Jak dlouhodobě uchovat boilies?

Rád bych se zeptal, jak kdo skladuje boilies. Nevím jestli je to lepší dát do lednice, mrazit, nakládat do oleje apod. A jak dlouho takové boilie při konkrétní konzervaci vydrží?Autor diskuse: Zdeněk - Profil , 18.3.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Ngulll Honza - Profil | Ne 27.3.2005 20:45:17

Já to po vysušení dám do igelitovýho pytliku a dám zamrazit a je to v pohodě

Nrangemaster | So 26.3.2005 20:18:48

to jeice: jo a pak chytáš plotice na plavačku. :-)

Njepice.cz - Profil | So 26.3.2005 20:09:31

nejlepší je hned užmoulat kuličky nebo cihličky a nevařit, hned to dát do mrazáku. A když je koupené tak stačí uchovávat ve špajzu v suchu a chladu.

NPvl - Profil | So 26.3.2005 19:17:41

vašík: já bych jej pomalu přidával k měkkému- nevyhazovat.! Vyzkoušej,jestli neplave.

Nvašik | So 26.3.2005 18:53:02

Při jarním úklidu jsem našel asi 2 roky staré boilis tak 3 kg.Nic mu není voní akorát je tvrdé jak kámen.(dobré do gumošicu). Otázka použít na krmení nebo vyhodit?

NMilda | Pá 18.3.2005 23:02:39

Nuž,mám oproti většině velkú výhodu-pracuju v potravinářském průmyslu(mlékárně) a mám možnost si vyrobené boilie si rozdělit do sáčků v množství jakém chcu(nejsú to normální mikratenové sačky,ale mnohem silnější,asi jako igelitový pytel)a boilie si zavakuuju na průmyslové vakuovačce.Takto mi vydrží,než ho otevřu.Mám vyzkúšané,že i po 1.roce se vůbec nezměnilo.Obyčejná domácí odsávačka vzduchu nikdy nevytvoří absolutní vakuum jako průmyslová vakuovačka,která mi navíc sáček zrovna zataví.Z domácích vakuovaček začne boilie po 2-3.měsícách plesnivět.Já si v práci dělám(když je majitel pryč) balení od 5.kuliček na sáček,až po 200.kuliček na sáček.Vím,že mám oproti většině velkú výhodu a nechcu tím nikoho popudit,jen chcu,aby byl v známosti podle mě nejlepší způsob uchování boilie.Ale takovú vakuovačku si asi ani žádný výrobce boilie nekúpí,tj.hodně nákladná záležitost v řádu statisíců,ne-li milionů.Ale ti z vás,kteří majú nějakého známého v nějakém podniku,který vyrábí něco vakuovaného a ten podnik má kvalitní vakuovačku,tak neváhejte a poproste známého o"malú"službu.Budete opravdu spokojení!Boilie bez konzervantů=méně podezřelá nástraha=větší šance přelstít i ty nejzkušenější kapry!

Nrudolf - Profil | Pá 18.3.2005 14:03:12

Uvařím,nechám dva dny sušit, pak ho dám do síťovaného sáčku od cibule,mrkve atd. a nechám ho viset na větraném místě. Vydrží celou sezonu.

Npajda - Profil | Pá 18.3.2005 13:41:15

Někde jsem četl, že je dobré dát do pytlíku s boilies i rýži. Ta vytáhne vodu a bobule délo vydrží. Nezkoušel jsem to. Další možností je vakuové balení.

Nbrach - Profil | Pá 18.3.2005 13:04:10

Určitě mražení - mrazím tak 5 kg kuliček, které však rozdělím do Pe-pytlíků se zipem. Na ryby pak beru jen to množství, které spotřebuji. Někdy mi nějaký pytlík třeba zbyde - pokud jsem do něj nesahal a byl stále zavřený, klidně ho zase vrazím do mražáku napříště. Pokud jsem už z něho kuličky bral, mám skoro 100%-ní jistotu, že mi zplesniví.

Npican - Profil | Pá 18.3.2005 12:58:33

Po uvaření 4až 6 dní nechat přírodně schnout,pak strčit do igelitového pytle odsát vzduch,zavařit a dát do mražáku.Bez prolémů vydrží celou sezonu.Po rozmražení nechat znovu 1 až 2 dny schnout.

NAdo | Pá 18.3.2005 10:50:56

SUcho, chladno , temno sú najlepšie podmienky na dlhodobé uskladnenie potravín. Ide o to aby sa zamedzil prístup oxidantov k potravinám. Tie ich znehodnocujú.

NZdeněk - Profil | Pá 18.3.2005 10:45:50

Já s tím teprve začínám a koupil jsem si teď smetanovou hotovku (superbaits). Prodavač mi řekl, že když to budu dávat do lednice (= sucho, chladno, temno), tak na to můžu postupně chytat celou sezónu. On to prej má ve sklepě v PET lahvi od mléka, a nikdy s tím neměl problémy. Tak nevím...

NAdo | Pá 18.3.2005 10:36:31

Dobrým spôsobom konzervácie je pridanie práškového cukru v pomere 1:5 kde 1 je cukor. takto pripravené boilies je príšerne sladké a vydrží asi 2,5-3týždne. Musí bzť uskladnené na vetranom mieste, mimo slnko. Nesmie prísť do styku s vodou. To platí pre boilie naparované a zmrazené, bez predchádzajúceho sušenia. Sušené boilie vydržia sami osebe aj viac, lenže sú tvrdé!

Ngroow | Pá 18.3.2005 7:38:40

Mražení je dobrý, jenom má problém, že když kuličky vyndáš z mražáku tak do týdne jsou pryč. Nebo jak jsem tady už psal tak v oleji. Ať to má jakýkoliv +/- tak je fakt, že to funguje.

NPavel P. | Pá 18.3.2005 4:53:10

Zamražení by mělo být minimálně rok naprosto bez problémů.Jinak s tou solí je také dobrá varianta.Jen s ní nesmíš šetřit.

NFranta - Profil | Pá 18.3.2005 1:02:50

Jeden z dobrých spůsobů je mražení.Mám vyskoušené ,že vydrží i půl roku.Další dobrý spůsob je konzervování solí nebo cukrem.Zmíněné krystaly vytahují zbytky vody z boilie a tím je důkladně vysuší.Takto upravené boilie vydrží i rok.Jen se musí vrtat,vrtat,vrtat...