Jak snášíte čumily?

Jak snášíte čumily a kybice?Pamatuju si sám na sebe,jako kluka 12 let,když jsem na Skalce oblejzal vodu a otravoval rabáře všetečnýma dotazama a dokonce neodbornou nepovolenou manipulací s jejich prutama(když si odskočili na chatu),která skončila párkrát vlascem pod cívkou Roenu apod...Když dneska přijde takovej kluk a začne mě očumovat,případně má otázky,tak je mi to okamžitě proti srsti,protože mám rád klid,ale hned si vzpomenu na sebe tenkrát a skousnu zuby.Někdy je to nakonec fajn.Další jsou dědkové co si děsně chtěj zasvěceně pokecat a tam zase nevím,jak to se mnou bude v jejich věku-pokud se ho dožiju.Tak se taky nějakej čas snažím komunikovat,ale bejvá to často o ničem,což nevydržím a proti předpisům odcházím od prutů,dokud neodtáhnou.Nejhorší je kybic jakéhokoli věku absolutně neznalej rybařiny,kterej se začne na něco ptát,případně komentovat a to zejména vtipně,protože se před dalšíma předvádí.To jsem někdy značně impulzívní i v případě,že to není prokazatelně komunista....:-))
Autor diskuse: Azbest - Profil , 20.5.2005 všeobecné - ostatní

jarda 2004 - Profil | Út 12.5.2009 17:53:24

Pokud nastane podobná situace zavzpomínám na svoje začátky a držím pokud je to únosné. Ale co mi nejde na rozum je jak poznáš že diskutuje komunista nebo nekomunista.

JKL - Profil | Út 12.5.2009 17:50:04

Ono je to složité - většina z nás si tu rybařinu chce užívat tak nějak "komorně" , v klidu. Neodbytný kibic za zády otráví, užvaněný kolega na doslech taky. Všetečné děcko může být docela zábavné - ale člověk nemá vždycky náladu. Budeme se asi muset smířit s tím, že jakýkoliv lov lidi přitahuje - a ta rybařina díky své bezpečnosti je pro laiky obzvlášť přítažlivá. Navíc nám občasná diskuze s kolemjdoucím umožní pustit do světa něco rybářské osvěty - pro drtivou většinu populace je všechno dění kolem vody malá víska kdesi ve Španělích. Voláme po omezení masařiny - a čím lépe ovlivnit děcka než příkladem? Ono to trochu funguje i na některé kolegy - příklady táhnou. Takže když to shrnu - kibic je až na vyjímky jedna z nejmenších nepříjemností které mne mohou potkat. Znám u vody horší situace - než parta v bivacích provozující permanentní mejdan prokládaný cachtáním ve člunu, laděním pípáků a telecím řevem to raději zájezdy klubu důchodců a školních dětí.

tomashr - Profil | Út 12.5.2009 17:29:12

Teď jsem se na Sázavě docela pobavil. Chytám hned u turistické stezky, takže kolem spousta lidí, ale vesměs v klidu, jen jeden dědek rybář si přišel popovídat, ale byl v pohodě, takže jsem byl také slušný - no problem.
Ovšem pak jsem málem umřel smíchy, když jsem na feeder lapl plotici tak 25cm a pouštěl jsem jí a v tom za zády slyším dialog nějaké matinky s dceruškou (cca 5 let): "hele mami rybička" - "ano Janičko a asi to byla zlatá rybka, když jí pán pustil". To jsem se málem udusil, jak jsem se držel abych nevyprskl a nepokazil paničce výchovu nějakou brutální poznámkou :-)

Jinak ale bych to nerad zakřikl, ale zatím jsem měl na čumily docela kliku, dokonce i důchodci se obvykle chovali celkem rozumně a neměli žádné extra blbé připomínky k feederu či pouštění ryb, tak maximálně ve stylu při pouštění plotice "ta by byla dobrá na štiku", ale nebylo to nějak přehnaně jízlivé. Snad to vydrží...

