Závodní muškaření Ano/Ne

Vím že závodní muškaření ma v dnešní době hodně odpůrců, zajímá mě proč tomu tak je..
Autor diskuse: u.x.a. - Profil , 4.9.2015 muškaření - techniky lovu

Jste pro vymýtit tento nešvar a zbytečnou věc z naší vyspělé společnosti?

A) Ano 100%

Od 4.9.2015 hlasovalo 53 čtenářů.

4 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nrarach - Profil | Pá 9.10.2015 7:46:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mácík: Ve Vyšáku sem byl a ne jednou, dokonce i potom co jste vystoupili z CS rybolovu a chtěli jste z toho udělat ten super revír, bez ostatních ne tak progresivních rybářů, udělali jste z toho akorát duhákodrom a závodní okruh a stejně se teď plantáte i na řeky mimo váš vytuněný region. Obhajuješ neobhajitelný a dobře to víš. Každej normální slušnej rybář prostě hájené ryby cíleně nechytá, vy to děláte a proto se vám říká zcela relevantně říká devianti. O tom, že vlastně hrubě porušujete RŘ nemá cenu ani debatovat. Takže se kopni tentokrát zezadu do koulí, třeba to pomůže.

Nrarach - Profil | Čt 8.10.2015 21:08:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kubamaly >> Zbytečně se ptáš, nevím co tu bylo napsáno a je mi to jedno, ale popíchat na konci září z nějakého závodnického plezíru 5000 ks PO....to si zaslouží koupnout někoho do řiti pěkně zpředu, tím bych to uzavřel.

Nkubamaly - Profil | Čt 8.10.2015 8:55:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mácík >> Jak se díváš na výsledky posledního Kouby - popíchanejch cca 5000 ks zhruba 20cm potočáků? http://muskarskezavody.cz/blog/530-kouba-2015
Já s uxou snad ještě v ničem nesouhlasil, ale tohle mi příjde jako hodně velká prasárna.

NS&F - pescador - Profil | Čt 17.9.2015 20:54:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

xmac >> Tak se zeptám já za sebe. Jaký vidíš Ty sám přínos závodu v lovu ryb ? V závodu kde je potřeba bodovat a zaměřuje se hlavně ..... ještě jednou podotknu hlavně na malou rybu. Dále pak jaký kladný vliv to na tyhle ryby má a jak jim to je jinak prospěšné když se veměs brečí,že ryb je málo a mělo by se stím něco dělat. Myslíš,že závod je tím co by mělo tomu pomoci ?
Opět podotknu,že mluvím pouze za sebe a za sebe taky píšu,že chodím k vodě lovit a chci lovit hlavně ryby větší. Snažím se to co nejvíce selektovat ..... Taky vůbec ale vůbec nedokážu pochopit co,že to na tom závodničení v rybařině je tak fascinujícího. Ego ? Sobectví ? Sadismus ? Promiń ale normální důvod mě nenapadá.

Nxycht - Profil | St 16.9.2015 16:04:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kolib >> O hovadinách tu tlacháš ty, jantare :-)

NŘízek 5,125 - Profil | St 16.9.2015 14:05:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kolib >> tak jen sbírej, at kolegovi uxovi podáš relevantní info:-)

Nxycht - Profil | St 16.9.2015 13:45:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kolib >> Mě dorazilo, že dospělej chlap (ročník 87) píše jak dement. Bez smajlíku.

Nkunnan - Profil | St 16.9.2015 13:43:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

medvěd >> Kam zmizel mlíkař se ptám ?

Nmedvěd - Profil | Út 8.9.2015 14:53:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishky >> tak rovné podmínky pro všechny?Oni v MRS nejsou?Necítím se nějak diskriminovaný.Tedy pokud nepřijedu na Jihlavu či Svratku a tam jsou davy muškařů či vláčkařů a honí body.Když je to v září či říjnu mne to přímo sere,neboť naprosto zjevně porušují pravidla.Ale závodníci mi řekli že je to v pořádku,tak to tak asi je

NMrknato - Profil | Po 7.9.2015 16:00:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Oreh >> Né.... cyklisty nechytám a nevím že by to někdo dělal. Navíc jich je dost i přes vysokou mortalitu na silnicích......

