Flacarp x7 vs f1

Zdarec rybáři .
Koupil jsem sadu signalizátorů flacarp x7 . Otec má f1 sadu a tak jsme jí porovnávali a zjistili jsme zě x7 je co se týče přidaných funkcí super ale je tam jedna věc co bych se chtěl poradit s vámi co to měli v ruce ,jestli máte tu hlasitost u x7 také poloviční co F1 . Než to budu reklamovat tak chci zjistit jestli to tak je z výroby . Děkuji za reakce. A do nové sezóny lovu zdar.
Autor diskuse: Jervys - Profil , 8.1.2023 kaprařina - náčiní, doplňky

Kdo má Flacarp x7 a kdo f1

A) Flacarp x735%

B) Flacarp f165%

Od 8.1.2023 hlasovalo 17 čtenářů.

drvoštěp - Profil | Út 10.1.2023 8:47:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jervys >> Jde spíše o přístupu majitele pípáků... Kde je problém si vzít na loď příposlech ?

Dodo677 - Profil | Út 10.1.2023 8:41:54

...je vůbec někde nějaké seznam změn a vylepšení.....?
Super je že lidi nemají rádi že jsou tišší. Já snad všechny hlasiče vždycky doosadil odporem před piezo abych zvuk snižil protože mě to sere když u vody dělám rachot :D

Jervys - Profil | Út 10.1.2023 8:19:14

Kara >>Na takovou odpověď celou dobu čekáme. Není voda jako voda.

Jervys - Profil | Út 10.1.2023 7:08:51

Pro všechny kdo má podobnou otázku mám rozhovor přímo od pana Flajzra

Dobrý den . Zakoupil jsem sadu hlásičů x7 3+1 . Vše super jen co mě lehce mrzí že jsou o dost méně hlasité oproti mé starší F1 sadě . Je to tak nebo mám zvážit reklamaci. Ďekuji Dvořák

Dobrý den pane Dvořáku.

Zatím jsme na hlasitost signalizátorů X7 neměli výtky. Naopak, signalizátory jsou modernější, mnohem lepší v mnoha parametrech.
Porovnávat zvuk s F1 se nedá, je to zcela jiné provedení zvukového měniče, jiný princip, jiná barva tónu i odlišná hlasitost při různých výškách tónu.

Jen pro vysvětlení a doplnění:
F1 byl osazen reproduktorem (barevnější zvuk, ale větší náchylnost na vlhkost a silný déšť, membrána je jemnější a tím náchylnější),
X7 má měděné piezoelektrické membrány, jsou podstatně odolnější a využívá je většina výrobců a využíval jsem je i u modelů FLAJZAR, které jsem vyvíjel.
Vše má své výhody i nevýhody.

Hlasitost se vám zdá slabá na straně hlásičů nebo příposlechu?

Děkuji za upřesnění.

Pěkný den.

Tomáš Flajzar
__________________________Dobrý den .
Nejvíce to jde poznat u pípáků . Neměl bych nic proti otec má f1 3 roky je nad míru spokojen. Pořídil jsem pro to vaší značku ale novější . Ono není problém ta hlasitost ve většině případů ale jsou případy například vítr a vlny viz mušov a když jsem zrovna pod udicí na člunu kde nemám po ruce příposlech a spoléhá jen na pípáky se může stát že to člověk při daleké vyvážce kdy bývá jen lehký propad swingru přeslechne. Uvidíme až v praxi. Děkuji za vysvětlení.

_________________________________

Dobrý den pane Dvořáku.

Děkuji Vám za odpověď a prosím potom o zpětnou vazbu přímo z praxe.

Jak jsem psal, je to jiná technologie a ten zvuk má jinou charatkeristiku, je řezavější, ostřejší (lidé chtěli zvuk, jako byl u mých starých hlásičů), já myslím, že budete spokojen.
Dal jsem si na tom záležet, u X7 jsem vyvinul i zcela jiné snímání, přesnější a jemnější, poprosím potom o zhodnocení a kritiku :-) Ať vím, co udělat/změnit do další verze.

A kdyby jste něco potřeboval, jsem k dispozici.

Přeji pěkný den a vše nejlepší do nového roku.

Tomáš Flajzar

Kara - Profil | Út 10.1.2023 7:04:54

Hlasitý pípáky u vody, to už je snad zakázaný, ne?:-)))

TWIN 69 - Profil | Út 10.1.2023 4:39:09

Jervys >> O.K.,dej sem pak vědět jak jsi se domluvil v TFE.

Vojtechvojtech - Profil | Po 9.1.2023 7:30:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Čau, mám X7, kamarád má F1. Ta hlasitost u X7 je opravdu nižší, je to ale normál. Také jsem se nad tím pozastavil. Nicméně hlasitost jde zvýšit úpravou softwaru u TF, ale nedělal jsem to a dělat nebudu - mám příposlech s vibrací, když už se člověk vzdálí.....

Jervys - Profil | Po 9.1.2023 6:17:36

TWIN 69 >> já je zkusím kontaktovat jestli se s tím nedá něco vymyslet a dám vědět . Jde hlavně o dalekou vyvážku kdy máš příposlech u bivaku, něco si chystáš na člunu pod pruty a když do toho fouká vítr je takové letmé pípnutí dobře přeslechnutelné . Ale zase mají takovou citlivost že to snad bude ok.

TWIN 69 - Profil | Po 9.1.2023 4:35:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,hlasitost u X7 je nižší než obvykle bývá.Nicméně nechci s tím nic dělat,takže nebudu ani kontaktovat TF.Jinak jejich servis je na nejvyšší úrovni.Vyřizoval jsem loni kamarádovi ze Slovenska reklamaci světla a vše bylo rychlé a zdarma.

E-FOX - Profil | Ne 8.1.2023 22:33:05

Jervys >> mam F1 ale rozhodne nepoustim na plny koule, pokud mas priposlech neni co resit.

Jervys - Profil | Ne 8.1.2023 18:59:29

Matyášek >> Tak ty tóny jsou za mě super asi síla zvyku ,ale ta hlasitost no uvidíme u vody.

Matyášek - Profil | Ne 8.1.2023 15:13:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, ano, ta hlasitost je u X7 slabší než u F1, ale dostačující. Pokud bys chtěl hlasitost silnější, určitě by se šlo s panem Flajzarem domluvit a doladil by ti to k dokonalosti. Za mě měly i F1 líbivější tóny, ale je to subjektivní názor.