Candátí mls

Rybí saláty a zavináče

Suroviny:
1/2 kg candáta nebo štiky, sůl, pepř, lžíce nasekaných kapar, 3dcl vinného octa, 6 lžic citrón. šťávy, olej.

Postup:
Vykostěné porce candáta více osolíme a poklademe do nádoby , kde je zalijeme octem s citrónovou šťávou a necháme je týden uležet, za občasného přeložení. Poté maso nakrájíme na velice tenké plátky( 1 mm), které promícháme s nasekanými kapary a mletým pepřem, vše dáme do sklenice, zalijeme olejem a 3 lžícemi citrónové šťávy a necháme je 4 dny uležet.
Místo kapar můžeme pokrájet velmi jemně cibuli.
Podáváme s bílou vekou s máslem a dobrým vínem.

 

Kanon - Profil, 22.12.2010
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.