Imothep carpmaraton

Datum akce: 18.6.2013 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Slovensko

První ročník kaprařských závodů  Imothep carpmaraton 2013. Tyto závody  se budou odehrávat na Slovenské štěrkovně Velký Cetín cca o rozloze 20 ha. Voda je perfektně zarybněná rybami o váze 8-10-15 a více kg…..120 hodinového extrémního závodu se zůčastní 25 dvoučlenných týmů.Kromě nezapomenutelných sportovních chvil strávených na štěrkovně Velký Cetín budou startující svádět rybářské souboje o lukrativní ceny v celkové částce 3500,- EUR
Více info již brzy na připravovaném webu
http://www.facebook.com/ImothepCarpmarathon

registrace na Imothep carpmaraton zde
http://imothep-carpmarathon.sk/

ZÁVODY IMOTHEP CARPMARATHON 2013

Propozice závodu
Organizátor soutěže si vyhrazuje právo na změnu vymezených pravidel s ohledem na aktuální okolnosti, ale stále v duchu fair-play (pro všechny soutěžící stejné podmínky). Soutěže  se smí
zučastnit i neplnoletá osoba jen v doprovodu osoby starší 18 let, která v den konání závodů dovršila plnoletost a svým podpisem potvrdí registrační list s pravidly a danými podmínkami sotěže za TÝM. Oficiálním jazykem je Slovenčina, Čeština, oficiální měnou je Euro.
Soutěžní tým tvoří dvě lovící osoby. Každý Tým-družstvo má možnost i 3 osoby jako pomocníka (NENÍ NUTNOSTÍ) , který bude v týmu  přihlášen v řádném termínu závaznou přihláškou.  Startovné /250,- eur/. Tým-družstvo 2+1

Závodů se smí zúčastnit max. 25 týmů.

Registrace týmů v místě konání závodů
Registrace týmů proběhne od 17.6.2013 od 13:00hod do 19:00hod a 18.6.2013 od 7:00hod do 8:30hod v místě konání závodů. Při akreditaci každý člen týmu obdrží registrační karty se svojí fotografií, které jsou soutěžící povini od této chvíle mít stále u sebe až do konce závodů. Kapitán týmu při registraci svým podpisem stvrdí, že byl obeznámen s pravidly a bude je striktně dodržovat.

Bivakování před závodem
Před  startem závodu bude od 17.6.2013 připraveno tzv. BIVI-CITY v areálu závodiště.  Zde bude umožnění vjezd dopravních prostředků a postavení vlastního bivaku - pro přespání ze 17.6.2013 na 18.6.2013 - kdy  proběhne přesun závodníků na vylosovaná lovná místa. Bivakování je  samozřejmě možné i na vlastním lovném místě, ale jen v průběhu soutěže.

Startovní klíč a lovné sektory
První losování : Každý tým-družstvo se svým pořadovým číslem (podle toho v jakém pořadí se přihlásili na závody si vylosuje číslo, které bude určovat pořadí losování o lovné místo v 2.kole.
Druhé losování : Losování o lovné místa
Závody jsou týmové. 120 hodin lovu non stop.
startovné za tým-družstvo : 250,-eur
půlka startovného 125,-eur se uhradí do 10. dnů od registrace a zbytek částky do 30.4.2013.
Pokud se rozhodnete uhradit celou částku najednou budeme jen rádi.
Číslo účtu:  0016622496/6500
IBAN: SK2065000000000016622496
BIC kód banky: POBNSKBA
Do kolonky poznámka je třeba napsat název tým!!!  Pozor Nutné!!!!!!!!!!
Povolená pravidla a způsoby vlastního lovu
-Vlastního rybolovu se účastní dvou až tříčlenný tým, který loví max. Na 4 Kaprové pruty. Feederové pruty, biče ,drátěná a namačkávací krmítka, splávky  jsou zakázané.

-Montáže jsou zakončeny pouze jedním jedno háčkem (háčky s protihrotem jsou povoleny).

-Nástraha musí být klasické boilies, plovoucí boilies (POPUPs) Tygří ořech, peleta.

-Tyto nástrahy budou vždy nastraženy metodou na vlas mimo háček.

-Nástraha typu „rohlíkové boilies, kukuřice, hrách a jiné luštěniny je zakázána. Porušení se bude posuzovat jako hrubé porušení pravidel a vyloučení ze závodu bez náhrady startovného.

-Nástrahy mohou být zatraktivněny pomocí dipů - ať již v suché nebo tekuté formě. Povoleno používat obalovací těsta.

-Pořadatelé mají právo zkontrolovat použitou nástrahu a montáž, prohlédnout bivak,
auto a popř. další prostory... Závodníci jim to musí v plné míře umožnit. Po celou dobu soutěže.

