku chápu..jen bych byl rád kdyby si to Pán přečetl a uvědomil.
Nashledanou

NFishky - Profil | So 24.11.2012 19:47:29

JaČ >> Všechno špatně, tohle není o nějakém "čemanovi", tohle je o systému který nefunguje božínku. Víš, rád chodím k vodě, klidně kdykoliv, rád se někam zašiju, nebo si sednu jen tak mezi lidi a pokecám či zarelaxuju. Neporušuju BP a dodržuju předpisy, ale čas od času bych rád chytil i rybu. Ano, je "výzva" chytat trofejní amury, kapry či cokoliv v rámci BP, ale tahle "výzva" mnohem víc nahrává do karet těm, kteří jen přijdou - odchytají se a spokojeně odejdou s napráskanou igelitkou. Dneska jsem se na Prýglu bavil s dědečkem, co si stěžoval, že letos MO sadila mnohem menší kapry než loni, že loni si mohli vybírat kterého si vemou a letos že to byla bída a má jich jen 50, slovy padesát! Ale že se zahojil na S6, kde si lupnul cca 35 duháků a 80 pstruhů. S úsměvem a chutí jsem ho vyslechl a fakt dobře jsme pokecali. Vskutku nikomu jeho úlovek nezávidím. Ať ten, co si vezme, nebo nevezme. Ale božínku proč zbrojit proti "nonstopce", když u nás je uplně normální, že se vody plundrují v rámci BP a všichni se plácáme po zádech, jak to máme dobře vymyšlené. Nemáme. Doba je asi taková, že někdo má rád holky a jiný vdolky, já respektuju "rybáře", co nechodí k vodě pro relax, ale pro maso. Ale nerozumím (a to rozumím mnoha věcem) proč ta druhá skupina nechápe ten "modernější" směr? Nepotřebuju chytat na tři pruty, nepotřebuju chytat nonstop, nepotřebuju žádné "úlevy" abych nachytal, ba naopak - já potřebuju, aby byla pravidla ještě přísnější. Tím, že pravidla budou přísnější, pak chtě nechtě ta první skupina nebude chytat a druhá si zachytá. Nepotřebuju na Prýglu zavážet, ani chytat na tři pruty, ani chytat nonstop. Ale rád bych (pokud to tak mohu říci), aby v té vodě byly ryby, protože ryby, které jsou zapsané v úlovkáčích po desítkách (viz dva dny dozadu Grupův zápis, či dnešní pokec s pánem v letech, který mi opravdu nelhal) prostě už nechytím. Stačí mi málo, jen malinko - jen omezit tu první skupinu "lovců", abych si občas také zachytal a nemusel polykat nasucho při čtení článků z ciziny, kde tohle funguje. A víš proč to tam funguje? Protože tam není takový bordel jako u nás. Protože když RS zadrží papíry, tak je nemáš jen tak zpět, ale máš mega průser. Otázku bys tedy neměl dávat čemanovi, jak je možné, že má noty zpět, otázku bys měl dát těm, kteří tuhle sprosťárnu přikývli a ty noty šmejdovi vrátili!!! Jak je tohle sakra možné - tebe to neštve?!
PS: velké díky (a to bez ironie) že jsi to sem napsal. Upřímně, jak moc velká je šance, aby u vody byl pořádek, když on ten bordel pramení přímo ze Svazu... Ona ta RS může být z fleku zrušená, páč stojí za starou belu, když už někoho chytí, tak ho zase pustí... tak k čemu to je?

Nkakr - Profil | So 24.11.2012 14:33:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

peos >>
Rozdíl jsem popsal před pár hodinami -

kakr - ® [Poslat soukromou zprávu.] So 24.11.2012 9:22:56
Líbí: 2 Nelíbí: 0 [Napsat si svou soukromou poznámku k tomuto záznamu.]
peos >>
Vážený kolego, za uplynulé dva roky lovu 24hod na Mušově několikanásobně vzrostl i lov na 3 a více prutů, mnohdy velice důkladně maskovaných. Proč taky ne, dvě hůlky na kapra a jedna nebo dvě na rybičku bokem. Když můžeme lovit durch, tak proč mají být rybolovci omezováni jen dvěma pruty?
Máme přece demokracii, tak si ji užívejme plnými doušky.

Mze je bylo ochotné dát výjimku pouze na dva revíry, D5 a D7 jsou revíry s nejvyšší ha výměrou.
Výjimka musí být konkrétně zdůvodněna, nestačí napsat že pár zdivočelých lovců ryby domácí si přeje válet v biwaku u nastražených udic.


NiPetulak - Profil | So 6.10.2012 14:44:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ty podzimní rána jsou tady nejhezčí ...

