Napácovaný kapor na grile

Grilování ryb

Suroviny:
kapor (2-3 kg)
3-4 strúčiky cesnaku
2-3 polievkové lyžice oleja
čierne mleté korenie
červená mletá paprika
mletá rasca
soľ
Vyčisteného kapra s kožou rozdelíme pozdĺžne na polovice. Nožom urobíme z oboch strán priečne zárezy. Dôkladne ho osolíme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a olejom tak, aby sa to dostalo aj do zárezov. Potm ho odložíme do chladničky na 1 deň.
Napácovaného kapra zabalíme do hrubého alobalu(prípadne 2 vrstvy tenšieho) a pečieme na grile 30-45 minút. V polovici pečenia ho obrátime na druhú stranu. Takto sa môže robiť aj v pahrebe.

 

Pablo-fish, 23.6.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

NGeorgino - Profil | Ne 25.5.2008 13:29:09

souhlasím, kapr na grilu je opravdová mňamka

NK. - Profil | Ne 25.5.2008 13:27:31

Já nemůžu přijít od malička kaprům na chuť, ale toto byla opravdu dobrota. A protože jsme ho nezabalili do alobalu, ale pekli přímo v mřížce nad grilem, byla i kůžička pěkně do křupava vypečená a po kapříkovi se na odpolední grilovačce jen zaprášilo!