Kečup,rajčatová šťáva, eventuálně jiné rostlinné šťávy

Použil někdo někdy někde do návnady?
Případně do nástrahy?
Například k potření dortového oplatku před nastražením apod.
Je to jen nápad, ale třeba by stálo za zvážení použít na amury ( vnazení pár kousky rajčete a pak nástraha rajče nebo upravený dortový oplatek).
Autor diskuse: mirmen - Profil , 6.6.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

Petr.J | So 11.6.2005 14:23:25

Dnes už ani ten hrášek nechtěli :-(

mirmen - Profil | So 11.6.2005 14:19:28

Petr.J, zdravím.
Ten nápad s využitím rozemletého hrachu je zajímavý.
Uvažoval jsem o instatní hrachové kaši ( snadná příprava na místě). Hrách byl kdysi in, možná se blíží jeho "renesance" :-)

Petr.J | Čt 9.6.2005 8:18:40

mirmen : Ahoj Ohledně té hrachové kaše a hrachu vůbec.
V loňském roce jsem měl úplně neskutečné úspěchy na chytání na hrách. Poradil ně to před lety jeden starý rybář, který už zemřel. Chodím chytat na vodu, kde je moře cejnů a každou nástrahu mimo boiles berou, už jsem nevěděl jak dál a tak přišel na řadu hrách, ten cejni, nevím proč skoro nežerou, ale co na to začali dělat kapři, to jsem ještě nezažil. Za odpoledne jsem chytil v červenci, když to moc jiným nešlo 38 kaprů, nej 72 cm na vzdálenost několik metrů od břehu, kam jsem dohodil rukou. Přestože jsem je v tom místě i zdolával a vydatně přikrmoval brali okamžitě po nahození. Vnadil jsem předem 3 dny 5 l kbelík a když jasem chytal tak na začátku několik hrstí a po každé rybě trochu přihazoval. Hrách jsem míchal z řepkou 2/1. den máčel a vařil hodně, aby byl pěkně měkký. Chytal jsm na feeder , malý háček velikost obloučku asi velikosti toho hrášku a napichoval jen za kůžičku. Přestože jsem to tajil jak to jen šlo tak na to okolní rybáři brzo přišli a začali na hrách taky chytat, ale i tak to byla celou sezonu paráda. Letos se mě nechtělo jezdit předkrmovat, tak jsem uvařil hrách, a polovinu várky semlel na masovém mlýnku, přidal trochu krupice aby to líp pojilo a smíchal s neumletým zbytkem. To jsem dával do krmítka a chytal na feeder s krmítkem. Výsledek byl opět vynikající i v těch vedrech co byly tak jsem tahal přez 10 kaprů za dopoledne. Připadá mi že to je pro kapry normálně jako droga. Mám vyzkoušené, že to funguje i na jiných vodách a i na řece Berounce tam to brali dost i tloušti. Když bys to náhodou chtěl zkusit tak se potom poděl o zážitky. Čau

mirmen - Profil | St 8.6.2005 22:09:20

Martin M. na chvíli jsem zajásal, neb konzerva fazolí v rajčatovém nálevu je za 10 Kč, takže by za málo peněz ... mohly mít rybky hodně dobroty, navíc takřka bezpracně :-)

Martin M. - Profil | St 8.6.2005 21:57:34

mirmen> cetl jsem to jiz davno, v pameti mi utkvely jen ty fazole + rajcata, postup pripravy uz ne :-)

mirmen - Profil | St 8.6.2005 21:57:07

rád bych otázku ještě rozšířil: používáte někdo hrachovou kaši? Například na krmení na hladinu? Případně do krmítka (po předchozím promíchání např.se šrotem...apod.)?

mirmen - Profil | St 8.6.2005 21:44:43

Martin M. ohledně fazolí.. zmínil tam, že.. "se mu osvědčilo vařit fazole v dvojnásobně silné rajčatové polévce .. ".