Nhonzin2236 - Profil | Pá 19.6.2020 20:47:29

Andreas81 >> tak všeobecně vláčení dravců v Brně a okolí je ztráta času. Ale někoho to baví, takže proč ne :)

NGRUPA - Profil | Út 29.7.2014 13:03:26

MrKos >> ale jo, když mám v hokně auto, tak mám aspoň jednou týdně za stěračem nabídku z Alibaby a ceny jsou příznivé.
:-)
:-D
Zde pro inspiraci něco z historie
:-)

NMrKos - Profil | So 26.7.2014 9:03:41

je tam pěkně

Nalexdelpiero10 - Profil | Ne 17.11.2013 19:22:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

:)

Ntonybal - Profil | Čt 3.1.2013 13:57:46

Tak a máme tu první změnu. Na Priglu je od tohoto roku míra zvednuta u kapra na 45cm,u štiky na 60cm a candáta 50cm.

Nkakr - Profil | Po 26.11.2012 21:25:24

petr616 - 26.11.2012 21:13:22 >>
Vše musí být vyvážené, někdo má rád holky, jiný vdolky. Slinty o lůze a plundrování revírů si nech na schůzi MO, na MRKu je to fakt k ničemu.
Někdo ryby žere, prodává, směňuje, jiný je pouští, je to jen jejich svobodná vůle a rozhodnutí. Pokud se tak děje v mezích pravidel, tak můžeš psát srdceryvné výrony na MRKu a to je vše.
Bláboly o černém příjmu jsou v gesci agentury JPP.

NGRUPA - Profil | Pá 27.5.2011 14:28:40

Ahoj Všem

Ať Vám to hrrčííí.......

http://www.brnenskaprehrada.cz/fotogal.html

NČendík - Profil | Čt 21.8.2014 7:16:59

Včerejší večerní procházka s vláčákem kolem hradu Veveří - chycena jedna malá štička cca 40 cm. Voda hodně kalná, ale díky proměnlivému počasí byl u vody klid a bylo tam krásně ...

NMrKos - Profil | So 26.7.2014 9:03:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

aktuální foto z Prýglu

NMrKos - Profil | Pá 25.7.2014 8:33:07

petr616 >> projevuješ se jen jako další tupá ovce stáda... to ovšem není nic mimořádného, takže si z toho nic nedělej... a navíc si myslím, že ti to stejně nedojde

vsadíme se o 10tis kč, že na mole nevydržíš ani půl hodiny aby tě nikdo z DPMB nevyhnal? nahoď termín a já se přizpůsobím - pokud možno ještě červenec/srpen a prosím termín
normálně v pracovní den v poledne nebo odpoledne - je mi to jedno, nebo o víkendu ... první parník a už z dálky budou megafonem hlásit ať z toho mola vypadneš, případně první hlídka MP nebo PČR a bude to to samé - a zde je ta moje soudnost , která tobě bohužel schází

NMrKos - Profil | Po 15.7.2013 18:51:23

petr616 >> myslím, že si stačí přečíst oznámení http://www.mrk.cz/oznameni.php3?id=2281

a tuším hned, kde je pravda

Nčeman 29 - Profil | Pá 28.6.2013 9:01:28

milin >> voivod - 28.6.2013 8:50:45 >> Panáčku chytám stejně dlouho jako ty tak o rychlokvašce prrr....,mě dopalily kecy o zvednutí oběktivu ,a že to jen vyfotíš a ani nehnete nikdo brvou aby tomu bylo jinak,vtom připadě mi řekni proč bych se někoho na něco ptal ?Jestli chceš něco rozumného udělat tak to stačí pozbírat ,,jak už jsem ti psal být v Brně udělám to
r

Nčeman 29 - Profil | Pá 28.6.2013 8:21:18

milin >> voivod - 28.6.2013 6:21:44 >> No Jistě frajere ,jsi o strášně mooooocccc roku starší jako já :))) Poddivej přestan si tady hrát na nějakeho spasitele světa světa a rozhazovače moudra ,napsal jsem ti to co jsem napsal ,měnit to nebudu ,a když už jsme u toho věku ?Měl by ses podle něj i chovat ,zatim jsem si všiml že si jen sprostý Buran ,chtělo by to kurz Slušného chovaní ......víc na tebe nereaguju

Nčeman 29 - Profil | Čt 27.6.2013 23:22:30

milin >> voivod - 27.6.2013 13:12:19 >> .....

