- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Zákaz dvojnávazců v JČÚS
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
12x v oblíbených a 1x v ignorovaných.
sven - Profil | So 8.2.2020 23:58:06
Ale je fakt, že mezi vyrobit komponent a zkompletovat koktejl a použít ho proti lidem, je diametrální rozdíl ..
Tatyšák na rybách - Profil | So 8.2.2020 23:34:12
kareldj - Profil | So 8.2.2020 23:00:48
sven - Profil | So 8.2.2020 22:18:40
Ono také 76 milionů litrů Agent Orange v povodí Mekongu od strýčka Sama není nic, s čím bychom se mohli měřit..
hadr kapr fakr boy - Profil | So 8.2.2020 22:00:55
rybomil - Profil | So 8.2.2020 20:48:16
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jinak pro upřesnění - fa. Nowaco vozí rybky z vícero míst, podobně jako jiné jí konkurenční firmy.
Podle druhu a ceny na trhu/ burze se s nimi zachází. Takže např. makrela od mauretánských břehů přijede do přístavu za jak dlouho ??? No určitě ne za 2 týdny, ale třeba taky za 3 měsíce.
Nej překladiště pro stř. a západní Evropu je Cuxhaven. Tam ale přijedou i balíky řádně, správným a rychlým postupem zmražených ryb z lodí. Tyto balíky/ krabice se tam už nijak nepřebalují ani nerozmrazují, rovnou je hodně přičmoudlí dělníci mrazíren, co tam jezdili v těch -21°C na ještěrkách v keckách z nichž jim koukali palce :o))) lifrují do kamionů. Jsou to ale jen ty dražší druhy, které si u nás běžný zákazník obchodních řetezců moc nekupuje, bo nákupní ( rozuměj velkoobchodní ) cena tam začíná někde, kde by běžný spotřebitel chtěl mít cenu konečnou. Tady běžný čecháček, nefajnšmekr s nenaditou šrajtoflí kupuje ty podprůměrný kvality až humáč.
Po 5ti letech práce v mrazírně dávno filé, mražené ryby z běžných malo/velko prodejů nežeru, kdežto ulovené / zakoupené živé ryby po svém opracování a zmrazení ano.
Jo a hodněkrát jsem se chechtal jakkráva, když kolegyně v práci vychvalovaly ty pangase aj. humusy, jak to manželovi i dětem chutnalo.
nofish - Profil | So 8.2.2020 20:18:16
Ryby řeším jednoduše, dokud to má červené žábry, je to ok, pokud je to hnědé, nebo maso měkké, tak pryč s tím.... Ale já nejsem kuchař, jen jsem občas vykuchal nějakou rybu a tak....
sven - Profil | So 8.2.2020 20:05:40
Ale řešení existuje..
Musíš vzít rybu z rybníků, napájených z pramenů ale ne řekou a už vůbec ne z řeky...
Kdo si myslí, že na to vyzraje mořskou rybou, tak se šeredně mýlí...ty obsahují ještě horší svinstva... Hovězí a vepřové zatrhnou, to bude jen pro vyvolené a lůza bude žrát amarouny s cvrčky a moučňáky a jak to vypadá, výhledově bude tuzemská ryba jen sportovní pomůckou ...
Ale to nás už trápit nemusí .. Měli by si to vzít do programu mládežníci až zas půjdou v pátek místo do školy, tak s mávátky do ulic.. je to jejich budoucnost..
kareldj - Profil | So 8.2.2020 20:02:49
nofish - Profil | So 8.2.2020 19:43:42
Ale sven má jednu kua velkou pravdu, i rybí maso si musí odpočinout. Myslím tedy naše ryby, tuňáky, mečouny a podobně, jsem nikdy nezpracovával. Ale pokud jde o ryby co chytáme na rybách, můžeš vyprávět, myslí, že něco umím....
nekut - Profil | So 8.2.2020 19:42:39
hadr kapr fakr boy - Profil | So 8.2.2020 19:35:50
nofish - Profil | So 8.2.2020 19:32:39
Ale lidi si třeba neuvědomují, že uzený lososo na tom tácku ve vakuu, se sem běžě vozí mražení a pak se o prodává rozmrazené.
Co jse tak postřehl, tak mořské potvory jako třeba sleď se na moři mrazí do bloků, tady se to rozmrazí a jde to do výroby. Teď s každý musí domyslet, jestli je v klidu salát z rozmrzlé ryby a jestli je v pořádku, že koupí tři ryby v pytlíku mražené a věří tomu, že se to takto mrazí rovnou na moři.... chytrý si domyslí.
Říkám pořád, raději včas zamrazit. než válet do shnití v ledničce :-)
nekut - Profil | So 8.2.2020 19:23:01
Peťas - Profil | So 8.2.2020 17:39:55
sven - Profil | So 8.2.2020 17:20:14
Nijak jsem nehodnotil Tvé umění vaření, to bych si nedovolil ale po příspěvcích předchozích našemu duelu, jsem zapochyboval o kompetentnosti, týkající se výlučně oblasti předpřípravy rybího masa...
Sice nemám razítko o kvalifikaci řezník uzenář ale letitou praxi ve zpracování od A-Z ano.