mirmen - Profil | St 8.6.2005 5:49:26

osprey, díky, namočit rohlík do rajčatové šťávy mne vůbec nenapadlo a přitom rohlík občas dipuju, namočením do skleničky s nějakou dobrůtkou ( mléko+posilovač cejn, mléko s rozmixovaným sýrem ... )
Martin M. tak fazulka v kečupu, to mi uteklo a přitom jsem si nedávno ( i na základě Ospreye ) Mata Hayese sehnal
Zdeňek : nevím, jestli jen sladký.
PetrJ. : další námět k přemýšlení. Padáku je všude dost, hm...
Bacil: těsto rozdělávat šťávou mne taky nenapadlo a přitom asi tudy cesta taky vede,díky
Přemýšlel jsem nad tím, zda například mrkev rozemlet nebo vylisovat a zda tím zalévat krmení nebo v tom namáčet vločky či chleba.
Asi nezbyde, než to vyzkoušet.
Chci to použít do stulíků, aby se vytvořil voňavý mrak, pachová stopa, která by se nesla i mnoho metrů stranou a předpokládám, že by to mohlo amurům vonět. A pokud by se pak chytalo na stejnou nástrahu ( mrkvová šťáva ve vločkách - nástraha mrkev, rajčatová šťáva ve vločkách - nástraha rajče atakdále), tak by možná, možná ...

Podobně by zřejmě šlo využít ovoce, ale s tím rozdílem, že by asi díky své sladkosti nalákalo víc druhů kaprovitých ryb, fakt nevím.

LubosK | Út 7.6.2005 16:02:52

Já jsem zase zkoušel na sušená krájená jablka... dobře drží na háčku, voní, ale úspěch nic moc.....zbytek jsem až příliš rychle sežral sám..... :-)

Bacil | Út 7.6.2005 15:30:42

Jednou jsem zkusil normální těsto rozdělit na dvě půlky a jednu jsem silně promíchal s ostrým česnekovým kečupem a záběry byly asi stejně jako na obyčejné,i druhy ryb.Chytal jsem na plavačku.Teď zase o něčem podobném uvažuju,až něco spáchám,tak sdělím zkušenosti.

Ado - Profil | Po 6.6.2005 21:01:01

Pouzival som paradajkovy pretlak ako aromu do boilies. Kapre isli na to ako na hociktore ine boilie.

harpunar - Profil | Po 6.6.2005 13:58:02

Asi to není zrovna o amurech,nicméně ryby (cichlidy) asi rajčata žerou.Na podzim v Keni jsem viděl jak jeden hoch házel čtvrtky rajčat do vody a ryby se o to praly tak že až vařila voda.Jinak jsem viděl borce,který chytal na špenátové listy.Omotal do toho kuličku s polystyrenu a tvrdil že to amuři berou.Nevím,záběr jsem neviděl,ale proč ne?

Petr.J | Po 6.6.2005 12:38:01

Rajčata jsem neskoušel, ale amury jsem si před 2 lety nádherně zachytal na hrušky. Máme na zahradě hrušku máslovku a ona má někdy hrušek, že se to nedá sníst, tak jsem je nakrájel na kousky a 2 dni házel kbelík na jedno místo. Potom jsem je chytal kousek od břehu a bylo jich opravdu hodně.

Kolči - Profil | Po 6.6.2005 12:26:58

Zdeněk::Ale mirmen pise ze chce chytat amury,ne kapry;-)

Zdeněk - Profil | Po 6.6.2005 10:23:46

Já si myslím (asi to je založeno na tom, co jsem kdysi četl), že by tyhle kyselé šťávy kapry spíše odpudily. Kapr je mlsoun - jde po sladkym a voňavym. Rajče - to fakt nevim... i když možná sladký kečup by nějak použít šel.

Martin M. - Profil | Po 6.6.2005 9:37:39

Tusim Matt Hayes (nebo proste nekdo podobnej, kniha od ag.Fox) pise o fazolich v rajcatovem protlaku, ale nezkousel jsem to.

osprey - Profil | Po 6.6.2005 8:49:58

Chci namáčet rohlík do šťávy pro lov tloušťů. Vždycky, když si na to vzpomenu, zkalí se řeka a mám po ptákách. Snad do konce roku nastane příznivá konstelace hvězd a otestuju to.