NPetr64 - Profil | St 20.3.2013 19:40:27

I ptáci chodili po hladině pěšky.:o))

NPetr64 - Profil | Út 19.3.2013 14:06:01

No......:-)

NGRUPA - Profil | Čt 28.2.2013 14:16:46

Ledu jako v Ledohradu. :-)

NMartík - Profil | Po 11.2.2013 16:43:13

čeman 29 >> Ono je vlastně nejlepší chytat na Svitavě v Židenicích, a obzvlášť tam zabivakovat. V noci to tutově přijde! Giboni jako hrom :))

NRedfish_Brno - Profil | Út 27.11.2012 9:00:59

GRUPA >> Zdar. Musíš se na to povznést. Víš, docela tě obdivuju, že za současného stavu legislativy jseš schopen a ochoten to dělat. Tak si to neznechuť nějakou zbytečnou, nikam nevedoucí, nekončící diskuzí

NGRUPA - Profil | Po 26.11.2012 20:22:31

MrKos >> ale zarybňování není tajné, to je každoroční záležitost. A né jednou do roka...To je něco s čím se MO může chlubit, aby zase jiní neplakali, kde jsou jejich peníze a pod.
Co je na tom tajného? Myslíš, že když na Rokli nasypou štiky, tak tam bude nával? A ty štiky tam budou na někoho čekat? Nával tam je pořád stejnej, ale většina stále chytá kapř, protože to jde...
Já proti tobě nic nemám a nechci se pořád handrkovat. Už to nech bejt, nebo směřuj své rady, návrhy a připomínky přímo na dané MO, či MRS a zkus se nějak zapojit a sám přilož ruku k dílů. Uvidíme jak ti to půjde a kolik svého času a energie obětuješ...

NRedfish_Brno - Profil | Po 26.11.2012 13:18:19

Jedna fotka ze včerejška k tématu :-)

NMrKos - Profil | Po 26.11.2012 11:26:44

Fishky >> demagogu, raději hledej cestu... já ji vnímám v dalším omezení ať již v počtu prutů na povolenku nebo ryb na povolenku, případně zvedání lovné míry, doby hájení, ale rozhodně tu cestu nevidím v dalších ůstupcích (nonstop apod.)

při současném stavu společnosti je nonstop nesmysl a pláč po důslednějších kontrolách ze strany RS je sice často na místě, ale opět tím (tou kontrolou) jen suplujeme absenci mozku u všudepřítomné lůzy

Npetr616 - Profil | Po 26.11.2012 9:24:10

Ja si myslim ze zakaz non stop chytani je akorat proto aby se ti dedci v klidu vyspaly, aby mely pocit ze ted nikdo nemuze chytat a nechyta a tak jim nikdo nemuze ty jejich kapriky, pro ktery si zitra zase pujdou pilne jako vcelicky aby mely co kourit celej mesic zadarmo, zmasit za ne.

NFishky - Profil | Ne 25.11.2012 19:32:56

Viz MrCement - ® Ne 25.11.2012 16:54:32 (nejpřínosnější příspěvek v diskuzi, zbytek je jen kal). Dokud se noty budou vracet hříšníkům chvíli na to, co udělaj přestupek, tak postrádá smysl mít vůbec RS. Postrádá také smysl mít nějaké pravidla. Ono je to všechno se vším spjaté a celý řetězec je právě tak silný, jako jeho nejslabší článek. Takže dokud nebude trest za porušení BP vskutku vysoký, tak se nic u nás v banánový republice nezmění. Svaz bude dál sypat ve velkém mražákové kapříky pro socky, RS bude dál honit kaprařské rychlokvašky a pomalu ale jistě to půjde všechno do kopru. Dneska super chytačka na Prýglu (škoda že bez záběru), vymrznul jsem uplně perfektně, až mi pulzují uši :-)

NGRUPA - Profil | Ne 25.11.2012 17:20:21

čeman 29 >> od teď vše co se nebude týkat revíru Svratka 5 smáznu!!!

NMrCement - Profil | Ne 25.11.2012 1:40:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

TomášJedno >> a ty nemáš jméno a příjmení ? a proč si četl MRK pod profilem kamaráda ? :-) Já kdybych napsal tak dlouhý a "přímý" příspěvek, tak bych se za své jméno nestyděl. Ale určitě napíšeš plno důvodů proč to nejde. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, ten hledá důvody.

Nkakr - Profil | So 24.11.2012 9:22:56

peos >>
Vážený kolego, za uplynulé dva roky lovu 24hod na Mušově několikanásobně vzrostl i lov na 3 a více prutů, mnohdy velice důkladně maskovaných. Proč taky ne, dvě hůlky na kapra a jedna nebo dvě na rybičku bokem. Když můžeme lovit durch, tak proč mají být rybolovci omezováni jen dvěma pruty?
Máme přece demokracii, tak si ji užívejme plnými doušky.

K odnášení ryb asi tolik, lov ryb je lov a ne sport. Navíc lovec(rybář) má zákonné právo si ulovenou rybu (mírovou) přisvojit. Kapitální ryba je pořád ryba a tudíž chutný pokrm který navíc obsahuje aminokyseliny potřebné ku kvalitnímu životu. Proč ryby kupovat v obchodě, když si je mohu nalovit??