paia - Profil | Út 12.5.2009 16:52:43

teď v Hynkově jsem seděl přímo u cesty, kde vede nějaká cyklistická stezka. naštěstí strašně žerou komáři, takže většina těch, co chtěli pokecat si to rychle rozmyslela a ten jeden postarší pán, který nakonec odjižděl pokousanej do krve mi nevadil. jinak na rybníčku mě vždycky vytáčej dva místní bobkaři, většinou se mi daří tahat poměrně dost ryb, což jim samozřejmě nedá a začnou buď somrovat o červíky a nebo jeden z nich po mě chce "plotičku na dravce". to se mi pak otevírá kudla v kapse, protože jsem ho už několikrát odpálkoval s tím, že mu žádnou nedám, protože nám to zakazuje rybářskej řád a ať si ji chytne sám, on se ale přesto pokaždé snaží nějakou vysomrovat.

VAlos - Profil | Út 12.5.2009 14:11:04

skalka14 >> jj - není nad to někoho potěšit:-D

splavek - Profil | Ne 10.5.2009 16:18:11

Někdy jsem centrem pozornosti, když chytám na plavačkovou děličku.Není to tolik rozšířený způsob lovu a tak jsem někdy za exota, když má někdo dotazy k děličce, tak se vše snažím vysvětlit.Onehdy zase na jednom malém revírku, kolem mě pobíhal a očumoval takovej malej klučina.Tak jsme hodily řeč, zajímal se o rybaření, byl v pohodě, ukázal jsem mu nějaký základní věci, nějakou rybu jsme společně chytili a posléze klučina pelášil domů.Když někdo vyloženě neprudí a není příjemnej jak vřed na prdeli, tak mi to nevadí.

LuboO - Profil | Ne 10.5.2009 7:07:45

Predvcerom vecer som bol vyskusat mreny u nas na Hrone rovno pod oknami baraku (prd makovy som chytil), nad riekou je hradza a po nej promenadny chodnik. Zrazu pocujem z chodnika hlasne "Ujo!!" Nereagoval som, nebudem predsa kricat pri rybacke. Nastal suchot, obzriem sa a dvaja povodni obyvatelia juhovychodnej Azie v zastupeni oboch pohlavi si to sypu ku mne. Asi meter odo mna ten mlady muz zreval znova "Ujo!!!!". To ma dost vytocilo, ale len som mu jasne pantomimou naznacil, nech drzi hubu. Zarazili sa (inak babenka celkom pekna) a zaznela tak sialene neobvykla otazka "chytas ryby?" No co mu na to poviete? Opytal som sa ze co mysli, ci chytam. A druha otazka, "predas rybu"? Hovorim, ze urcite nie. A preco? Lebo add. 1 nijaku nemam a add. 2 ich pustam. Dva pary oci na pol hlavy. A preco?????? Lebo si tu chcem zachytat aj nabuduce. Mali ste vidiet tie pohlady, akoby som ich poziadal, aby ma tam naucili nejake azijske sexualne praktiky, uplne znechuteni odkracali, dokonca sa obzerali, ci za nimi nejdem s nozom v zuboh ako Rambo.:))))) Proste iny kraj, iny mrav....

Majsher - Profil | So 9.5.2009 22:25:35

Sven >> sven >> tak samozřejmě, musíš s tou zbraní umět zacházet - tím nemyslím jenom mířit a střílet, ale i vše okolo taktiky jejího požití. A brát ji samo jen jako poslední pojistku života a zdraví. Abych udal případ - nosím asi od 17 let sebou v kapse pepřák (téměř stále) ale ještě ani jednou jsem ho nevytáhl. Párkrát už jsem ho měl v kapse nahmataný, ale situace se vždy uklidnila a myslím, že i díky tomu, že jsem byl jistější a protivník to na mě poznal. A o tom to je.

Plumley27 - Profil | So 9.5.2009 22:18:53

Mně ani tak moc nevadí, ale hlavní je když se jenom dívaj a nesnaží se o něčem poučovat.

Majsher - Profil | So 9.5.2009 22:17:48

ivanv 25,59 >> ivanv >> :ddddddddddddddddddd

M@1r - Profil | So 9.5.2009 22:13:16

nemam rad cumily...hlavne deduly

Ales sumec - Profil | So 9.5.2009 22:03:52

Anebo když se mě během čtvrthodinky zeptá 5 lidí jestli berou,to mám chuť si na záda nalepit cedulu NEBEROU !!!

