Kapr po cikánsku

Pečení ryb

potřebujeme:
- 4 větší porce kapra,
- 3 středně velké cibule,
- 3 paprikové lusky,
-100 g mrkve,
-100 g petržele, 100 g celeru,
- 50 g slaniny,
- 1 nožička pikantní klobásy,
- 2 lžíce oleje,
- 1vrchovatá polévková lžíce sladké mleté papriky,
- 1/2 kávové lžičky mleté pálivé papriky,
- sůl, ocet
Příprava:
porce kapra pokapeme trochu octem, posolíme a dáme alespoň na půl hodiny odležet v chladnu.Porce vložíme do olejem vymaštěného pekáče a poklademe je na kolečka nakrájenou cibulí, na stébla nakrájenou zeleninou a na jemné proužky nakrájenými paprikovými lusky. Vše posypeme mletou paprikou a nakonec na na plátky nakrájenou domácí slaninou (může být i anglická). Pečeme bez obracení 30 minut v troubě. Podáváme s brambory nebo s chlebem.

 

DIO - Profil, 10.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.