Trout Area Tour 2024 1.kolo - Rybník Písák

Datum akce: 23.3.2024 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Dravci, přívlač
Kraj: Středočeský

Kamarádi, vážené rybářky, rybáři, přátelé lovu lososovitých ryb,
dovolte mi abych Vás pozval na dlouho připravovaný a očekávaný závod v lovu pstruhů přívlačí podle pravidel Trout Area. Závod je otevřený, tzn. že účast v něm je podmíněna pouze dodržením specifických pravidel TA (Trout Area) a místních pravidel rybářského revíru Rybník Písák. V praxi to tedy znamená, že i ti z vás, kteří si tento druh rybolovu chtějí vyzkoušet, mohou během tohoto závodu porovnat svou techniku a taktiku s ostřílenými závodníky. Rádi v řadách závodníků přivítáme i kolegyně rybářky.

Jedná se o první kolo celého seriálu závodů nově označených jako Trout Area Tour. Závody proběhnou v České republice. Jsou plánovaná tři jarní a tři podzimní kola. Každé kolo je plánováno na jiném revíru a vynasnažíme se přiblížit tyto závody zájemcům z celé České republiky. Pořadí bude vyhlašováno jak v rámci jednotlivých kol, tak také celkové po ukončení šestého kola. Ten nejlepší z vás získá hodnotné ceny, titul Vítěz Trout Area Tour pro rok 2024 a spolu s ním i putovní pohár!

Termín závodu (prvního kola Trout Area Tour): 23.března 2024

Revír: Rybník Písák

Ceny pro nejlepší:
1.místo – 7.000,-Kč v hotovosti + pohár
2.místo – 5.000,-Kč v hotovosti + pohár
3.místo – 3.000,-Kč v hotovosti + pohár

Revír se rozkládá na jižním okraji historického města Poděbrady. Vznikl zatopením pískového lomu a současným majitelem je provozován v zimním období jako revír pstruhový. Jeho rozloha je 1,2ha a průměrná hloubka 2m. Bez nadsázky se dá říci, že se jedná o nejlépe zarybňovaný revír v České republice vůbec. Vysazování ryb během sezóny probíhá 1x týdně o průměrném objemu 200kg ryb! Obsádku tvoří Pstruh duhový, Pstruh potoční a Siven americký. Velikost ryb se pohybuje od 0,5kg do 3kg.

Povolené nástrahy: dopoledne plandavky a woblery (hardbaits), odpoledne i gumové nástrahy (softbaits).

Časový harmonogram: osmikolový celodenní závod s hodinovou pauzou na oběd

Občerstvení: ve startovném je zahrnut oběd (polévka, klobása, točené pivo/limo); dále bude možné zakoupit během celého dne kávu, točené pivo, čaj, tatranky apod.

Startovné: 990,-Kč nebo 39,-Eur

Registrace: Registrace@Trout-Area-Tour.cz
Bližší info: www.TROUT-AREA-TOUR.cz

 

Ouklejobijec - Profil - 8.3.2024