Rodina a pouštění ryb

Stává se Vám, že rádi ryby pouštíte, ale "nedovoluje" Vám to rodina je pouštět? Z důvodu, že velmi ráda ryby konzumuje. Včera jsem se kvůli tomu trošku pohádal s tátou, šlo o kapra 50 cm. Jak to řešíte ? Zamlčením chycených ryb ? Co dělat, když je rodina při chycení ryby přítomna ? :o)
Autor diskuse: P.E.P.A.T.O.R - Profil , 2.8.2005 všeobecné - ostatní

rybomil | Pá 5.8.2005 13:01:32

šeptal: Ano kategorizace je stejná a je to tak jak píšeš. 4. jakost drůběže je tak živá pro ZOO , nebo ta kafilerka.
Michal : spíš chce nejdřív vybrat správnou stravovnu a pak až zkoumat to jídlo. Celkově se stravovnám , vč. té v práci spíš vyhýbám, ale nejde to dělat soustavně. Např. dnes polévka s játrovými knedlíčky tak kořeněná a slaná, že by to můj požerák asi nezvládl.Kombinace kuře na houbách, rýže + dezert = meloun taky zbožňuju! Kuřata těď cpou pomalu i do buchet , bo jsou rel. laciné a rychle hotové.

Michal | Pá 5.8.2005 12:30:47

XAXAP: K smrti nesnáším rajčata !!! :-), takže budu asi o hladu. Ne kecám, už jsem obědval, kuřecí stehno v trojobalu a bramborový salát, na tom kuřeti bylo víc strouhanky než masa :-)

šeptal - Profil | Pá 5.8.2005 11:27:55

Tak ten šopák, to taky není jistota. Kdysi se mnou zacvičil tak, že jsem nestih dojet domů. To jsem skutečně poznal, jak dokážou být minuty pekelně dlouhé. :o)

XAXAP - Profil | Pá 5.8.2005 11:24:48

Michal: dej si sopsky salat :-)

Michal | Pá 5.8.2005 11:17:34

rybomil: Hm a teď mi pro změnu napiš, na co si v hospodách pozor dávat nemusím, hlavně na jaké jídlo, abych se dneska vůbec naobědval :-))

šeptal - Profil | Pá 5.8.2005 11:13:54

rybomil: Jestli je katogorizace tý drůbeže stejná v mrazírnách, jako na jatkách, tak na nižší jakosti nevidím nic hnusnýho. Krom toho, že je ten brojler podvyživený, nebo má přeražený křídlo. Ovšem to jsem se dostal jen na 3. jakost. Co by obnášela 4., to už nevím.

rybomil | Pá 5.8.2005 11:08:16

Michal: Ale fakt dobrý restauračky a hotely, třebas i jako některé vyhlášené malé vinárny ( přev. zahr. majitelů ) brali jen to nejkvalitnější zboží. Třebas i hranolky brali jen Kaisery, "slámu"mi se nevoz říkal
šéfkuchař.S oblibou říkám, že dost hospod bralo kuřata 3. jakosti, některé se dotazovaly i na 4. jakost. To jsem jim s oblibou odpovídal, že musí na kafilerku. Plesnivé filé šlo i do školních jídelen, to vím přesně. Jinak sorry za znechucení, ale fakt, buďtě ostražití, dělá se leccos za prasárny. xaxap: lidi se vyměnili, předpisy zpřísnily, je tomu jen tak dobře. Ale pokud jsi sám třebas podnikal, víš jak probíhal počátek kapitalismu v Čechách na Moravě a ve Slezku.

XAXAP - Profil | Pá 5.8.2005 11:08:10

roky 90-94 pripoustim ... to byl byznys s BG asi stejny jako se Syrii :-) nicmene doporucuji hned pri prvni podavane informaci v pripadech, kdy se jedna o zkusenost moralne velmi starou (napr. v pripade BG je zasadne zlomovym bodem rok 96), na toto upozornit. Podal jsi to jako praxi dnesnich dnu. Myslim, ze ani u nas uz to neni stejne, po vsech tech globalnich problemech s nebezpecnymi chorobami prenasenymi masem.

Michal Kučera | Pá 5.8.2005 11:05:00

Myslím, že každý by si to měl sám pro sebe ujasnit, proč ryby pouští nebo ne. Já bych to měl taky doma lehčí, kdybych čas od času nějakou přinesl. Manželka už mi to několikrát předhazovala, dokonce si nedávno okopírovala rozhovor s Alešem Hámou, který v něm píše, že si na ulovených rybách rád pochutná - prý to je rybář, né já, co všechno pustím. Nedávno jsem na Jizeře chytil na vláčku krásnou štiku - chvíli jsem se zamyslel - doma by měli radost - navíc štiku už jsem dlouho neměl - pak jsem se na ni podíval - byla nádherná - takovou rybu já mám zabít? - a už byla zpátky ve vodě. Mám krásnou vzpomínku (byť jsem neměl ani foťák), která je pro mě víc než jedna večeře.