NS&F - pescador - Profil | Po 7.9.2015 13:48:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Oreh >> Co si pamatuju a to velice moc dobře tak členů bylo více jak v součastnosti (nej. ale v roce 2002) .... podotýkám ,že dospělých nebo mládež o ryby zájem nemá a úpadek je obrovský !!!
Nikdo se neoháněl C&R, míra kapra byla 35cm a žádné max.míry,neexistovalo K70 a podobné sračky, míra potočáka 23cm ... vymrdaný duhák se nesadil,kapr taky do pstruhovek nešel. nebyla taková propaganda závodničení ... trofejní ryba byla trofejní nebo tam vyrostla od malé rybky a nikdo ji tam pro atraktivnost revíru nevysadil v trofejní velikosti ....

NMrknato - Profil | Po 7.9.2015 13:46:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

u.x.a. >> Když nebudou květy na louce, nebudou ani motýli a následně ani "terminátoři", kteří pouští....... musí nastat situace, kdy se ti motýli "vyrobí" v továrně a pak musí být určeno, jak a kolik takových motýlů chytat, čím a kdy, aby bylo na nákup dalších...... Průser je, že "svaz chytačů motýlů" si způsob chytání motýlů svévolně mění, protože má v hlavních činnostech i jiné zájmy. Frončaft s chytači brouků, podnikání v medu a prodej motýlů zahraničním chytačům...... No a normální chytač, co si jde přisvojit jednoho motýla už nikoho nezajímá.

NMates PB - Profil | So 5.9.2015 16:59:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rarach >> o Poličce jsem četl na Druhé muškařské stránce. Nikdy jsem tam nebyl a nikdy tam nepojedu, právě kvůli tomu článku. O Pajkově Poličce jsem něco slyšel a taky o nějakým záchodě, prkýnku a hrubé síle. Ale nevím jestli jsem to slyšel dobře.

Nrarach - Profil | So 5.9.2015 16:56:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mates PB >> Na Poličku jezdil, tak je to závodník!

Nrarach - Profil | So 5.9.2015 16:55:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mates PB >> Byl tu Pike, ale dostal redku.

Nalžběta - Profil | So 5.9.2015 14:15:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Výr >> myslím si, že všechny možné správné odpovědi byly nabídnuty, a je to tedy takto v pořádku.

NRoyale with Cheese 3 - Profil | So 5.9.2015 11:15:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přitom je takových míst, kde by se dalo závodit http://www.mrk.cz/minidiskuse.php?id=737657

NRoyale with Cheese 3 - Profil | So 5.9.2015 9:32:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já doufám že se dožiju zákazu rybolovu pro zábavu jako takového. Klepni tři mírové ryby jednou za týden a vypadni. Vzhledem k tomu, že s panem ing. Janem Šimanem právě rozvíjíme nový koncept podvodního muškařského safari, je revoluce na spadnutí. Nové pruty už nepořizujte.

NMrknato - Profil | So 5.9.2015 8:57:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Colasrumem >> Když něco nefunguje a ono to nefunguje, mimo kapř, tak se o tom debatuje...... Od extrému do extrému a bohužel ty extrémy se občas dostávají i do BP a extrémní RS je kontroluje. A to už je extrém na druhou, bez debat.

NMikulas - Profil | Pá 4.9.2015 14:09:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jediný závod, který se mi kdy líbil a považuju ho za zajímavý je závod na počet druhů ryb, nic se neměří, neváží, neválí, neohmatává, vše se pouští po minimální manipulaci, za každý chycený druh je bod (nebo i víc, podle "vzácnosti"). Zažil jsem to v Irsku na moři a bylo to fajn.