-Návnady: Jako návnadu je možno použít vařený partikl, method mix, pelety, boilies, tygří ořech.

-Loví se nonstop, tedy celkově po dobu 120 hodin. Závodníci mohou k lovu využívat loď, echolot, GPS, elektromotor. Každý tým smí použít k označení svého lovného místa pouze tyčovou boji 4 ks pro tým. (Pet lahve a jiné bójky jsou zakázané.) Pořadatel umožní po domluvě případné dobití baterií.

-Týmy musí chytat jen ve vyhrazeném prostoru lovného místa, které bude vytyčeno kolíky.

-Bivakování je povoleno jen na svém lovném místě.

-Zdolávání, zavážení a obsluha prutů je dovolena i třetí osobě týmu.

-Podebírání zaseklé ryby může pomoct druhý člen týmu, pomocník, a po dohodě i soused z vedlejšího týmu.

-Bodovat se bude: Kapr, Amur od 7kg.

-Chycenou rybu od 7 kg až do příchodu rozhodčích umístíte do dostatečně velkých přechovávacích  saků. Po odvážení a zdokumentování rybu- ryby opatrně pustíte zpět do vody.

-Každý tým-družstvo musí mít dostatečně velkou podložku pod ryby, podběrák s velikosti ramen min. 80cm, dezinfekci ( klinik), 6 přechovávací saků!!!! tým-družstvo, při 4 plných sacích je  třeba volat rozhodčích.( 1 sak 1 ryba!!!)

-Vážení bude probíhat během celého dne v časových intervalech určené organizátorem. Ryba od 12kg se bude vážit okamžitě. Je třeba volat rozhodčích na určeném tel. čísle. Vážit se bude v identické vážící tašce a váze rozhodčích. Po celou dobu vážení bude přítomný rozhodčí, člen týmu, jeden člen sousedního týmu i za předpokladu, že vážení bude probíhat i v noci.
-Údaje o bodovaných rybách zaznamená rozhodčí na seznam bodovaných ryb. Správnost údajů potvrdí podpisem rozhodčí, člen týmu u kterého vážení probíhá, a člen sousedního týmu, který je přítomen po celou dobu vážení.

Pohyb a chování v průběhu závodu
-Po celou dobu rybolovu je nutné dodržovat pořádek na lovném místě. Průběžně ukládat odpadky do igelitových pytlů, které po skončení závodu každý tým přiveze na sběrné místo!! Závodníci se musí chovat slušně a ohleduplně a svým chováním neobtěžovat ostatní soutěžící.
-Přísný zákaz rozdělávání otevřených ohňů!!!!! GRIL JE POVOLEN
-Návštěvy musí nechat svoje motorová vozidla při hlavním stanu!!

-Je povoleno, aby závodníci měli po celou dobu soutěže své automobily na lovném místě. Během závodů není důvod  opouštět lovné místo.

-Výjimka může být pouze v případě ohrožení zdraví a majetku.

-Čerstvé pečivo bude obstarané po dohodě s pořadatelem a účtovány podle cen místních odchodů.

-Při každém vstupu na vodní hladinu s lodí , člunem je každá osoba povinná používat záchranné vesty a veškerou zodpovědnost za nebezpečí s tímto spojené bere sama na sebe!!!

-Jakékoli hrubé porušování pravidel si nárokuje organizátor-pořadatel vyloučit tým ze závodu bez náhrady startovného. Organizátoři neručí za případné škody na majetku a zdraví účastněných.

Protesty
Protest proti porušování pravidel je nutné podat neprodleně při jejich zjištění a to pouze písemnou formou. Provádí se prostřednictvím rozhodčích, kteří jej bezodkladně předají  řediteli závodu. Současně s protestem se předává peněžní kauce ve výši 20,- EUR. Pokud bude protest oprávněný (o tom nestranně rozhoduje  ředitelství závodu), bude kauce vrácena, v opačném případě
propadá pořadateli akce.  Protest proti výsledkům i proti pořadatelům může být vznesen opět pouze písemnou formou a to nejpozději do 30 min. po vyhlášení oficiálních výsledků soutěže. Výše kauce na podání tohoto protestu je rovněž 20,- EUR . Tým pořadatelů je připraven udělat vše pro to, aby celá soutěž probíhala ve stylu fair-play a ke konfliktním situacím nedocházelo. Dosažení tohoto cíle chceme formou přísného dodržování všech pravidel.

Přesun na místa a příprava lovného místa na břehu

-Přesun na lovná místa se řídí Rámcovým časovým harmonogramem.
-V zásadě však platí, že dochází k hromadnému přesunu na konkrétní lovná místa dle pokynů pořadatelů, kteří ochotně napomohou s nasměrováním (popř. Zavedením). Zde probíhá technická příprava - stavba bivaků, stojanů, ovšem ještě není umožněn vjezd na vodu za účelem mapování místa. Člun může být zaparkován a používán až po zahájení soutěže klaksonem nebo píšťalkou.