Nafjee - Profil | So 24.11.2012 8:45:23

Braun >> Počkej. Já jezdím na ryby z 90% na kole (přívlač) a budu s sebou tahat podložku na ryby? Na co horní míry? Z čeho ty ryby do velké velikosti dorostly? Já myslel, že z těch menších. Ty bys nejraději byl, kdyby ve vodě plavaly jen ty "trofejní" kusy, co? A to potom bude také pořád trofej, když se po nich ve vodě bude dát chodit nebo jak tedy? A povolit nonstopku? Kde? Na všech vodách? Byl jsi teď poslední dva roky na Mušově?

Vy byste myslím chtěli všechno povolit a přitom chránit velké ryby. Uvědomujete si, že tyto podmínky by měli všichni? I ti, kteří berou od vody úplně všechno?

Nmilin - Profil | St 17.10.2012 15:51:37

Dnes tam bylo taky hezky

Nkakr - Profil | Po 18.6.2012 14:22:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA >>
Když pouští, může i čtyři.
Desatero kapraře, verš první.....

Njiris - Profil | St 5.10.2016 22:04:11

milanpindryc >> zakázat rybku do 20 cm celorepublikově a je po prdeli. Aspon okoun už má (bude) mít hájení.

Njiris - Profil | St 5.10.2016 21:44:40

milanpindryc >> pryglu by pomohlo neodpouštění vody na podzim o x metrů, čímž se následně vyrabuje všechno co má zuby na rybičky.

NMartík - Profil | Po 16.3.2015 21:32:29

Tomson_ >> když pujdeš někde mimo běžný lid, budeš se chovat slušně a čistotně (!!) a ideálně bez podlážky, tak si nemyslím,že vzbudíš velký zájem.

NLSR - Profil | Út 29.7.2014 9:10:46

petr616 >> Tak mě napadá, že máš značné problémy s logickým úsudkem a porozuměním psanému textu. Četl jsi, co ti napsal kolega Soulfish?

Myslíš si, že ceduli zapovídající vstup na molo nelze brát jako "zamezení přístupu osobám oprávněným k výkonu rybářského práva?" Nebo se budeš hájit vychcánkovským tvrzením, že molo není pozemek?

NMrKos - Profil | Po 28.7.2014 21:49:34

no a na mém druhém snímku z minulého týdne se nad flotilou DPMB už stahují mračna

NMrKos - Profil | Po 28.7.2014 20:55:04

petr616 >> Dobře tedy, bavme se v té zajímavější rovině jak navrhuješ, tzn. dvou osob a dvacky – to zní docela dobře. Nicméně každá hra má svoje pravidla a zde jsou naše společná pravidla: přijdeš s kamarádem, přineseš 20.000.-Kč, já přijdu taky s kamarádem a přinesu 20.000.-Kč. Předáme je dalšímu kamarádovi, který podrží po dobu půl hodiny celých 40.000.-Kč u sebe a poté vydá výherci.
V určený čas dejme tomu v sobotu 10minut před příjezdem parníku zprava, nalezete oba dva na molo DPMB v Rokli, já vám určím přesné místo na kterém budete stát a kde budete oba dva vláčet – jeden nalevo, druhý napravo od nástupního mostíku. Tím určeným místem bude ta velká červená plechová bedna a je zde jedno, jestli ji nazveš molem, pontonem, lávkou, tělesem nebo plovoucí bednou, protože vám na ní ukážu přesné místo vašeho lovu. To proto, abys nezkoušel nějaké fígle a pak tam někde nelezl například po zábradlí s tvrzením, že je to pořád molo.
Následně vy oba vláčite, lovíte, bavíte se, veselíte - přijede parník zprava, vesele lovíte dál, určené místo na mole neopouštíte. V intervalu asi 10 minut přijede další parník z leva, střídají se těsně po sobě, vesele lovíte dál, určené místo na mole neopouštíte. Po 30 minutách od začátku lovu teprve opouštíte určené místo na mole a dostáváte celou částku 40.000.-Kč.
A teď to nejdůležitější – po celou dobu vašeho 30minutového lovu, tedy i po dobu příjezdu, kotvení, vystupování lidí, nastupování, odjezdu parníku a to samé u dalšího parníku (tedy přesněji řečeno po dobu lovu za příjezdu a odjezdu dvou parníků po sobě) nesmí nikdo z parníku troubením, blikáním, hlasitým vyzváním, křičením, nadáváním, vulgárním oslovením, megafonem či nějakým jiným signálem dát ani jednomu z vás najevo, že máte opustit molo, dokonce ani uvazovači parníku (plavčíci či plavčice) nesmějí říct vůči vám křivého slova a to samé platí o všech kolemjdoucích zaměstnancích DPMB případně dalších odpovědných osobách.
Já myslím, že to docela dobře naplní tvoji teorii o tom, že přítomnost rybářů na mole nikomu z DPMB nevadí a že tam vlastně není nic zakázaného.
Pokud ovšem kdokoliv ze zaměstnanců DPMB některou z výše uvedených metod naznačí v těch 30 minutách, že máte opustit molo, tak vyhrávám celou částku. I plavčík brigádník je zaměstnancem.
Oplátkou zde slibuji, že nebudu volat ani DPMB, ani MP nebo PČR, nebudu volat vůbec nikoho a vypnu si na těch 30 minut telefon.
Ale pozor - pokud někoho z uvedených orgánů zavolá nějaká třetí osoba – tak já za to nemohu, neovlivním to a částku vyhrávám i přesto. Uvědomme si, že může nastupovat zaměstnanec DBMP a dojde mu trpělivost, případně bude na pláži policajt mimo pracovní dobu a dojde mu totéž.

