Jezerní muškaření - MP

Chctěl bych založit diskuzi na toto téma, protože jsem zde nic podobné nenašel, a když tak se jednalo o lov duháků. A tak bych chtěl založit diskuzi o chytání línů, bílé ryby, kaprů, amur a dravců. Budu rád za jakékoliv vaše příspěvky .
Autor diskuse: Šípi97 - Profil , 7.4.2015 muškaření - techniky lovu
9 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NKafi - Profil | St 15.4.2015 11:33:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj rybáři, mám trošku chaos v tom, od kdy se může muškařit na mimopstruhových revírech.
Pár lidí jsem už viděl čubat vodu a začali mě svrbět ruce, hned bych šel taky, ale myslím že ještě nemůžu, NEBO SNAD MŮŽU??

NPike - Profil | St 8.4.2015 12:57:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem moc nelosovité ryby na stojácích nechytal, ale když už, tak plotice mi braly pasivně vedeného ďáblíka. Moc pěkné záběry.
Na mouchu mám i náhodně uloveného lína jistě kolem 45cm na montanu.
Prut bych volil 6 nebo 7čku, naviják s mnoha cívkama a solidní brzdou (ideálně nějaký kazetový).
Lajny od plovoucí, hoverky, intermídy až po potápivku. Záleží na vodě a stylu lovu. Taky co peněženka dovolí. Ale obecně bych řekl, že plovoucí lajna spolu s rychlou intermídou by do začátků snad stačit měla.

Npfly - Profil | St 8.4.2015 12:51:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Za mě,není to nic lehkého,ale když se trefíš na flek a ryby,tak si zachytáš luxusně.
Plotice,perlíni,oukleje - nymfy(varianty březnovky,v sezóně přidáš i pakoše)
Kapři-ty jsem chytal spíš menší,stačí vytipovat hejno,hodit to před ně a když jsou u much,rozhýbat je.Většinou nějaký neodolá.Dobří jsou pakoši.
Okoun-to je nezmar,když nic nechytíš,tak okouna vždycky :))O muškách netřeba rozepisovat
Základ je,aby si ryba mušky všimla,ve špinavé vodě to moc smysl nemá.Přes sezónu je většina MP díky kaprům zakalená a na velkých nádržích to je dřina s malým efektem.
To raději vyrazím někam na tekoucí vodu,kde máš daleko větší šanci něco chytit.

NVitanS - Profil | St 8.4.2015 12:26:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, já muškařím krátce, cca 3-4 roky, ve 100 % ale na řekách, říčkách se suchou mouchou, případně nymfou. Tento rok chci zkusit bílou rybu + co se oběsí na malé strýmříky. Prozatím nechci investovat do prutu na jezero, pokusím se udělat první kroky s prutek 8ft, #5/6 a šňůrou DT-6-F. S proutkem 8 ft si nedělám iluze ale na menší nádrži a přítoku by ten dohoz 20 m mohl být postačující. Až budu mít první poznatky, určitě dám vědět :)

NToufi - Profil | St 8.4.2015 9:19:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jezerní muškaření ze člunu, je to anglicky.

NReznik76 - Profil | Út 7.4.2015 20:40:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nu.x.a. - Profil | Út 7.4.2015 20:37:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak s chytáním línů na mušku mám nějaké zkušenosti ,jednalo se teda o rybníček s velkou koncentrcí línů braly mi pomalu tahanou nymfu ritz-D tahanou rychlostí asi tak 3cm za 1až 2vteřiny takové jemné krátké cukání,samozdřejmě tahané na plovoucí šňůře ,brali jako blázní...dříve jsem hodně navštěvoval stojaté vody s výskytem kaprovitých ryb,dnes už mám na lov těchto ryb na MP(stojácích) jiný názor, nestojí to za to ,házet s mušákem někde mezi strejdama co sedí na stoličkách mi přijde docela trapné bohužel pro mě,proto se tomuto lovu už nevěnuji,raději zalezu někam na řeku a budu doufat že situace se s P stojatýma vodama v čr zlepší,čekání mi zatím připadá jako čekání na zázrak ...

NKnak - Profil | Út 7.4.2015 19:31:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takovou diskusi tu uvítám pokud tu nebudem tři. Já osobně rád poouším mušák na MP stojáku. Na hodně revírů sem chodil s feederem ale největší překvápka jsem tam pak čapl na mouchu. O muškařině vím jinak kulový tak snad se tu časem dočtu nějaký zajímavý postřeh.

Nwelbin - Profil | Út 7.4.2015 18:52:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je diskuze Mušky na nelososovité ryby- aktuální,nedávno založená :-)