Probuzení na Štokách

Datum akce: 28.4.2007 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné

Časový harmonogram:

  5.30. –  6.30 Prezentace, losování
  6.30  –  7.00 Přesun na závodní místa
  7.00  –  7.30 Příprava na závod
  7.30  – 11.30 Vlastní závod --- poločas I. ---
11.30  – 13.00 Přesun na závodní místa, příprava, oběd-občerstvení
13.00  – 17.00 Vlastní závod --- poločas II. ---
18.00  – 19.00 Vyhlášení výsledků a slavnostní předání cen

Cena: 500, - Kč

Maximální počet míst: 100

Místo konání závodů:  Štoky, Kraj - Vysočina,
Mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem v obci Štoky odbočit na Dobronín, Polná.
Asi po 1.5 km je vidět na pravé straně od silnice rybník " ŠTOCKÝ ".
Rybník má 7 hektarů vodní plochy, stojatá voda, rovný břeh, louka, les, z lesa mírně svažitý. 3 metry mezi závodníky, prostor pro nahazování bezproblémový. Přítomnost ryb na co si vzpomenete mimo cejna a bolena, hlavně trofejní kapr, takže foťáky a kamery sebou !!!

Způsob přihlášení do závodu :  Každý účastník loví sám za sebe, jako jednotlivec. Forma přihlášení vč. propozic je přesně popsána na
http://www.webby.cz/sportovni-rybolov/galerie/zavody2007/probuzeni/prihlaska.doc
http://www.webby.cz/sportovni-rybolov/galerie/zavody2007/probuzeni/propozice.pdf

!!! Pozor !!! – Sledujte prosím u každého závodu i položku „Doplněk“, kde bude týden před každým závodem zveřejněn obsah, který bude mít informativní charakter a nebude v žádném případě souviset se změnou pravidel těchto propozic.
Závodit může každý bez rozdílu věku a závodník nemusí být držitelem Rybářského lístku.
Startovné se vrací jen ze zvlášť závažných důvodů !!!

Povolené způsoby rybolovu:  POLOŽENÁ, FEEDER, PLAVANÁ
Každý jednotlivec loví na JEDEN prut s JEDNÍM návazcem a JEDNOHÁČKEM bez PROTIHROTU ( lze zamáčknout přímo u vody neplatí pro PLAVANÁ ).
Součástí udice může být i krmítko !!!
Ostatní pruty mohou být připraveny k lovu, ale nesmí být nahozeny ani s prázdnými háčky !!!
Měření hloubky a vyvažování splávků je povoleno provádět 5 min. před odstartováním závodů !!!

Vnadění – Krmení – Nástrahy: Krmení je povoleno 5 minut před zahájením závodu. Mezi jednotlivými koly závodu je přísně zakázáno krmit !!!  Není povoleno zavážení ani brodění za účelem krmení. Lze krmit jen ze břehu za pomocí ruky, praku, kobry nebo krmné lopatky. Lze krmit i krmítkem, které je součástí udice. Množství krmení – neomezeno.
!!! Zakázané způsoby krmení !!!: Závodník nesmí po startu závodu používat ke krmení větších koulí než je velikost mandarinky. Zákaz krmení hrachem a nevařenou kukuřicí !!!
Nástrahy: Závodník může použít pouze nástrahy povolené rybářským řádem !!!
!!! Zakázané nástrahy !!!:  Živá rybka a zákonem chránění živočichové.

Hodnoceni - Losování – Bodování – Ceny: Hodnotí se: Ušlechtilá ryba ( kapr, amur, tolstolobik, štika, candát, sumec, jeseter, lín ) 1cm = 1 bod
( Siven, pstruh ) 1ks = 10 bodů,  Ostatní ryba  1 ks = 1 bod
Měření ryb provádí závodník nebo rozhodčí, který dohlíží na správnost a zapisuje do sumáře závodníka. Hodnoty zapsané v sumáři závodník stvrdí svým podpisem na konci každého poločasu a odevzdá rozhodčímu.

Losování: Dle zkušeností z minulých závodů, jsme se rozhodli od r. 2007 přistoupit ke zcela novému způsobu losování tak, abychom zajistili objektivnost, průhlednost a spravedlivost  pro všechny závodníky !!!
Ceny:  1. - 3. místo Finanční hotovost ( týden před zavody bude upřesněna její výše viz. „Doplněk“ u každého závodu na webu ),  1. - 3. místo Poháry + Pohár za Klikaře závodu  a další hodnotné ceny do 25. místa.

Podmínky pořadatele: Závodník musí mít vyprošťovač háčků nebo peán, metr k měření úlovků, podložku pod ryby,  podběrák pro  bezpečné vylovení a vezírek pouze ze síťoviny nebo EKO pytel min. délka 2 m umožňující  uchování živých(!) a nepoškozených(!) úlovků. ( Tyto pytle je možno si půjčit přímo u pořadatele oproti záloze 500 - , Kč, nebo si je lze zakoupit. ). V průběhu závodu není dovoleno odcházet od nahozených prutů !!!! V případě nutnosti je závodník povinen tyto udice vytáhnout z vody !!!!!

Sdělení pořadatele: Závodníci berou na vědomí, že se účastní rybářských závodů na vlastní nebezpečí !!! V případě protestu musí protestující složit u ředitele závodu kauci ve výši 1.000, - Kč, které budou vráceny  pouze v případě uznání protestu.
Při nevhodném chování ( větší „promile“, které by obtěžovalo ostatní závodníky a narušovalo průběh závodů ), nešetrném zacházení s rybou nebo pří nedodržení pravidel těchto propozic si pořadatel vyhrazuje právo odebrat soutěžícímu výsledkovou listinu, viníka odvolat ze soutěže a případně i vykázat z areálu rybníka !!!!!!
Závody se konají za každého počasí vyjma hurikánů a povodní !!!!


Ubytování  -  Strava: V průběhu závodu bude otevřen stánek s občerstvením v „pevném“ i „tekutém“ stavu.
Ubytovat se lze v nedalekém penzionu "FARMA ŠTOKY" , který se nachází cca 1 km od rybníka nebo přímo v areálu rybníka pod stany, stanovými přístřešky, možnost umístění karavanu.

KONTAKTY:

Farma Štoky spol. s.r.o.
Štoky 78
582 53 Štoky

IČ: 46975845
DIČ: CZ 46975845

Ředitel závodů: Nekulová Václava
Mobil: +420 739 203 799
Email: vnekulova@atlas.cz

Technický ředitel: Nekula František
Mobil: +420 736 674 123

Hlavní rozhodčí: Hrubý Pavel

 

fishstok - Profil - 13.2.2007