Juraj - Profil | So 9.5.2009 21:57:59

Mě čumilové nevadí. Když to jde, tak se rád předvádím, a když ne, tak zase rád pokecám. A když přijde malej kluk a má opravdu zájem, tak jsem ten nejš´tastnější člověk na světě a rozkrájel bych se, abych mu mohl předat co nejvíc a aby kluk skutečně chytil. Ta radost mi pak stojí za to. Už párkrát mě napadlo, že až na to budu mít čas, budu se věnovat dětem v ryb.kroužku.

ivanv - Profil | So 9.5.2009 21:55:23

trochu z ineho sudka ale zo zivota a autenticke.
ako maly chlapec som hraval sach. bol som sa pozriet na posledne kolo 2. ligy. hral sa posledny zapas za nerozhodneho stavu. ten zapas mal rozhodnut a postupujucom do 1. ligy.okolo sachovnice ludia natrieskany ako sardinky, ticho ako v hrobe. obaja hraci hlboko a dlho premyslali. nakoniec jeden urobil tah. vsetci ticho, v duchu anylyzovali, len ja som sa prstom dotkol figury, ktorou tahal a spytal som sa" preco ste sli sem?" chlapik to nevydrzal, vybuchol spravodlivym hnevom, skoro dostal infarkt. museli ho aj drzat, aby ma nezmlatil. taktiez mu museli dat poldeci na ukludnenie.samozrejme partiu v bleskovom tempe prehral. ironiou bolo, ze to bol nas, domaci hrac a nepostupili sme.

Aiwen - Profil | So 9.5.2009 21:47:47

Rashid 28.93 >> Rashid >> CATCH & RELASE abys veděl.. ta pusa je jenom takové malé plusko...

Ales sumec - Profil | So 9.5.2009 21:46:29

Já je strašně nenávidím,když ještě přidají takovy inteligentní dotazy jako jestli v ty vodě jsou vubec ryby,nebo takovy rady že to krmení je špatny,protože se toho nažerou a potom neberou...

Káceč - Profil | So 9.5.2009 21:36:54

Majsher >> Kdyby bylo čumilů víc,mám ty psi tři a asi třicet jehňat.A kdyby ryby nebraly,tam mi rostou zadara a na cizím řízečky.Je třeba spojit příjemný s užitečným:-))

sven - Profil | So 9.5.2009 21:35:34

Majsher >> ..."ono nosit sebou kvér na ryby může někdy být i smysluplné"...
Jedna věc je nosit kvér a druhá ho použít. Tvrdím, že pokud nejsi 100% rozhodnutý a schopný zbraň použít a nést následky takového použití, je lepší mít holé ruce a raději rychle a v klidu vycouvat.
Hlavně je třeba počítat s tím, že pokud ho na někoho vytáhnu, může ho vytáhnout také. A vzhledem k tomu ,že se zde pohybují občané států, kde se děti rodí s kinžálem v jedné a pistolí v druhé ruce a rozhodně zacházejí se zbraní lépe a bez skrupulí, narozdíl od našince, bude to on kdo vystřelí první :-(

Majsher - Profil | So 9.5.2009 21:32:03

Káceč >> není nad jednoduchá řešení :)))

Káceč - Profil | So 9.5.2009 21:29:43

Ahoj.Když je čumil několik desítek metrů přede mnou nebo zprava,tak je mi to jedno.Ale jak někdo začne dva metry zleva nebo hůř,za mými zády chrchlat,dusit se,přešlapovat či popocházet,tak bych mu nejradši provedl lobotomii přes řitní otvor.Našel jsem řešení.Beru k vodě s výskytem těchto kreténočumilů jehně a kavkazana.Jehně se uvázaný ke kolíku pase a pes ho hlídá před každým vetřelcem.Vzhledem k tomu,že je navolno mám klid.

