Jaký je Váš názor na používání stužených návazcových šňůr

Její využití (ponechat stuženou nebo odstranit určitou část obalu), výhody-nevýhody, nej výrobci a pod.
Díky za odpovědi
Autor diskuse: shark - , 9.2.2005 kaprařina - náčiní, doplňky

Honzas - Profil | Pá 11.2.2005 8:46:51

Ztužené návazce a jejich kombinace s poddajnou šňůrkou jsem používal celou loňskou a předloňskou sezonu. Na počet ryb si nemohu ztěžovat, což už se ale nedá říct o velikosti (letos). Výhody ztuženého návazce jsou v tom, že se při házení nemotá a rybě se při nasátí hůře odmítá. Nevýhoda návazce , který je ztužený v celé délce, může být v tom, že mazané a opatrné ryby jej prokouknou, protože se na něm nástraha nechová přirozeně (při víření vody ploutvemi, foukáním atd.) Funkční návazec je ale jen jedna z mnoha podmínek, které musíš splnit pro úspěšnost chytání. Také je důležité si uvědomit, na jaké vodě chceš chytat a z toho vycházet při volbě návazce a celé montáže. Na lehkou vodu s obsádkou kaprů běžné velikosti (nepříliš zkušených), které chci také lovit nebudu vymýšlet žádné složitosti (pokud tam nechci experimentovat).

milan.b | St 9.2.2005 21:52:16

No, Merlin je pomerne klasika, je to obvykle moje nejcastejsi volba navazcoveho materialu. Jinak dalsi moje dost pouzivana vec je kombinovane spojeni multistrandu s potapivou pletenkou (1/3-2/3), hlavne na ciste dno ( jinak se do pramenu chytaji necistoty), ve studene vode, na prochytavanych usecich. Zkousel jsem posledni dobou i ztuzovat konec navazce lepidlem, ale zatim jsem nemel nijake vysledky.

Ado | St 9.2.2005 18:41:52

Používam tieto šnúry od Krystonu.A to - mantis a snekbait.Háčik naviažem bezuzlovo a na konci (pri uchytení boilies)odstránim obal.Pri očku necham presah obalu asi 2cm a zbytok odstránim.Tento malý presah robí to, že sa kapor nevie po nasatí háčika zbaviť.(točí sa mu v pysku- teoreticky)Snekbait používam na bahnitom dne a mantis v husto zarastenej vode.

shark | St 9.2.2005 14:09:41

Merlin je super, můj favorit je Silkworm, ale oba se mi zdaj dost okoukaný(což neznamená, že nejsou furt super) tak chci skusit něco novýho, v Kapřím světě vo tom píšou jako o samozřejmosti a proto taky žádný podrobnosti. Tak sem to dal sem, aby někdo poradil.

jurasoft | St 9.2.2005 14:04:33

tak ti nevím. ne že bych měl vlastní zkušenosti, ale napadají mě souvislosti které mi zatím nikdo nevysvětlil i když jsem se dost nahlas ptal. včera jsem se začetl do několika kapřích světů. četl jsem o tom jak lovit kapry když jsou extra opatrní-co nejjemnější pavučinky...na plovoucí-kombinované nebo jemné, když je to extra daleko-tak ztužené, když jsou tam lekníny tak ztužené..no jo, ale co když když chci lovit nahazováním do dálky kde je stulíkové pole nebo trávy a chci použít plovoucí boilie a kapři jsou tam fištróni zkušení. prostě kombinace. pak mám použít co ? prdlajs. merlina a hotovo, tam i tam...