Szegedské halászlé 1

Rybí polévky

1/2 kg drobných ryb,
1 kg kapra,
15 dkg cibule,
3 dkg lahůdkové mleté sladké papriky,
2 dkg soli,
1 pálivá paprička,
3 dl suchého bílého vína.

Ryby očistíme. Z kapra odstraníme hlavu ploutve ocas. Trup naporcujeme. Odstraníme drtící destičku. Hlavu ploutve, ocas a drobné ryby přivedeme do varu ve 3 litrech vody a potom (po uvaření) propasírujeme. Do takto získaného základního vývaru vložíme naporcovaného kapra, nadrobno nakrájenou cibuli a přivedeme do varu. Osolíme přidáme polovinu papriky a pálivou papričku. Po půlhodinovém vaření přidáme druhou polovinu mleté papriky, víno a vaříme ještě 5 minut.

 

DIO - Profil, 11.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.