Naleš vavřina - Profil | Pá 4.9.2015 14:02:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mikšík- jen jednou >> Vidíš a zase jsme u těch podmínek závodu - prostě jeden rybář, jedna povolenka a je to. Je to jen o tom, co bude cílem pořádání závodu. Rozhodně lepší klepnout 3 "telata", než opíchat celou školku ryb v daném úseku řeky. Vždyť těch "telat" tam lze nasadit jen pár kusů právě kvůli tomu štěstí rybářskému a pokud i účastníci závodu budou vše brát jako společenskou událost, tak o to slavnějších těch pár vyřazených generaček bude. Osobně mi klobása a pivo s kamarády tak špatná nepřijde, byť moje ryba nebyla ta největší.

Naleš vavřina - Profil | Pá 4.9.2015 13:09:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Teda tady je víc "rybosteronu" než na slavnostním výlovu rybníka, :-))) .

Se závody v lovu všech druhů ryb nesouhlasím právě kvůli nastaveným pravidlům - cílený lov pidirybek, sčítání cm, gramů ... - to je prostě degradace rybolovu jako takového. Proč jsou ty pravidla tak nastavena? Prý aby se ukázalo kdo opravdu umí, aby se odboural princip náhody a onoho rybářského štěstí... . Proč? Neměl by být závodní rybolov právě o tom nejhodnotnějším (největším) úlovku a taky tak trochu o té náhodě a štěstí rybářském? Vítěz by byl nejen vítězem, ale i dítkem štěsteny, což by dávalo onomu pověstnému vavřínovému věnci mnohem větší atraktivitu a prestiž než vědomí, že vítěz závodu je mistrem v pichu rybí omladiny.

Teď mne závodníci sežerte, ale jste to jen a jen vy, kdo může vrátit závodům jejich ztracenou slávu a prestiž. "Odlití" peněz ze závodnické činnosti (hodnotné ceny, sponzorství za propagaci značky, ...) by rovněž bylo ku prospěchu věci a příležitost "zaplatit všem účastníkům závodu panáka" by mělo být zadostiučiněním za tu možnost být dítětem štěsteny, být ten závod nejlepším.

NS&F - pescador - Profil | Pá 4.9.2015 9:09:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mikšík- jen jednou >>
1) Já rybu nepytluju, zbytečně nestresuju ve vezírcích, nepřesýpám do kýblů abych je vážil a pod.

2) Ano lovím ryby ať pro radost a někdy i k jídlu.Sport ? Ryba která bojuje o vlastní život to jako sport určitě nebere. Rybolov je stále lov - ne sport !!

3) Na rozdíl od myslivců se rybář může svobodně rozhodnout zda si úlovek dle BP ponechá a nebo mu daruje život. To je právo lovce a ne sportovce. Obávám se,že přijde doba kdy bude sportovní myslivot a bude se zvěř pro fotky nebo závod střílet narkotizační střelou nebo značit paintballovýma kuličkama.

Nmedvěd - Profil | Pá 4.9.2015 9:00:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybaření není sport

NS&F - pescador - Profil | Pá 4.9.2015 8:27:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nějak v tom postrádám smysl proč .... zvláště v dnešní době a ještě na pstruhovkách. Zbytečné omatlávání pidirybek které někdo musel vypiplat nebo samoreprodukce je vzácností. O ,,kladu a pozitivitě,, těchto aktivit přesvědčí i fakt,že si stačí projít závodní úseky týden-čtrnáct dnů po akci kdy pohled na spoustu mrtvolek ryb které to mají už za sebou jen pro rozmarnost,slávu sponzorů a boj o stupínek na bedně. Jakýkoliv závod v lovu ryb doslova nesnáším a nevidím v tom nic pro ryby prospěšného a užitečného.

N - Profil | Pá 4.9.2015 8:19:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

závodní "míra" ryb 18 cm ? a běhání s každou takovou na břeh, to se mi nelíbí, kdyžtak mě opravte, jestli je už něco jinak, poslední závody na Jihlavce jsem neviděl

Červené karty: Martin M., HonzaŠ, Programátor, Pike, Mácík