Chytání

Vážení Páni kolegové Muškaři,

chtěl bych se Vás touto cestou zeptat jaké máte zkušenosti s chytáním tzv. "francouzským" způsobem? Zajímalo by mě jaké používáte nástavce, jak vedete mušky, jaké velikosti a zatížení mušek používáte? Při jakých situacích volíte "francouzský" způsob?

S pozdravem a přáním pěkného dne,

JanTřeštík(alias)Třéďa
České Budějovice
ICQ: 25398790

Autor diskuse: Třéd´a - Profil , 1.11.2005 muškaření - techniky lovu

Holátko Josef | Út 1.11.2005 10:19:26

Vážení kolegové muškaři,

nečetl jsem popisování lovu ryb na PM, ale měl jsem možnost vidět muškařit francouze na mistrovství světa. Jednalo se o opravdu rychlou kadenci náhozů, ale mám tu jedno ALE. Domnívám se totiž, že tato prezentována metoda lovu je zaměřena na závodní rybolov, kdy se průměrně loví menší ryby. Žádný závodník si totiž nepřeje dlouhé zdolávání jedné velké ryby na slibném místě - dochází k přeplašení jiných ryb, ztráty času ... Tento jemný způsob lovu se také nehodí na všechny typy vod.
Sám tento způsob lovu používám na mělčích vodách, při prolovování pobřežních partií... Vlasec o průměru 0,12 a tenčí. Mušky ve velikosti háčku 12 a menší, zde také hraje svou roli denní doba a roční období. Upozorňuji, že tento způsob lovu nejde provozovat celý den. Určitě si takhle u vody neodpočinete.

Tolik tedy k otázce, váš
HJ

LudaT - Profil | Út 1.11.2005 10:01:21

G.Moolis: Děkuji. Jdu studovat PM.

G.Moolis - Profil | Út 1.11.2005 9:59:19

LudaT.: Lov převážně proti vodě na s jemnými pruty, tenkými extrémně dlouhými návazci a nymfami menších velikostí s rychlou kadencí náhozů. Podrobnosti najdeš v několika článcích na Povltavském muškařovi.

LudaT - Profil | Út 1.11.2005 9:47:46

Předem se omlouvám Tréďovi že vstupuju do jeho otázky, ale mohl by mě někdo prosím vysvětlit co je to "francouzský způsob"? Děkuji.

Pike | Út 1.11.2005 8:21:54

Vazeny rybarsky kolego,

ponevadz jsem o tomto stylu pouze cetl a nevidel jej v praxi, tak nemuzu referovat. Na malych potocich ale vyuzivam lov s mikronymfami proti vode, kdy soustavu 2 malych nymficek odhazuji do ne prilis hluboke trosku proudici vody na mista, kde tusim ryby. Muska casto ujede jen par centimetru a pak ji jakoby vysvihavam z vody. Casto na hacku skonci pstruh ci tloust. Navazec pouzivam neujimany o sile 0,12 - 0,16 mm o delce cca 3m. Tento styl jsem si oblibil a casto si nezada v presnosti nahozu se suchou muskou. Povedlo se mi jiz nekolik dublet.