Nuže směle do toto - tento víkend jsem zatím v Brně a navrhuji sobotu někdy mezi 14 a 16 hod – upřesníme.

NGRUPA - Profil | Pá 25.7.2014 12:31:08

petr616 >> takže to vezme jasně a stručně. Lovíš na mole, RS tě vyzve aby si tam nelovil. Dá ti zápis, že lovíš tam kde nemáš lovit. Lovíš tam znovu a jsme u toho, tedy se dopouštíš neuposlechnutí výzvy úřední osoby. To jestli může a nemůže o tom musí rozhodnout jiná inštance.
HAWK
Jestli nechápeš ani tohle, tak už nevím jak dál ti poradit...

Nkakr - Profil | Čt 24.7.2014 18:36:43

petr616 >>
Napsal jsi -
to ze byly papiry po zapisu na druhy vychyt odebrany je se 100% jistotou
tak to prosím objasni, já tomu rozumím, že RS písemně upozornila rybáře zápisem do povolenky, že loví ryby z místa odkud je lov zakázán.
Máš nějaké jiné vysvětlení citace "po zápisu na druhý výchyt"

NMrKos - Profil | Po 21.7.2014 8:14:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

petr616 >> pořád se bavíme v rovině jedna paní povídala, jak jsem předpokládal, a v tom nemá význam pokračovat... nahoď jméno postiženého lovce a jméno RS, případně záznam o přestupku

Nalexdelpiero10 - Profil | Ne 17.11.2013 20:16:50

:)

Nalexdelpiero10 - Profil | Ne 28.7.2013 11:29:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

:)

NiPetulak - Profil | St 17.7.2013 19:37:31

Přidám zase jedno aktuální foto (fotil tchán) z Prýglu. Sice jsem nic nelapil, ale nějak mi to včera vůbec nevadilo. Bylo tam krásně ...

NMrKos - Profil | Po 8.7.2013 16:03:33

iPetulak >> přesně jak říkáš a proto jsem se vůbec nenamáhal jakkoliv zakročit či dokonce snad někam volat... pouze jsem dotyčného kolegu vláčkaře upozornil na holou skutečnost, že chytá v místě, kde nemá co dělat

přesto jsem se zlou potázal a bylo mi vysvětleno, že on si tam chytá, protože v BP zákaz není

na druhé straně taktéž včera ráno při kvalitní společné vláčce na jednom nejmenovaném splavu někdo nelenil a zavolal PČR na přiožralé týnejdžry (nic zase tak vyloženě špatného tam netropili), načež PČR dorazila v plném počtu (dva ks) a v lakýrkách se kolegové brodili přes ne zcela suchý splav, aby mládežníkům patřičně vyhubovali

bylo pěkné pozorovat rozhovor příslušníků s jedinci, kteří měli dvě i více promile a nakonec se všichni spokojeně rozešli po svých

Nvoivod - Profil | Pá 28.6.2013 6:21:44

čeman 29 >> Párkrát byl? Na takový brigády jsem chodil, když ty ses ještě učil na základce násobilku. A věř, že po mě u vody nezůstane ani vajgl. Příště si podobné silácké řeči zkoušej na někoho jinýho. Jelimane.

Nčeman 29 - Profil | Čt 27.6.2013 23:15:19

voivod - 27.6.2013 13:12:19 >> Internetový hrdina byl v práci ,bohužel jsem se letos odstěhoval na SM odkud pocházím ,věř že bych šel hned ,už jsem mimochodem párkrát byl (viz foto) tak hod spátečku se silnými řečmi a pak sem hod foto ....

Nvoivod - Profil | Čt 27.6.2013 13:12:19

čeman 29 >> Tak co kurva ty internetový hrdino. Jenom takový výkřik do tmy?

