tygří ořechy

tygří ořechy

Správný postup při přípravě tygřích ořechů.Dělal jsem je podle návodu na sáčcích od JT,ale pořád mě to přijde strašně tvrdý.Autor diskuse: findejs - Profil , 22.10.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

1x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Nlukas - Profil | Po 24.10.2005 20:40:27

Já dělal tygřáky podle receptu Kena Townleye a rosol se udělal přesně podle receptu.Recept byl v nějakym staršim čísle kapřího světa.

NJirka D. - Profil | Po 24.10.2005 19:49:53

Vařit 40-45 minut , možno přidal lžičku cukru kvůli rychlejšímu kvašení, pak ve vodě ve které jsi vařil odstavit k teplu na 2-3 dny než se udělá rosolovitá hmota, v chladu to trvá déle někdy až 5dní. Jsou stále stejně tvrdé, pouze nabobtnají.

NŠlehy - Profil | Po 24.10.2005 18:44:26

findejs:Ohledně Tygřích ořechů zkus kontaktovat Ricka tady z MRKu.Na kaprosrazu MRKu na ně s úspěchem chytal a i vysvětloval jak je nejlépe připravit.

Npetrovo - Profil | Po 24.10.2005 18:01:29

Me tygri orech castecne zgumovati, ale jeste nikdy se mi nepodarilo udelat ho tak, jak je psano od JT, ci anglicanu, tj. aby se mi udelal rosol.

NOndra (carpman) - Profil | Po 24.10.2005 16:29:10

Miras: stejně na něj nic nechytneš tak, .... (omlouvám se, že nepíši přímo k otázce)

NMiras - Profil | Po 24.10.2005 8:52:41

findejs: tygří ořech vždy zůstane trvdý, i když jej dlouho namáčíš i vaříš, to je v pořádku. Jen je třeba si uvědomit, že je pro kapra sice velice atraktivní, ale nestravitelný - krmit tedy spíš méně.

NHonza od Beroun. | So 22.10.2005 16:04:42

To je dobře že jsou tvvrdý.Kapr je rozdrtí požeráky a to křupnutí přiláká další.Jako když drtí vodní šneky

NPvl - Profil | So 22.10.2005 12:20:50

Myslím si, že ty ořechy moc měkký nebudou. Někde mám také recept ,až jej najdu , můžeme je porovnat .(alespoň) Zatím hledám .:O))