Podle Mildy Vojtíška

Rybí saláty a zavináče

RYBÍ SALÁT
6 - 9 cejnů

sklenice Lužického salátu

2 - 3 malé majolky

5 - 6 cibulí

NÁLEV:
pepř mletý kávová lžička
8 ks pepř celý
2 hřebíčky
8 ks nové koření
5 - 6 bobkových listů
1 lžíce soli
5 sacharinů
0,5 litru octa
1,5 litru vody

Všechno koření svařit s vodou a octem a nechat vychladnout do vlaha.

1. Ryby očistit , rozříznout podélně a vydatně nasolit, uložit do skleněné nebo kameninové nádoby na sebe na 48 hodin v chladu (ne v lednici).

2. Slít lák , neprat. Nakrájet cibuli na kolečka. Do nádoby klást vždy vrstvu cibule na ni pak vrstvu ryb a každé dvě vrstvy zalít lákem.Nechat uležet 2 - 4 dny.
3. Pak ryby scedit, cibule pokrájet a vymačkat. Ryby stáhnout ,vykostit velké kosti a pokrájet na nudličky. Přidat malý nebo velký Lužický salát a dle chuti 2 - 3 malé majolky. Vše promíchat, možno připepřit. Skladovat v lednici.

4. Sežereme s měkkým chlebem nebo pečivem . Zapíjíme dobrým pivem.

 

Lada - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.