Můj otec jím byl a zasvětil mě do ní dostatečně. Nejen teoreticky ale především prakticky.
Např. i venkovské zabijačky pro známé a sousedy jsem provozoval, než jsem došel k rozhodnutí, že už žádná teplokrevná zvířata, zabíjet nechci..
Konkrétně ryby lovím nějakých šest desetiletí a zpracovávám cca desetiletí pět. Tedy mám cca deset let, před Tvou praxí náskok :-)
kareldj - Profil | So 8.2.2020 16:51:41
sven - Profil | So 8.2.2020 15:47:56
Někteří konzumenti žijí v iluzi, že loď na moři chytí jejich rybu a plnou parou valí do přístavu aby mu ji letecky přepravili do Kauflandu...:-)
Jaksi nekalkukují s tím, že loď je na moři třeba týden nebo dva, dokud nemá boxy plné..
Takže jediné řešení je úlovek zmrazit. V přístavu úlovek vyloží do skladu, tam se bloky rozmrazí a přebalí , případně i znovu zmrazí a kamiony je rozvezou po Evropě.. Pak teprve přijdou na řadu zpracovny a velkobchod, odkud maloobchodníci nakupují. Takže v realu je ta "čerstvá" ryba na pultě už dva týdny stará..
Zatím po ní snad nikdo neumřel...takže si myslím, že ta obchodní vylhaná propaganda je zcela zbytečná.. Lidé pak žijí v klamu, zmasírovani reklamou o čerstvé rybě ...
nofish - Profil | So 8.2.2020 15:09:23
Ale je pravda, že po obchoďácích, je to samá rozmrzlá potvora. Proto si raději koupím rovnou mraženého pstruha, nebo mořskou rybu. Jsou prostě na lince zmrazeny a je klid, ne nějaké komedie okolo.
sven - Profil | So 8.2.2020 13:57:28
Dokonce si troufám tvrdit, že ani napříč všemi obory lidské činnosti, nevypovídá délka praxe vůbec nic o její kvalitě...všeobecně... a to stejně jako fakt, že ani věk ani délka vzdělání nejsou zárukou neomylnosti a dokonce ani inteligence. Ale to jsem už odbočil :-)
A tedy druhak, právě firma Nowaco své ryby nejprve mrazí a teprve před prodejem rozmrazuje. Tedy se nejedná o ryby čerstvé chlazené (což není ani technicky proveditelné) ale o tzv. refreshované... čili recyklované...-) https://www.nowaco.cz/nas-pribeh
Jiné ani nejsou v řetězcích ani v velkoobchodě k dostání..
Výjimkou mohou být pouze ryby z tuzemských chovů, modelově kapr, candát a duhák..
První je prodejně nezajímavé, druhé pro většinu zákazníku příliš drahé, takže se v drtivé většině, jedná pouze o třetí nabídku.
Nemáš zač :-)
já 2 - Profil | So 8.2.2020 13:56:15
rybomil - Profil | So 8.2.2020 13:31:52
Právě dnes vytažený kapři budou po 2 dnech v mrazu tak akorát, podzimní tuk dost spotřebovali.
já 2 - Profil | So 8.2.2020 13:24:22
kareldj - Profil | So 8.2.2020 13:12:42
Kde to žije - všechna témata
5:24Přívlač v Chorvatsku 15
0:19Podběrák na plavanou 38
0:09Orient Rods pruty 133
PoPruty pro lehkou kaprařinu 41
PoExtra tuhý návazec D-Rig 10
PoEPOXID -fan club 321
PoUkrajinci u Nás 139
PoPouzdro na pruty Sportex LX 198cm 1
PoKorda Developments a vše co k této značce patří 631
PoLifepo4 100 AH a Haswing Protruar 65lb 1
PoDelkim Txi-D , Delkim Rx-D 35
PoJaké používáte pruty na feeder závody? 8
PoHamr na Jezeře - jedeme na kapry. 844
PoIBCC 2023 - veřejná diskuse 199
PoLABE 24 A - TŮNĚ A PÍSKOVNY (Revír) 36
Co je nového - všeobecné
ČtBleskovka: Potoky potočákům: v pražských potocích inkubujeme pstruhy hezky od jikry
. . . Bleskovka: Plovoucí inkubátory opět v plném nasazení
. . . Bleskovka: Povodí Moravy chce upravit tok Jihlávky
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
22.3.Závod dvojic (PVA) - Boroviňák
23.3.OBSAZENO !!! Vstiš Nový rybník...
29.3.Motorová pila na udici
30.3.Cortina Ivančice Velikonoční...
30.3.15. rybářské závody Dymokury
30.3.Cejnobraní Asuán - dvojice
31.3.Cejnobraní Asuán - jednotlivci
6.4.Jarní rybářské závody Mirovice -...
6.4.Benátky Sranda Mač 2024 Jaro
6.4.Jarní závody - Bučina
Doporučujeme e-shop
Rybářské centrum Olomouc
Rybářské potřeby pro Vaše životní úlovky. Na prodejní ploše 160 m2 a na eshopu naleznete vše pro sladkovodní i mořský...