Michal | Pá 5.8.2005 10:55:15

rybomil: a to sem píšeš teď před obědem ?! Tak to teda díky, jsi mi zkazil celej oběd a tím i celej den :-). Ale iluze si taky nedělám, zvláště o kvalitě mražáků v restauracích, podle jednoho člověka, co je opravuje (mluvil jsem s ním kdysi na dovolené v CHrv.), je to snad nejhorší v luxusních restauracích a hotelech.

rybomil | Pá 5.8.2005 10:48:32

xaxap: Beru v úvahu roky 1990-1994, kdy jsem tam dělal.Zboží kupované na kamiony seženeš různě s různou slevou. Když se v mrazírně blíží lhůta spotřeby, co s těmi rybami uděláš? Necháš je, aby ti Veterinární správa nařídila je dát do kafilerky? Možná ti projdou rozborem a
" uhájíš" je na další půlrok. Vím jak se vzorky na rozbory berou, sám jsem je musel odebírat pod dohledem majitele zboží. Berou se nové dodávky, do papírů se píše stará, aby rozbor vyšel. Pár 10kg krabiček duhoňů jde jako úplatek veter. správě, jo tak to chodilo. Pak přeji všem zákazníkům dobrou chuť.Jo zažil jsem tam taky filé 1,5 roku staré pokryté plísní a pak umyté přebalené na malobalení šup do obchodů.
Od tý doby co jsem tam dělal mražené ryby, filé , hamburgery a zmrzlinu nežeru.

XAXAP - Profil | Pá 5.8.2005 9:51:22

Rybomil: duhak z Bulharska???? Cena malych, strednich i konzumnich az velkych ryb se tam pohybuje cca stejne jako tady. Odchov probiha jako tady, mnohdy lepe (ne tolik ryb najednou, lepsi voda). S prodejem obvykle problem nema ani mala lihen, vyprodej jsem v zivote nevidel. Ty nam tady, mily Rybomile, tak trosku fabulujes, vid??? Priste rekni radeji, Albanie nebo Turecko :-)

rybomil | Pá 5.8.2005 9:27:13

Moravák : Pstruha v restauraci? Po 5 létech práce v mrazírně vím moc dobře, že naprostá většina běžných kuchyní bere duhoně z Bulharska, kde to krmí vším možným, bo jsou nejlacinější a ještě těsně před uplynutím spotřební lhůty, když jsou ve slevě. To si radši zajedu na sádky a koupím tu kropenatou plotici živou, vyberu si kterou chci. Ne půlroku starou a 2 x napůl rozmrzlou.

karelc - Profil | Čt 4.8.2005 7:47:17

Radek Ch: :-))))) Tak to už jsem slyšel hodněkrát. Ještě jsi zapoměl dopsat něco v tom smyslu, že rodině ryby v ledničce nevoní a načuchne pak i máslo, to raději ať cestou z ryb koupím v Tescu kuřecí stehna :-)

P.E.P.A.T.O.R - Profil | St 3.8.2005 23:55:06

Radek Ch. > No, já jsem v tomhle dost ovlivněnej tou rodinou, já sám ryby jíst nemusím. Mám radši jiné maso, než je rybí, třeba vepřové nebo hovězí. K tomu mi udělá větší radost tu rybu pustit, než ji zabít. Rozhodně, ale nemám nic proti rybářům, co ryby rádi jí a berou je v souladu s RŘ. Tvůj názor Ti dále už vyvracet nebudu, máš na něj určitě právo.
Já se s tím už vypořádám sám, jsem svéprávný dospělý člověk:). Ona i ta otázka byla myšlena s trochou nadsázky. Dneska jsem třeba všechny ryby pustil a nikdo v rodině nespáchal sebevraždu :o).

Radek Ch. | St 3.8.2005 21:04:25

Jak to tak čtu, tak samí chudáci, co by rádi pouštěli a nemůžou ( alibisti co to rádi sváději na druhé ).
Opačný případ.... příchod domů z večerní vláčky a do lednice šoupnuti dva candoši 68 a 71. Ženu nebudím.....ať je ráno překvapená. Pak telefon - taťko, co to máme za zvířata v lednici... dyť to nejde zavřít ( hlava a ocas jsou prohnuti jak luk, lednice se jeví malá ). To jsou candáti miláčku..... To je to, jak se ty kosti nedají sundat z ruk a strašně to lepííí ???? Proč si to radši nehodil zpátky ? Nééé, to byli cejni a to už je strašně dávno. Toto jsou candoši a chuťově moc dobří a mají maálo kostí. Hmmmm, to se uvidí. No dobrá tedy. Ale když to nebude dobré, tak to příště pustíš že jo ?