NGRUPA - Profil | So 15.6.2013 13:50:16

Martík >> tam nejsou velcí, ale staří. :-)

NMartík - Profil | Čt 13.6.2013 23:22:24

honzin2236 >> jo, když je tak kráásně :)

NMarSL - Profil | Út 16.4.2013 18:54:14

jedna z minulého týdne

NPetr64 - Profil | Čt 4.4.2013 13:57:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rozhodně se ale nebudu spouštět k přepadu,abych zjistil,kolik ještě chybí.:o)

NGRUPA - Profil | Ne 31.3.2013 11:44:50

tonybal >> hnusně dlouhá........:-((((

NMarSL - Profil | St 27.3.2013 20:02:07

..

NMarSL - Profil | St 27.3.2013 20:01:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

prýgl dnes

NUM1 - Profil | Čt 21.3.2013 14:37:42

To sou fotky jako kdyz stydliva holka se necha nafotit :-) :-)

NPetr64 - Profil | Čt 21.3.2013 12:15:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dneska na S5 sice trochu foukalo,ale žralo to víc jak včera.:o)))))
Krásný ryby.:o))

NPetr64 - Profil | St 20.3.2013 19:44:48

A teď něco málo pro monitorující fanoušky Sparty.
5 puštěných cejnů.:o)))

NPetr64 - Profil | St 20.3.2013 13:59:08

Dnes bylo jezero pod ledem.

Npetr616 - Profil | So 16.3.2013 8:31:11

ocelot_cz >> Na pile to je jak je novej most hradu veveri tak pres silnici ty 3 nadrze, na seznamu na mapach se to jmenuje Hajenka na Pile a delal jsem tam jednou brigady.

Nhonzin2236 - Profil | Čt 14.3.2013 8:53:21

Pro chlapce a dívky z vesnice jsem hodil na jutub závěr předvčerejší kulturní akce.


NPetr64 - Profil | Út 12.3.2013 20:19:21

:-)

Ntonybal - Profil | Po 11.3.2013 8:51:51

Co na naše louže už rozmrzal? Neví někdo?

NMrKos - Profil | Út 5.2.2013 14:45:11

honzin2236 >> já si říkal co je to tam za druhého blázna, ale pak už jsem musel valit dom

kapři mi tam těch 10m vedle žrali taky jeden za druhým a jsou tam pěkně nahusto... sice největší měl sotva 50, ale co bychom teď chtěli ... asi jak se to rozpuští, tak se vyjeli podívat jestli jim někdo něco hodí

příště dáme řeč

Nhonzin2236 - Profil | Út 5.2.2013 14:33:54

Zedtu >> Vyraž do Líšně. Na jedničce už to normálka jde :)

NGRUPA - Profil | Pá 30.11.2012 16:04:09

Dnes na přehradě ani klep. Jen rak se spletl..:-)

Nčeman 29 - Profil | Út 27.11.2012 14:59:50

Martík >> No je tam krasne :) Akurat skoda ze tam tech vetsich ryb neni...

NFullnek - Profil | Út 27.11.2012 13:01:46

Martík >> Dej pokoj s dubnem,je čas si od ryb odpočinout.

NMartík - Profil | Út 27.11.2012 10:17:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na odreagování po bouřlivé diskuzi - Jarní přehrada. Už aby byl zas duben! :)

Npetr616 - Profil | Po 26.11.2012 21:13:22

kakr >> Grupa snad primine posledni prispevek na toto tema : Opravdu me bavi lidi co tady ty prasarny delaji a hnedka za nema sou lidi co to povazuji za normalni a jeste je brani. Koupit si povolenku a pak vytahat kapry za desitku, tohle bych jeste prekousnul kdyby je aspon rozumne zuzitkoval pro vlastni potrebu, ale ze to nekdo prodava a smeli za to co mu kdo nabidne me teda normalni neprijde, to ze to dela v "ramci pravidel" je otazka spatne nastavene legislativy, prece me nechces rict ze to bylo od zacatku mysleno tak at ten kdo si koupi povolenku si muze zridit "zivnost" na prodej ryb. Vem si jak te sejme financnak kvuli par tisicovkam a ten clovek co nataha 100 kapru rocne si vydela kolik ? to je v poradku ? zrejme ses taky jeden znich tak te tak posloucham ! Obhajovat tady ty lidi a jeste je hajit ze to neprodavaj, nesmeli, ze za ty drobny za povolenku rocne neudelaj x nasobek, ze k vode chodi kvuli tomu aby meli co na talir, to je jako tvrdit ze pestuju travu ne kvuli huleni, ale abych mel cim podpalit krb na zimu...je to normalni luza co plundrujou reviry o ryby a jeste si delaj cernej prijem, co je na tom dobreho a proc to obhajovat nechapu... (prej par kapriku, tak kdyz si vezmes kolik takovejch dobraku je v celym brne, na cele morave, v cele CR, to uz neni par kapriku...) Nic doboru noc a lovu zdar, ja si pudu na prehradu tak maximalne na pivko a ocvachnout, na ryby urcite ne...

