Rybáři se sjíždějí do Prahy na největší rybářský veletrh

Bacha - Profil | Ne 14.2.2016 20:19:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MAXXSKATER - >> Byl jsem v pátek hned ráno, a byl jsem, zrovna tak jako agig, nemile překvapen množstvím vystavujících koulařů. Jsem pamětníkem výstav ještě v Holešovicích za dob Jardy Vítka, kdy všichni vlastně s velkou kaprařinou začínali a nejsem si vědom takového nepoměru vystavovatelů. Jen nesouhlasím, že to je předražené, a to si boilies kolikrát dělám také sám za polovinu nákladů. Ano, stojí to hodně, ale když to lidi ve velkém kupují, tak to prostě výrobce s distributorem nasadí. Nedělám si iluze....... většina "kaprařů" koupí hadry jako Míra Kratěna, pruty od Karla Nikla, koulís od Lukáše Krásy, navi od Japonce, boat od Ukrajince a myslí si, že vyrazí na víkendovku a budou tahat 20+ kapry k zulíbání. Jenže ve skutečnosti to tak není, ale prodejci mají kšeft, tak proč by se nepovozili na módní vlně kaprařiny. Stačí si přečíst pár článků od neznámých CT na stránkách rybářských časopisů. Všechny k tomu nekriticky vyzývají. Zrovna tak jako agig všechno mám, byl jsem se jenom dívat a koupil jsem nějakou bižuterii na feeder a okukoval jsem. Nevidím to ale tak černě, protože ostatní sortiment vystavovatelů byl nad mé očekávání a co jsem se potřeboval dovědět jsem se dověděl....a navíc jsem si po dlouhé době dal párek a pivo:-)))

agig - Profil | Ne 14.2.2016 11:01:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MAXXSKATER - >> Zdravím ahoj jsem velice rád že tato diskuze vznikla jelikož jsem se včera vrátil tak jsem plný dojmů a potřebuji si někde pobrečet a konzultovat to s ostatními rybáři . Jsem kaprař baví mě to již 35 let nebil jsem k tomu donucen žádnými komerčními tlaky tenkrát to tak nefungovalo a v té době kdy jsem já začínal bylo ve vodě celkem z čeho vybírat ;-) myslím co do druhu ryb . Na výstavu jsem jel z jednoho prostého důvodu za ty leta co rybařinu dělám už nemám co se týče výbavy nemám co kupovat vše co potřebuji mám ;-) .Tak že jsem jel pouze zabít čas a podívat se co se děje nového abych držel krok s novinkami v odvětví nástrah tudíž BOILIE doba si to žádá bohužel to tak je jde samozřejmě chytat na rohlík na žížalu na brambor na hrách na chleba a nevím na co ještě ale pokud člověk nechodí na ryby aby se pobavil s kapříky menšího ražení a odnesl si úlovek domů a zkonzumoval ho je odkázán na boilie kde šance na větší rybu je větší a pro mne jako rybáře který ryby nejí a zajímají mne kapři větších rozměrů boilie používám . No abych to trošku zkrátil ceny komerčně vyráběného boilie jsou ŠOKUJÍCÍ dnes každý prodejce startuje s nejnižší modelovou řadou na 280 kč za 1 kg a s nejvyšší řadou končí na 490 kč za 1 kg takto se pohybují ceny u 90 procent všech prodejců a podle výrazu prodejce jsou ceny naprosto adekvátní prodávanému zboží .Jelikož boilie jsem schopen si vyrobit i sám tak že vím jaké ceny komponentů se tak nějak pohybují a to už jsem nucen kupovat suroviny kde již cena prošla navýšením prodejce a to boilie nijak nešidím dávám vše co do boilie patří to znamená rybí moučky játra mléčný protein koření aromata a tak dále to co se běžně do boilie dává a nikdy jsem se na tokovou to cenu nedostal .Tak nevím co prodejci tímto sledují myslím že by prodejci měli vyrábět boilie pro běžného rybáře a né pro milionáře těch tolik mezi námi není ;-) tak že sečteno a podtrženo výstavou jsem byl dost znechucen a to neberu pouze ceny boilie ale veškerého vercajku co člověk potřebuje k lovu pruty navijáky vlasce atd .atd .atd . ;-) tak že rybařina se stává ŠÍLENÝM kolotočem peněz který nezná hranic a v tomto duchu se nesla celá výstava JEDINÝ ŠTĚSTÍ ŽE JE NA KAŽDÝM ČLOVĚKU JESTLI KOUPÍ NEBO NE JEŠTĚ ŽE TAK JINÁČ BY JSME CHODILI MAKAT NA VERCAJK A NA KRMENÍ A NA OSTATNÍ BY NÁM JIŽ NEZBYLO ;-) TAK TO JE MŮJ NÁZOR ;-)

kendy.dom - Profil | So 13.2.2016 11:02:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ja tam byl s klukem a docela dobry, kluk si zachytal a ja nakoupil, ceny pomalu stejne jako v e- shopu

Tom1988 - Profil | So 13.2.2016 10:07:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Poušťák >> Ano je to normální.Lidé volají po změně.Nebo resp je potávka i po jiných věcech než kaprařina.A pro rybářské firmy by to mělo být vodítko k tomu aby uspokojili poptávku.

Poušťák - Profil | So 13.2.2016 10:02:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je normální že na té výstavě už 7 let převažuje z 98% kaprařina,přesto tam opět jedu a potom brečím na Mrku že tam nic jiného než kaprařina není?Nějak ten výkřik nechápu...o)))))))))))))))))