Cílený lov kapra na stojaté vodě

Zdravím,
jaké krmítko je Vaše oblíbené, resp. které nejčastěji používáte při cíleném lovu kapra na stojaté vodě?

Method feeder, peletové krmítko, či klasické klecové krmítko?

Prosím o hlasování a samozřejmě pokud budete chtít diskutovat proč právě zrovna toto, přidáte zkušenosti s tím či oním, či cokoliv dalšího k danému tématu budu rád.
Autor diskuse: Daty - Profil , 11.2.2017 feeder - techniky lovu
2 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NBacha - Profil | Po 1.1.2018 14:54:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

fheavy >> Nejen tobě, ale všem slušným rybářům a lidem přeji vše nejlepší v novém roce 2018, a aby se naplnilo ono werichovské, že čas strávený na rybách se do života nepočítá:-)

Nvagler - Profil | Po 1.1.2018 10:18:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

RK >> Nazdar.Musím uznat,ze komerce je jak jinak i v rybařině velmi silný jev.Záleží jen na nás jak se k jednotlivým výrobkům postavíme.Proto jsme tady.V nespočtu produktů jsme dnes již schopni vybrat pro konkrétní použití a především mírou učinosti oběktivně,to co je pro daný lov potřeba.K věci.Pokud jde o fluorocarbon je to vyjmečný material.Tedy ptejme se proč jej vlastně chtít?Odpověd je vždy v použití.Jsem schopen lovit, "pro mě"dostatečně uzpěšně na dané lokalitě?Nebo jsem v udivu nad výsledky kolegů.Pokud je revír náročný a skutečně se nabízí potřeba změny rozhodně neváhejme.Má-li svými vlastnostmi vytvořit tuto změnu právě flca tak ho použijme.Konečně k vlastní zkušenosti.Celkově předčí svou houževnatostí kmenové vlasce i přes nižší nosnost ač při shodném průměru.Ale!Získáme, měkkost,pružnost,vyšší pevnos v uzlu a bonus navíc mnohem menší viditelnost a to bez výhrad.A ted trochu zdravé ješitnosti.Lovím na vodě s metrovými amury.Kolegové brečí ,až na náhody nelovitelné!Ale stále sedí u hromad nářadí a se stejně tupým pohledem na věc jako loni,raději loví kapra.Je to přece jen jednodušší.Velká změna nastala.Po mnoha technikách a pokusech,postupně již beru jen matchku Trabucco Vantage 0.18 kmen,1m 0.20 flca jen haček mirabelka,třešen.A to jsou změny uzpěšné!Prostě amury lovím.A to z nás dělá rybáře.Prostě prokousat se a najít řešení.Vidí v tom snad někdo extrabižuteriiní komerční program na cílenou rybu?!Hrajme vždy hlavně na výsledek.Fluorocarbon určitě ano i za vyšší cenu.Proč přicházet o výhodu.....nejde o zbytečnost...

Nsindeji3 - Profil | St 27.12.2017 18:09:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Daty >> Takhle v zimě se mi na mělkém stojáku osvědčilo házet do střední vzdálenosti (co nejdál kvůli průhlednosti vody, ale aby to ještě bylo přesné), zkoušet nástrahy a když to začne brát, tak se teprv zaměřovat třeba na určitou rybu. Na method s 12mm plovkou mi to bere v teplotě vody nad 6°C, je to nejlepší způsob na kapra, v chladnější (pod 5 °C) už to není ono a spíš pak to jsou červy, menší žížaly, hnojáci klasicky napíchnuté na háčku a průběžka.

Nfheavy - Profil | Ne 12.2.2017 15:52:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Daty >> no jo jenze martin nenamaci klasicky halibutky ale krmny peletky d dynamitu !
Staci pouzit obycejny pstruzi peletky treba 4 mm ,nechat ze 5 min. a ok popripade necim naboostrovat a nechat odlezet,ale neni podminkou.

NxDanielS - Profil | Ne 12.2.2017 9:10:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Daty - >> Method chytám jen ve spojení s přechozím zakrmením. Z 80% chytám košík a to průběžně. Když se mi nechce, tak občas i na pevno.