Rybářské závody Bohuslavice 3-4.8.2007

Datum akce: 3.8.2007 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné

Rybářské závody v Bohuslavicích nad Metují
Průběh závodu:
Pá. 3.8,  14:00 - 14:30 presentace a losování
Pá. 3.8,  15:00 - 18:00 první třetina
So. 4.8,  7:00 - 10:00               druhá třetina
So. 4.8,  11:00 - 14:00 třetí třetina
15:00 vyhlášení výsledků


Bodování
Boduje se pouze ryba 20 cm a více      - 1cm = 1 bod
Vítězí závodník s nejvyšším počtem dosažených bodů.

Způsob rybolovu
      Plavaná a položená. Loví se na jeden prut s max. dvěma návazci. Zakrmování povoleno po začátku závodu. Závodník je povinen zacházet s rybou šetrně. Pokud nelze její vyzvednutí (vzhledem k hmotnosti) překonat zdvižením prutu nad hladinu, je nutno použít podběrák. Vyháčkování se provádí pouze na připravených podložkách a nástroji k tomu určenými. Ulovené ryby, pokud není na blízku rozhodčí, závodník přechovává ve vlastním vezírku odkud budou průběžně rozhodčími zapisovány. Zapsané ryby, kromě ryb které určí rozhodčí jako ceny nebo pro prodej, je nutno okamžitě vrátit do vody. Do soutěže se započítávají ryby zaseknuté do konce závodu a zdolané do 15 minut po skončení závodu. Závodník si ryby měří a počítá sám, přivolaný rozhodčí přihlíží a zapisuje. Za nástrahu a návnadu se nesmí použít chráněných živočichů. Závodníci jsou povinni uposlechnout rozhodčí a chovat se ohleduplně k ostatním závodníkům, rybám a přírodě. Neurčí-li pořadatel jinak, řídí se závody platným rybářským řádem pro vody mimopstruhové.

Ostatní
      Závody se konají za každého počasí. Každý závodí na vlastní nebezpečí. Děti pouze v doprovodu dospělých. Pořadatel si vyhrazuje v případě zásahu vyšší moci závod kdykoliv ukončit bez náhrady. Protesty během závodu řeší na místě rozhodčí. Nedodržení propozic se trestá vyloučením ze závodu bez náhrady.
    Závody se konají na soukromém rybníku o rozloze 1ha s osádkou cca 11q (kapr (35-70cm), amur, lín), kde je celoroční zákaz rybolovu. V případě velkého počtu závodníků se závody uskuteční na dvou rybnících.
Občerstvení zajištěno
Startovné
      Startovné 400,- Kč, děti polovic. V ceně: 2x klobása, 2x pivo nebo limo, ubytování pro závodníka (viz. ubytování).
Ubytování ( pátek 10:00 – sobota 18:00)
    Zajištěn prostor pro vlastní stany na pozemku pořadatele. Poplatek za stanování 50 Kč za osobu na den. V místě tábořiště jsou zajištěny toalety, voda.
Registrace
Registrace startujících na fiala@fifty.cz nebo telefonicky 777 645 297 – Roman Fiala

 

Firo - Profil - 14.5.2007