Rashid - Profil | So 9.5.2009 21:25:56

Aiwen >> sluvko kissing se pise s pismenem "c" na zacatku? A od kdypak? :0)))

Rashid - Profil | So 9.5.2009 21:22:37

Majsher >> kalamarid mi vypravel o svem znamem na soutoku Vltavy s Berounkou, kteremu zkoncil zabykuch jednoho z nich v boku tesne minouci ledvinu. Prisel o kaprarsky cajk, ktery zkoncil v bazaru a bratri v triku z vychodu si za ty love ozrali drzku svoji milovanouvodkou :0(((. Oni uz dneska maji prehled o tom co co stoji a kolik kacek ztrzi...:0((

Aiwen - Profil | So 9.5.2009 21:19:50

Chování k rybám je důležítá věc.... Už od mala... A navíc C&R...

Aiwen - Profil | So 9.5.2009 21:17:58

Jako mladej sem taky bár kde prolézal kolem vody když mamka byla v obchodě, tak sem vzal nohy na ramena a procházel sem břehy všech revírů v okolí BV(mám štěstí, že slovo "jdu jenom pro rohlíky" u mojí mamky znamená tak hodinu dvě volna)... Dneska když přijde malej kluk, tak mi to newadí, jsem rád a občas i něco poradím... Občas vezmu sousedovic kluka na fishle.. je rád, že je u vody a já sem rád, že někde neposlouchá hip hop a nehulí trávu.. a trotly co newí nic o vodě a ptají se jestli tu jsou ryby a takové kidy to je fakt hrozné :D:D.... Dědulové mi moc newa... Až než začnou s tím na co chytám a proč to všechno pouštím :D:D:D, ale inak pohoda.... Newadí mi pokec u vody... Foto: sousedovic Ondra

Majsher - Profil | So 9.5.2009 21:06:19

Rashid 28.93 >> Rashid >> slyšel jsem jak na cisařský louce v Praze jednoho rybáře přepadli asi 3 ukáčka s nožem, když tak zůstal po setmění... :(
ono nosit sebou kvér na ryby může někdy být i smysluplné

Rashid - Profil | So 9.5.2009 21:02:29

Majsher >> videl jsem, precetl jsem velky kus tyhle diskuze:0)

Majsher - Profil | So 9.5.2009 20:51:23

Rashid 28.93 >> Rashid >> jo, ukáčka jsou z....di!, koukni na můj příspěvek níže.

MP-E65mm - Profil | So 9.5.2009 20:49:15

Já mám výhodu v tom, že jsem hrozný ignorant, který když je potřeba to dá naležitě najevo. Tzn. pokud příjde nějaký wopruz který má tendenci na mě chrlit své důvtipné připomínky nebo začne sondovat na co tahám ty ryby ven, tak mu to dám jasně najevo že tu není vítán, někdy mi to nevadí a rád si pokecám a někdy chci mít klid tak si svůj manipulační prostor rázně hájím.
Tuhle přišel jeden starý dědula a vedle mě si roztáhl cajk, což by mi navadilo, ani to, že mi vykecal "macochu" do hlavy, ale když mi jeho vypasený labrador začal očuchávat mojí jedinou svačinku v báglu a ve finále mi převrátil krabičku s červi, nemluvě o skocích dalekých o tyči do vody , tak jsem mu vysvětlil kdo je pánem na tyhle pláži.
Ale jinak jsem mírumilovný člověk, ani rybu nazabiju :-)

bambus11 - Profil | So 9.5.2009 20:46:03

Zrovna nedávno na nežárce jsem přišel, rozbalil pruty, rozmíchal krmení, zakrmil a začal chytat. Za chvíli přijelo auto, vylez chlap a začal, že už nechytá, že se přijel jenom podívat. Nebyl nesympatickej, ale přišlo mi to trochu divný. Ryby naštěstí braly a bavili jsme se o nich. Mně to naštěstí šlo, tahal jsem pěkné plotice, on to komentoval občas: "pěkně to sekáš chlapče, pěkně", to mi rozhodně nevadilo :-) Pak mi řekl profil dna, že se tam koupali, že tam je díra a támhle zlom...a pak odjel, takže to byla docela výhodná konverzace...ale divná, asi dostal vycházku od starý, nebo co já vim :-)
A nedávno na rybníčku ke mně přišel malej kluk, vypadal trochu autisticky, přines zabahněnej prut s navijákem s asi 20m třicítky a začal mi vysvětlovat, na co, jak a kde chytat... No tak jsem mu to navázal, dal mu tam šestnáctku s háčkem, nabod mu chleba a odjel... Ten mi byl nepříjemnej a to dost...

