Vareni kukurice

Vareni kukurice

JEdnoduchy dotaz - jak mam spravne uvarit kukurici? Ma se predem macet, apod. Za kazde info budu radAutor diskuse: Kubiik - Profil , 28.9.2005 všeobecné - nástrahy, návnady

0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NStarc55 - Profil | Po 9.7.2012 10:24:53

Pallermo >> Někdo ještě po 48 h namočení přidá trošku jedlé sody, líp se uvaří a je pěkně měkká. Dělalo se to už před 50-ti lety. Staří rybáři nebyli žádní blbci, jak si dnešní mladí rybáři mnohdy myslí.

NPallermo - Profil | Čt 12.4.2012 14:15:18

tak dneska sem to dal do kyble s vodou horkou a necham to tam dokud nezmenkne mrcha nejaky trik jeste .?

NFlorish - Profil | St 11.4.2012 17:10:33

Kubiik - >> 48 hodin namočit apak uvařit... jednoduché

NPvl - Profil | St 11.4.2012 17:07:02

jambo >> Skvělý nápad -pak že pořád stejně :o§)

Njambo - Profil | St 11.4.2012 17:05:41

Pvl >> tak můžeš třeba i v kotlině na ohni :-))

NPvl - Profil | St 11.4.2012 17:01:38

jambo >> Jen aby ? :o§)

Njambo - Profil | St 11.4.2012 16:54:16

Dotaz starý 6 let , kuku se vaří taky pořád stejně :-)) hrnec, voda ,kuku a šup na plotnu .

Nstrecek - Profil | St 11.4.2012 16:51:03

Zdravím. Zpravidla kukuřici namočím min. na 24 hod.a potom vařím normálně v hrnci, papiňák nemám. Nechám vařit cca půl hodinky a pak to nechám do rána na plotínce, aby kukuřice pěkně nabobtnala. Pokud není ráno rozpraskaná, tak ji jěště jednou povařím cca 10 min. Raději chytám na měkčí a popraskanou kukuřičku.
Jinak když nemám čas, nebo zapomenu namočit, tak vařím stejně jako Pajda.

NPvl - Profil | St 11.4.2012 16:46:35

Pallermo >> N šeptal - ® [Poslat soukromou zprávu.] Pá 30.9.2005 7:45:55
Vařím cca půl hodiny v papiňáku (pro Krušnohorce - Pepínův hrnec).Ani před tím nemusím máčet.




Ani před tím nemusím máčet.

NPallermo - Profil | St 11.4.2012 16:42:17

šeptal - 30.9.2005 7:45:55 >> a to varis macenou nebo nemacenou

NMirek S - Profil | Pá 30.9.2005 14:34:53

Pro vaření doporučuju dát na dno pařáček na knedlíky s malými dirkami, pak se nepřipaluje na dno. Namáčím aspoň den a vařím jen 1/2 hod. ale pak nechám hrnec zabalený do igelitu (vlhkost) a dek přes noc, ráno doleju vařící vodu a zase zabalím, večer pak je hotová. Hodně záleží na stáří a vysušení, několik let stará se musí vařit i 8 hodin.

NAbies Alba - Profil | Pá 30.9.2005 12:31:49

Hora: Díky :o)
šeptal: TAky se dá říci tlakový hrnec :o)))

Nšeptal - Profil | Pá 30.9.2005 7:45:55

Vařím cca půl hodiny v papiňáku (pro Krušnohorce - Pepínův hrnec). Ani před tím nemusím máčet.

NHora - Profil | Čt 29.9.2005 21:41:26

Abies Alba-na vaření dávám asi 2cm nad kuku, vařím v nerezu, smalťák připaluje, (mamina by mohla povídat) potom zakryju poklicí a nechám odstát.Na namočení přidám tolik vody, aby byla asi 10cm nad kuku.Pak ji v té samé vodě vařím.

Nyardakh | St 28.9.2005 20:19:40

Ja dam vecer do pulky thermosky suchou kuku a zaleju varici vodou a druhy den uvareno,voda jeste velice horka.Zda se to divny,funguje to.Pry i jina semena.To nevim.Nektera kuku popraskana,strazim je.Nejsou vhodna na dalkove nahozy,ale nablizko vice zaberu od kapru-vyzkouseno.Asi vice unika vune.J

NAbies Alba - Profil | St 28.9.2005 20:06:36

Hora: Kolik vody dáváš na jednu dávku kukuřice?

Npajda - Profil | St 28.9.2005 19:11:37

Tak zkuste toto. Ráno čerstvou, nemáčenou kuku dejte vařit. Jakmile začne var, vypněte, dejte poklici a nechte do večera přikryté. Večer případně dolejte vodu a znovu přivěďte k varu. Jak začne var, opakujte to co ráno. A nechte do druhého rána přikryto. Ráno budo uvařeno. Zrnka velké, nepopraskané. A ušetříte energii. Využijete i zůstatkovou setrvačnou energiii v zrnu. Často se mi stalo, že ještě druhý den ráno byl hrnec výrazně teplý.

NHora - Profil | St 28.9.2005 19:02:20

Kuku máčím 72hod.a potom ji vařím půl hodiny a do rána ji nechám v hrnci.Vsákne všechnu vodu a můžeš s ní krmit i chytat na ni jak je měkká.3 dny je akorát, ale trochu nabude na objemu při vaření, tak s tím počítej.

NMrKos - Profil | St 28.9.2005 15:47:41

Vařím ji stejně jako Lubo a pokud chceš kuku používat také jako nástrahu tak není špatné proces ještě jednou zopakovat... Zrna popraskají a krásně absorbují tekutinu ( příchuť ) ve které vaříš....

NLubo - Profil | St 28.9.2005 15:16:15

Kukuřici namočím na 24 h. Dám do tlakového hrnce a vařím dokud pára nezačne syčet. Pak vypnu sporák a nechám kukuřici tzv. dojít až se tlak v hrnci úplně uvolní. (cca 2h). Kukuřice je potom měkká, ale zrno zůstane celé a nepopraskané. Pak pěkně líta při krmení prakem nebo kobrou.

NCerebro - Profil | St 28.9.2005 14:22:54

já ji nechám 24hodin máčet a pak vařim dokud, když kukuřici rozříznete tak nesmí být bílá.