Komerční směsi nebo doma sestavené mixy?

Jelikož nerad používám tzv. hotovky, chytám převážně na doma vyrobené mixy a vyzkoušel jsem i několik směsí od různých výrobců, mám po letošku dilema, zda zůstat převážně u podomácku vyrobených mixů nebo přejít na komerční. Pro domácí výrobu u mě hovoří radost z dosaženého úlovku, kterou kalí občasný neúspěch směsi a nespotřebované suroviny. U komerčních směsí zase vidím její pozitiva v předešlém otestování, negativa v neznalosti jejího složení. Proto jsem se chtěl zeptat jak je to u Vás - na které mixy sázíte Vy a které Vám letos přinesly úspěch a naopak, které pro Vás byly zklamáním.
Autor diskuse: karči - Profil , 15.10.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

Milda | So 15.10.2005 9:34:27

Taktéž se připojuju k výrobcům domácího boilies.Někdy sice používám hotovky,ale většinou jen v létě tutti frutti od Richworthu.Daleko větší úspěchy mám ale na domácí boilies.Nekupuju ani směsy,které bych nějak obohacoval.Sice nekoulím s nějakým nadšením a občas taky vyslechnu nějaké řeči,když používám rybí moučky,ale to je nic oproti radosti z úlovku na vlastní bobule.Kluci to už nakousli,víš,co tam dáváš a vyjde tě to i levněji.Mně nejlépe fungují směsi rybích mouček+nějaká sladká příchuť.Letos jsem z hotovek zkoušel The Source a pinius od Dynamite baits,šlo to na něj docela dobře,hlavně na source,ale na vlastní boilies jsem měl cca.pětkrát více záběrů.

Groow | So 15.10.2005 9:03:50

Odpověď na tuhle otázku je složitá. Ale ve stručnosti by se dalo říct, že pokud si děláš domácí mix tak ho můžeš vyšperkuješ o komponenty co komerční výrobci nepoužívají.

Komerční směs taky mužeš poupravovat ovšem vždycky to je spíš negativní zásah(teda pokud to není nějaka obyčejná směs typu 50/50). Výhodou komerční směsi je fakt, že lepší výrobce ji má otestovanou u vody. A může její uspěšnost dokázat

Preferuju svoje mixy, které jsou pro můj účel dostačující.

Štěpán - Profil | So 15.10.2005 4:48:57

Komerční směsi už nepoužívám.Domácí směsi obsahují přesně co chceš a víž,že jsi nic neošidil a je to levnější,ale pracnější.Letos mi vůbec nefungovalo ovoce.Klasická směs s příchutí jahody.V létě jsem namixoval směs z rybí moučky a nadipoval mušlí.Smrad šílený doma hukot,ale kapři reagovali okamžitě.Tejden přikrmované místo kukuřicí koule rovnou na háček bez jediné přihozené.Brali to nekompromisně.Akorád nevim proč,ale nejvíc záběrů bylo po setmění.Přes den nic moc.Fungovala mi celý měsíc.Tak že letos rybí moučka.Alspon pro mě.