Rashid - Profil | So 9.5.2009 20:43:18

Ahoj vsem. Mno ja chytavam jak vyslovene na promenadach, kde neni nouze jak o prochazkare, tak i kolegy. S temi mistnimi a zdilnymi kolegy pokecam, abych z nich vytahl informace, byt tedy je treba ty jejich zpravycky ala blesk trosicku korigovat, bo vetsinou jsou to starsi dedeckove, zajeti ve svych konzervativnich nazorech.... Ale da se dopatrat nejake predstave o dane lokalite.... S prochazkarema byva obcas potiz v predvadeni se pred svymi partnerkama, ale nejvetsi peklo je s detma mych sousedu na me domovske vode :0)))) Vsechny jsou holky....
Ale nejvetsi hruzu mam z Ukrajincu. Tech historek o loupeznych prepadenich s noziky mezi zebry a ukradenym cajkem beha tady po okoli hodne. A je fakt ze nekolik zazitku, kdy se kolem mne srocovala bandicka peti ukrajincu a ja i s cajkem prchal jsem uz zazil....

22cruiser22 - Profil | So 9.5.2009 20:39:45

špatně, protože jsem z prahy tk často chytám i přímo v centru a tam se počty čumilu za den blíží k několika desítkám a setkávám se z dotazy typu : tady jsou ryby?, tady to asi nebere co?,chytls něco? a obvikle mě to hned přestává bavit

Srandarybář - Profil | So 9.5.2009 20:30:41

Nemám rád rádoby znalce rybařiny, kteří do vás neustále hustí: Napichujete ten chleba divně. Kouká vám moc háček.
Potom mě štve když zrovna chytám a nic nebere čumílci vám do všeho kecají a špekulují čím to že ryby neberou.



Včera chodil kolem vody místní klučina a odsuzoval nás že chytáme ryby (chodil do kroužku ochrana přírody) Pořád si tam hrál s otcovým podběrákem a já už mu slušně naznačoval ať vypadne, že na něj nejsme zvědavý.

Teď jedna vtipná historka :D

Jednou sem chytal kousek od mého bydliště v nedaleko vzdálené Krásné Lípě... Mám zde vyzkoušeno nezpočet nástrah, od boilie až po chleba a bílé červy. Chodím s otcem na náš oblíbený flek. Vejdou se tam s těží dva...Před týdnem jsme si sedli na naše oblíbené fleky, rozbalili, nahodili a čekali na ryby... Kolem půl osmí (ráno) přišel starší pán. Zmateně obcházel rybník a hledal volnej flek. Když se vrátil s nepořízenou sedl si vedle nás. Docela mě to znepokojilo...Párkrát nám to přehodil a docela mě štvalo že fajčil jednu cigaretku za druhou. Do deváté jsme byli všichni bez záběru... Až po devátý ryby braly jako dívý. Já vytáhl snad 25 kapříku do 40 cm, otec 20 kapříků a na žížalky asi 15 línů... Pán bez záběru :)) Seděl tam jako starý bručoun a pořád vyzvídal co že tam dáváme na ten háček a pořád se nejistě uklidňoval ''Ryby budou na hloubce '' :D ... Takto to pokračovalo až do půl dvanacté. Poté jsme s otcem skoro na stejno vytáhli dva nádherně zdrávé kapříky... Já 45cm kapřík a otec 48 cm krásného lysáka. Vše na chleba. (otec vzal, nechtěl ale teta si ho vynutila :( ) Bylo velké dusno pomalu jsme zbalili a těšili se na oběd (králík na smetaně) složili sme náčíní a odcházeli od vody. Pán byl bez šupiny :) Když jsme zašli za roh, viděl jsem dědu jak sbíra zbytky šrotu ze země a cpe si to do krmítka :D Dostali jsme záchvat smíchu a pádili domů.

skalka14 - Profil | So 9.5.2009 19:58:44

Zajda >> Tak čtyři a čtrnáct roků je trošičku rozdíl ne ?! :)