Nová očka na prut

Prosím o radu. Dnes jsem dělal kontrolu prutů a zjistil jsem že už jsou dost vydřená očka, když jsem se ptal v obchodě, kde jsem je zakoupil tak mi dali jen přední a ještě měli jenom obyčejné, to jsem vyměnil a nějaký čas s tim vydržím, ale někdy bych chtěl vyměnit na přednim dílu všechny. Je to kaprový dvoudíl Zebco Topic, jsem s tim prutem jinak spokojenej a nechce se mi kupovat kvůli očkum nové pruty, protože nejsem moc při penězích. Chtěl bych vědět zda to někdo vyměnuje a kolik to asi stojí, nebo kde se dají sehnat nová očka a jak se to vyměnuje. Jsem celkem zručnej a myslim, že když bych věděl jak na to tak bych to zvládnul sám. Děkuji
Autor diskuse: Petr.J - , 5.6.2005 kaprařina - náčiní, doplňky

Petr.J | Ne 5.6.2005 9:33:43

mirmen : ahoj . Dík za radu jseš hodnej, ale já už to prohlížel a není to tak hrozný, ještě letos to musí vydržet, protože zase tak moc chodit nebudu. Já už od ledna marodim po operaci páteře, už je to teda skoro dobrý, ale ještě mě čekají na měsíc lázně a až nastoupim do práce tak po té době si z dovolenou nebudu moc vyskakovat. A umíš si představit jaká je nemocenská když s tim musíš uživit ještě rodinu tak se takové věci museji odložit.

mirmen - Profil | Ne 5.6.2005 9:16:28

Petr.J : ahoj. Mohu-li doporučit, takl to neodkládej na zimu, ale zkus se s panem Batíkem domluvit telefonicky, zda by to nešlo opravit v nějakém rozumném termínu.
Když bylo odrovnané první očko, tak to znamená, že jsou poškozená určitě ještě dvě další. Zkus si například bílou kancelářskou retuší namáznout očka a pak je lehce setři. Bílá barva Ti zvýrazní poškození povrchu.
Na těch načatých očkách budeš opotřebovávat, poškozovat kmen. Bude Tě to stát zbytečně další peníze.

Petr.J | Ne 5.6.2005 8:43:11

Petrson : Děkuji za radu už tu adresu znám, nají i stránky na netu, určitě si to tam na zimu dám, letošek s tim ještě pude chytat protože první očko je nové a ta další ještě sezonu vydržeji. Na Turýňák chodim a není to špatné. Na boiles jsem letos ještě nebyl protože marodim se zádama, ale už se to marodění chýlí ke konci. Jdu vždycky na několik hodin s feedrem na hrášek kousek od břehu a zachytám si vždycky opravdu super, skoro pokaždé nejméně 10 kaprů za dopoledne. Jinak minulý týden tam jeden starší pán dostal sumce 210 cm 61 kg, včera mi ukazoval fotky to jsem čučel. Tahal ho asi 3 hodiny a na místě co si opíral prut o tělo měl normálně nodřinu.

Petrson - Profil | Ne 5.6.2005 3:57:36

Petr J.: Zajeď z Kladna na Žižkov, v Husinecké ul. má opravnu ryb.potřeb starší chlapík, opravuje už roky a je fakt dobrej. Už několikrát mi měnil očka a zatím jsou všechny bez problémů. Nedávno jsem k němu dával celej prut, vyšlo to na necelý 200, navíc je kousek vedle dobře zásobená ryb. prodejna. Dovolím si otázku, jak to letos bere na na Turyňáku - pokud tam chytáš, když jseš z Kladna? Dík a lovu zdar, s novými očky zvlášť :-)