NPetr64 - Profil | Po 26.11.2012 20:59:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hmm.Žabomyší války.:-(

Nkakr - Profil | Po 26.11.2012 20:51:46

petr616 >>
Nechápu proč pláčeš pro pár kapříků.
Ten pán z povolenkou popsanou kapry neudělal nic, co by bylo v rozporu platnou legislativou.
Co s přisvojenými kapry z Prýglu udělá je jeho soukromá věc a Tobě je po tom houno.
Zřejmě mu kapry závidíš, neb si je sám chytit neumíš.

NGRUPA - Profil | Po 26.11.2012 18:28:01

MrKos >> existuje někde v Brně, na Moravě, v ČR, v Evropě na Zemi, revír kde ty nemáš žádný problém? Já myslím že ne. O tom že jsou dravci na přehradě vyrubaní se mohou táhnout debaty až do..... Ty máš přístup k sumarizaci z přehrady? Že tady pořád hlásáš ty své teorie o tom jak je všechno špatně a jak jsou v každé MO vlastně všichni úplný jitrnice, co vysazují kapry?
Existuje něco jako zarybňovací plán a ten se plní.
A on tam není jen kapr, ale i lín, štika, candát.... To že něco nechytám, neznamená, že to tam není.........

NGRUPA - Profil | Po 26.11.2012 18:06:00

Tak hotovo, nebo ještě nějaký chytrý nápad, něco nového? Třeba lov non - stop, nebo jen na jeden prut, nebo že RS dělá všechno špatně, atd....?????????

Jeden druhému nadává do demagogů, přitom jste oba trošku z "jiné planety" a melete pořád dokola to stejné... Je to váš názor já vám ho neberu, ale myslím že už ho všichni známe.

Vám taky nevyvrací nikdo chytání 365 dní v roce, tisíce popíchaných ryb pro zábavu a ani natáčení videa o amurovi. :-)

Děkuji za pochopení a doufám že zde nebude platit pořekadlo, potrefená husa se vždycky ozve..
:-P

NFOUSATEJ HAT - Profil | Po 26.11.2012 13:15:23

Hmmm, zase jedna s tech plnohodnotnejch debat co? :-}

Npetr616 - Profil | Po 26.11.2012 10:02:50

Jako me osobne o nejaky non stop chytani vubec nejde, ja si rad pospim :-) spis jsem to myslel jako priklad, jedine omezenej pocet ryb na rybare a urcite obdobi by neco resilo, samozrejme uz jak jsem psatl driv, povolit ted lov non stop tak rozjezdama smerem Bystr by ses bez karty ZTP ani nesvezl jak by byly natriskany...

Npetr616 - Profil | Po 26.11.2012 9:42:53

Obecne vzato, kdyby se dal limit na ryby tydne/mesicne/rocne v rozumne mire a zaroven povoleni nostopky, je to urcite mnohem setrnejsi k ryby osadce nez soucasny stav, idealne bych dal chytani "po care" jenom stylem CHaP a nikdo nemuze rict ani popel. Ovsem s timto systemem by musela projit RS totalni renovaci aby to vsechno melo nejaky smysl...

Npetr616 - Profil | Po 26.11.2012 9:37:51

Ja myslim ze zachvilku se ve svete rozjede ceskej styl "dedek stajl" neco na zpusob UK style akorat ze tady pujde o co nejvic nasadaku za rok v pomeru s vyvekslovanejma cigaretama od sikmookejch. Cesi opet dobiji evropu a svet :D

Npetr616 - Profil | Po 26.11.2012 9:35:11

kakr >> prej ses jasnovidec :D ne neksem covece, ale myslim si ze prumernej pracujici clovek by u vody asi tezko mohl sedet celej mesic skoro v kuse, takze ten okruh se zuzuje na uzsi skupinu lidi, a jelikoz vim co se na prehrade vyskytuje za "rybare" tak jsem si jisty ze mam pravdu a ty to vis taky tak nedelej.

NMrKos - Profil | Po 26.11.2012 9:30:57

Fishky >> legální lov nonstop třeba na Svratce 5 by byl jen další prodloužení legálního rabování vody... řečičky o tom, jak kapraři budou hlídat jiné lovce neberu, protože třeba právě kapraři jsou ti, co rabují dravce, zažírají candáty, masí menší kapry, tahají po zemi cejny (poddruh), nepoznají cejna sinného od cejna velkého a často ani od bolena, kálejí do křoví i álejí (rým), všechno to dělají se třemi promilemi v krvi a zůstává po nich akorát bordel

uvědomme si, že kapraři jsou skoro všichni lovci, tedy i srkačka a sedmička od rousnic do této skupiny patří

Npetr616 - Profil | Po 26.11.2012 9:25:20

honzin2236 >> jaky chranit pane boze ??? takze lov non stop je strasne poskozuje a dedek co ma o par stranek vyfocenej ulovkovej list ten jim jako pomaha, tady to je dobra komedie...