Ryby mám rád a jím je, tak co bych se styděl za to ,že je beru. Nedělám si kolem sebe umělé image rybolovce humanisty a beru si od vody to, co uznám za vhodné. Ne to, co mi rodina dovolí nebo zakáže ( kolikpak asi zase bude negativních rteakcíí ??? ))

Moravák - Profil | St 3.8.2005 17:22:50

Po několikatýdenních výtkách jsem si ponechal o víkendu jednu němou kaprovitou tvář a věřím, že mi dají zase na dlouho pokoj. Mám ryby rád, ale z tohoto kapříka jsem neměl ani kost, nakonec zvítězí nějaká makrela na roštu, nebo pstroužek v restauraci.

rybomil | St 3.8.2005 8:46:01

Noe: Plavačkáře s bolo nebo děličkou jsem na revírech kam chodím neviděl dobrý 3 roky.Zato ti bobkaři, co měří každou rybu, která se jen teoreticky limitně blíží míře jsou tam pořád. Snad jsem ještě nikdy neviděl, že by někdo s děličkou ryby soustavně pytloval, možná tak když chytne slušnýho karpoše nebo amura, že ho někdy vezme ( ??? ).

stefan58 | St 3.8.2005 6:59:25

P.E.P.AT.O.R : doma a v okolí som to vyriešil onehdá cca pred 10rokmi tak že som im z tréningovej rybačky doniesol asi 15kg plotíc , pleskáčikov a belíc , všetko max. 15cm veľkosť a tak už mam od vtedy s nenažranou rodinou a susedmi úplný pokoj .Samozrejme ak by znovu chceli odo mňa rybu na konzum tak im bez problémov vyhoviem podobným spôsobom.Poradím ti ešte , chodievaj na ryby sám , potom nik nevidí čo ulovíš a čo pustíš , lov ryby pre svoje potešenie a nie pre potešenie druhých.

groow | Út 2.8.2005 22:58:31

P.E.P.A.T.O.R > O pouštění ryb s nikým nediskutuji. A stejně jsem jedinej kdo ryby jí a já se spokojím s duhatým granulákem ladně uložený v mrazícím boxe v nějakém marketu.

TomášV. - Profil | Út 2.8.2005 21:38:58

Rodina mi do toho nekrafe, synátoři si rozhodují sami o svojich úlovcích. Já stejně převážně chodím na ryby, ne pro ryby a když nic neulovím, tak tvrdím, že chodím k vodě :o)). Občas něco na rošt vezmu, v létě je to dobré zpestření jídelníčku při večerním posezení s manželkou, rodinou, či přáteli a s Gambáčkem :o)).

brach - Profil | Út 2.8.2005 19:21:03

S tátou se už dávno nehádám (je při svých 88-mi už trochu, tedy více, senilní) a rodina? - ta mě respektuje tak, jak to má bejt..:-)))

jepice.cz - Profil | Út 2.8.2005 19:14:50

XAXAP- jidnicku ze zbytku tj cca 8 predmetu

Pan Slamáček | Út 2.8.2005 17:11:49

GM> takhle otazka neznela! :-))) i kdyz je to celkem zajimava predstava. Jakou rybu nesmis zabit? :-)))

Lojza | Út 2.8.2005 16:57:54

Ale rybaření chachare není sport. To by se v zimě rybařilo v bazénu. Ačkoli u tebe bych se vlastně ani nedivil...

Don Carlos | Út 2.8.2005 15:53:25

Já rodinu jednou za uherák ukojím kapříkem a mám klid... Daleko horší je, když navštívím obchod a nechám tam půl vejplaty. To je pak moje rybaření v očích manželky pomalu stejný zlo jako výbuch atomovky.

Mirek-ZL - Profil | Út 2.8.2005 15:25:52

XAXAP : Souhlasím.Já zas říkám že je to koníček a když někdo hraje tenis tak si taky domů neveze kolečka antuky.

Noe | Út 2.8.2005 15:21:30

rybomil - takze kdyz se oddavam celodenni plavacce, tak te taky s...u?
Jinak at si okolo vsichni remcaj, vetsinou rikam ze jsem nich nechytil, je to tak lepsi, nikdo me pak neotravuje a nikdo nedela to co ja, takze je hodne ryb ktere jsem mel na prute jen ja.......... tajim co se da, radsi ze sebe udelam troubu, ale kdyz se me u vody nekdo zepta jestli jdou, reknu ze vubec a tak 14 dni a je klid. Kdybych rekl, jo 5 candatu, 6 stik a 30 okounu, hned by to byl masakr............takhle to vsechno prezije, doma jedi morske ryby..........

G.Moolis - Profil | Út 2.8.2005 15:04:14

Nemám problém, dovolí mi zabít, co chci. Akorát, když jsem měl ve vaně úhoře, tak jsem dostal rozkazem, že ho mám terminovat, až nebude žena doma, že pry má roztomilou tlamičku.