Carp show Moravia 2007

Datum akce: 3.2.2007 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina

Název: Carp show Moravia 2007

Místo konání: Dům Kultury Břeclav

Datum: sobota 3. února 2007

Program: beseda s představiteli rybásřkého svazu,  přednášky našich předních kaprařů, promítání filmu, výstava rybářiny (návnady nástrahy a vše potřebné pro rybáře)

Pořadatel: občanské sdružení Českomoravský kaprařský spolek

Vážené rybářky, rybáři,
pomalu končí rybářská sezóna 2006, v přírodě pomalu přebírá vládu paní zima. Začínáme s hodnocením uplynulé sezóny, loučíme se z místy kam jsme celý rok rádi chodili a připravujeme se na rybářský zimní spánek.
Rok 2006 byl výjimečný počasím, úlovky a jedinečný svou neopakovatelností. S letopočtem 2006 se váže také založení kaprařského spolku, kdy skupina rybářů s nadšením pro ně charakteristickým odeslal v listopadu na ministerstvo vnitra svoji žádost o registraci občanského sdružení Českomoravský kaprařský spolek. Cílem tohoto spolku je rozvoj a popularizace sportovního rybolovu, ochrany přírody, životního prostředí a podpora mimoškolní výchovy dětí a mládeže v oblasti sportovního rybolovu.
Tyto ušlechtilé cíle budeme prosazovat ve spolupráci jak s Českým a Moravským rybářským svazem, rybářskými sdruženími, tak i se zahraničními kluby a svazy. Počítáme s podporou v médiích. K podpoře komunikace, myšlenek a činnosti spustíme v půli prosince i svůj web. Hlavním posláním spolku bude ukázat směr jakým by se sportovní rybolov měl v budoucnu ubírat a získat pro tuto myšlenku široké masy rybářů. Propagace myšlenky chyť a pusť nás odliší od zastaralého pojetí rybařiny jako honby za úlovkem jako potravou. Rybolov v poslední době zaznamenal obrovský rozmach a stal se masovým koníčkem nejen v Evropě, ale i u nás. Změnily se i techniky lovu vybavení, návnady a nástrahy. S těmito atributy souvisí i chování se k přírodě a k ulovené rybě, doba lovu a zákonné míry. 
K šíření našich myšlenek nám pomohou nejen vzpomínaná média, ale hlavně připravované setkání rybářů. Prvním setkáním bude akce která se uskuteční 3. února 2007 v Břeclavi. CARP SHOW MORAVIA 2007 bude první vlaštovkou kde se budete moci dozvědět více o ČMKS, setkat se ze zástupci svazů, rybářské stráže a rybářskými osobnostmi. V souběhu s touto akcí proběhne výstava rybářských potřeb, návnad, nástrah a rybářského oblečení. Tato akce je připravena vzhledem ke kapacitě seminárního sálu pro 550 rybářů.
Těšíme se na Vaši účast a společnou snahu pomoci rozvoji sportovního rybolovu.

Za Českomoravský kaprařský spolek Petr Tydlačka – komunikace s veřejností

 

Petr Tydlačka - 16.11.2006