Nčeman 29 - Profil | Ne 25.11.2012 18:30:46

GRUPA >> Asik si mysli ze tu zbyvajici populaci ryb ti pupkati praso kapri vytlaci brichama ven z vody ....

NSoulfish - Profil | Ne 25.11.2012 17:19:07

čeman 29 >> do dalšího dne kapr narostl na 105cm a 30kg a pak se lidé diví, že tam nejsou kapři 30+

NMrCement - Profil | Ne 25.11.2012 16:54:32

Martík >> když bych nejdříve řešil jak ho chytit, tak ho nakonec chytím ...... OK. A co pak? dáme mu stopku na 2 měsíce :-) A proč ho vlastně chytat když skoro druhý den se tam zjeví znovu a v peněžence mu chybí litr. Ale máš pravdu - toto jsem ve svém příspěvku neřešil, protože lepší je ryby netrápit = nelovit (zatím tak max. pro jídlo).

NTomášJedno - Profil | Ne 25.11.2012 15:39:52

MrCement >> Je to jednoduché. Jméno neuvedu z toho důvodu, že durch chytám rád a kdyby mě pan ,,dyjský krutor'' nebo jak si říká zkontroloval přes den, tak už si večer může přijít jen pro noty..teda jen v tom případě, že bych to nestihnul vytáhnout.
MRK nemám z toho důvodu, abych si tu nemusel honit nějakou MRKoauru tak jako ty..Moderátorovi se tvůj příspěvek evidentně líbí, ale jak je přínosný???? Zřídil jsem si ho z toho důvodu, abych nemusel reagovat od kamaráda, který nechce mít stímhle nic společného. Koneckonců ho chápu. Sbohem

NGRUPA - Profil | Ne 25.11.2012 12:40:35

Martík >> ono je spaní a spaní, pokud někdo zadříme v křesle u udic, nebo je třeba i na lehátku v jejich těsné blízkosti, tak se na to asi nedá nic říct. Já v tom nevidím nic zásadního.
Ale pokud je někdo zaplej ve spacáku v bivaku, X metrů od udic, tak je to na sebrání not......
A opojení alkoholem ho neomlouvá.

Nkakr - Profil | Ne 25.11.2012 12:28:33

JaČ >>
Určitě všichni dotyční rybáři ryby pouští, nejsou masaři, BP jsou poplatné minulému režimu a vůbec nezohledňují nové moderní trendy EU.

Shrnuto - RS která jedná dle nastavených pravidel brzdí moderní rybáře, kteří si rádi s rybou zasportují, (podobně jako s míčem, koulí či oštěpem) je potřeba odvolat.

Čím víc udic, tím víc rybář - sportovec

NJaČ - Profil | Ne 25.11.2012 10:19:13

TomášJedno >> Na tyhle fantasmagorie se snad nedá ani normálně reagovat. Ještě mi tam chybí obligátní - my pouštíme, my můžeme.
Rád bych věděl, když někdo uváže montáž ke stromu a jde spát do stanu, jak toho kapra z toho stromu ráno vydoluje. Oháníte se tady ohleduplností k rybám, ale to, že je lovíte nonstop, mě o ohleduplnosti vůbec nepřesvědčuje.
Už jsem si zvykl na všemožné kecy, které o mně kolují, od označení Dyjský Krutor, po méně publikovatelné. Okolo mne a mých kolegů koluje hodně "zaručených" historek a tyto informace z dílny lidové tvořivosti se mi občas donesou. Většina jich je velice blízká vaší reakci. Někdy žasnu, kdo všechno ví úplně přesně, co dělám špatně a co a jak bych měl dělat.
Milý pane, nevím o tom, že bych si někdy stěžoval na lidi, kterým není jedno, co u vody vidí. Mnohdy jsou to ty nejcennější informace, které člověk dostane. A jak provádím kontroly nechte na mně. Až se rozhodnete spasit svět a uděláte si zkoušky na RS, můžete mě přesvědčit, že jste lepší.

NMrKos - Profil | Ne 25.11.2012 8:42:58

GRUPA >> jasné, vidím to podobně...
ona je Přehrada taky trochu specifická tím, že se tam vyskytuje echt lůza, která má hluboko do kapsy, dojede šmirglem, doleze dozadu, případně dojede autem, ale skoro nic neprojede... to je přesně ta cílová skupina, kterou bych směle vypakoval od vody, protože se neumí chovat ani k rybám, ani k přírodě, ostatně ani k jiným rybářům

jediné co tuto početou skupinu zajímá, je kapr, štika nebo candát v mražáku

Ndun - Profil | So 24.11.2012 19:13:25

JaČ >>Hezky pěkně.Zadržet povolenku v dubnu ve 2:30 po 30timinutove etudě na hlasiče nenî zločin!

Červené karty: ogon ESC, P!F