Balatonské halászlé 2

Rybí polévky

1/2 kg drobných ryb (např.plotice),
1,5 kg kapra,
1 kg sumce,
25 dkg cibule,
5 dkg mleté sladké papriky,
3 dkg soli,
2 stroužky česneku,
1 paprikový lusk,
1 rajče,
pálivá paprička.
Ryby očistíme, hlavy, ocasy, ploutve oddělíme a kapra naporcujeme. Odstraníme drtící destičku. Nadrobno nakrájenou cibuli, drobné ryby, hlavu z kapra a česnek vložím do 3 l studené vody, přivedeme do varu a uvaříme základní vývar, který procedíme cibuli a uvařené ryby propasírujeme. Do základního vývaru, který opět přivedu do varu, přidám porce kapra, sumce papriku, pálivou papričku a osolíme. Po 35 – 40 minutách vaření podávám

 

DIO - Profil, 11.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.