Udílení cen
-Veškeré kategorie soutěže budou vyhlášeny a oceněny, až po oficiálním ukončení soutěže - tedy v neděli 23.6.2013 v 14:00 hod.

Hodnocení + Ceny
-1.místo ABSOLUTNĚ VÍTĚZNÝ TÝM  /
Pohár, Hotovost 500,-Eur, nákupí poukázka v hodnotě 300 eur na produkty Imothep carpbaits, 3 denní Welness pobyt v Thermal Parku Dunajská Streda pro 4 dospělé osoby a 2 děti, Dárek od firmy Chatue Krakowany, Volná vstupenka na druhý ročník Imothep carpmaratonu 2014

-2.místo CELKOVÉ
Pohár, Hotovost 300,-Eur, nákupní poukázka v hodnotě 200 eur na produkty Imothep carpbaits, 7-denní povolenka + chatka pro 2 osoby k rybolovu na pískovně Roudnici u Hradce Králové ČR, Dárek od firmy Chatue Krakowany.

-3.místo CELKOVÉ
Pohár,  Hotovosť 200,-Eur, nákupní poukázka v hodnotě 100,-Eur na produkty Imothep carpbaits, 5 denní rybolov pro 2 osoby na jezeře Deseda v Maďarsku

-4.místo Celkové
48 hodinová povolenka pro 2 osoby k rybolovu na jezeře NAPSUGÁR v Maďarsku, Dárek od firmy Chatue Krakowany. Dárek od internetového obchodu PREKAPRÁROV.SK

-5.místo Celkové 
96 hodinová povolenka k rybolovu na jezeře NAGYRÉDEI HORGÁSZTO v Maďarsku, Dárek od firmy Chatue Krakowany.

-6.místo Celkové
48 hodinová povolenka k rybolovu  na jezeře KISKOPÁRDI SZIGETESTO v Maďarsku,Dárek od firmy Chatue Krakowany

Nejrychlejší ryba soutěže    -  50,-Eur nákupní poukázka od firmy Imothep carpbaits
Největší ryba soutěže          - 100,-Eur nákupní poukázka od firmy Imothep carpbaits
Speciální cena pro poslední tři týmy
Všichni účastníci obdrží dárkové a upomínkové předměty.

-Při shodě stejných kilogramů bodovaných ryb mezi týmy, na prvních 6.místech se bude posuzovat větší počet ulovených ryb..

Ostatní ustanovení - stravování

-Pořadatel zabezpečí a v plné výši hradí 17.6.2013  od 21:00 hod uvítací večeři a 23.6.2013 od 12:00 hod ukončovací oběd.
-Stravování po dobu závodů je plně na soutěžících (pořadatel nebude stravování zajišťovat).
-Vzhledem k zákazu pohybu vozidel během závodů v prostorách kolem jezera doporučujeme mít dostatek potravin a tekutin již s sebou.
Ve výjimečných případech zajistí nákup po domluvě pořadatelé. 

Závěrečné přání
Cílem pořadatelů je, uspořádat kvalitní mezinárodní závody, konané v duchu fair-play a hlavně přátelské atmosféry. Průběh soutěže by neměl být pouze honbou za získání cen a materiálních hodnot, ale nejdůležitějším aspektem by měl být příjemně strávený týden na rybách, krásné zážitky z lovu a samozřejmě trofejní, kvalitně zdokumentované úlovky, které při zpětném pohledu na fotografie každému přinesou krásné vzpomínky..
-S přáním naplnění tohoto cíle a rybářsky úspěšných závodů, Vám přeje kolektiv pořadatelů
závodu IMOTHEP carpmaraton 2013

Ředitel závodů, Riaditel pretekov : Attila Eros          kontakt +421/917237788
Hlavní rozhodčí závodů :      Dalibor Radošovský    kontakt +420/774536614
Rozhodčí:                              Rudolf Hradecsný        kontakt +421/908410994
Svým podpisem při akreditaci stvrdí jeden člen z každého startujícího týmu, že souhlasí z pravidly a bude je respektovat. Pokud tak neučiní nebude moci tým startovat v závodu.

Časový harmonogram závodů:
Plánovaný program závodů :
18.06.2013  9:00 –  představení závodníků hostů, losování
18.06.2013 10:00 -12:00 – přesun na lovné místa, příprava na závody
18.06.2013 12:00 – začátek závodů
23.06.2013 11:00 – konec závodů
23.06.2013  12:00- slavnostní oběd pečené prase
23.06.2012 14:00 – vyhodnocení  výsledků

 

I.M.O.T.H.E.P. - Profil - 28.11.2012