- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Zákaz dvojnávazců v JČÚS
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
12x v oblíbených a 1x v ignorovaných.
sven - Profil | So 8.2.2020 23:58:06
Ale je fakt, že mezi vyrobit komponent a zkompletovat koktejl a použít ho proti lidem, je diametrální rozdíl ..
Tatyšák na rybách - Profil | So 8.2.2020 23:34:12
kareldj - Profil | So 8.2.2020 23:00:48
sven - Profil | So 8.2.2020 22:18:40
Ono také 76 milionů litrů Agent Orange v povodí Mekongu od strýčka Sama není nic, s čím bychom se mohli měřit..
hadr kapr fakr boy - Profil | So 8.2.2020 22:00:55
rybomil - Profil | So 8.2.2020 20:48:16
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jinak pro upřesnění - fa. Nowaco vozí rybky z vícero míst, podobně jako jiné jí konkurenční firmy.
Podle druhu a ceny na trhu/ burze se s nimi zachází. Takže např. makrela od mauretánských břehů přijede do přístavu za jak dlouho ??? No určitě ne za 2 týdny, ale třeba taky za 3 měsíce.
Nej překladiště pro stř. a západní Evropu je Cuxhaven. Tam ale přijedou i balíky řádně, správným a rychlým postupem zmražených ryb z lodí. Tyto balíky/ krabice se tam už nijak nepřebalují ani nerozmrazují, rovnou je hodně přičmoudlí dělníci mrazíren, co tam jezdili v těch -21°C na ještěrkách v keckách z nichž jim koukali palce :o))) lifrují do kamionů. Jsou to ale jen ty dražší druhy, které si u nás běžný zákazník obchodních řetezců moc nekupuje, bo nákupní ( rozuměj velkoobchodní ) cena tam začíná někde, kde by běžný spotřebitel chtěl mít cenu konečnou. Tady běžný čecháček, nefajnšmekr s nenaditou šrajtoflí kupuje ty podprůměrný kvality až humáč.
Po 5ti letech práce v mrazírně dávno filé, mražené ryby z běžných malo/velko prodejů nežeru, kdežto ulovené / zakoupené živé ryby po svém opracování a zmrazení ano.
Jo a hodněkrát jsem se chechtal jakkráva, když kolegyně v práci vychvalovaly ty pangase aj. humusy, jak to manželovi i dětem chutnalo.
nofish - Profil | So 8.2.2020 20:18:16
Ryby řeším jednoduše, dokud to má červené žábry, je to ok, pokud je to hnědé, nebo maso měkké, tak pryč s tím.... Ale já nejsem kuchař, jen jsem občas vykuchal nějakou rybu a tak....
sven - Profil | So 8.2.2020 20:05:40
Ale řešení existuje..
Musíš vzít rybu z rybníků, napájených z pramenů ale ne řekou a už vůbec ne z řeky...
Kdo si myslí, že na to vyzraje mořskou rybou, tak se šeredně mýlí...ty obsahují ještě horší svinstva... Hovězí a vepřové zatrhnou, to bude jen pro vyvolené a lůza bude žrát amarouny s cvrčky a moučňáky a jak to vypadá, výhledově bude tuzemská ryba jen sportovní pomůckou ...
Ale to nás už trápit nemusí .. Měli by si to vzít do programu mládežníci až zas půjdou v pátek místo do školy, tak s mávátky do ulic.. je to jejich budoucnost..
kareldj - Profil | So 8.2.2020 20:02:49
nofish - Profil | So 8.2.2020 19:43:42
Ale sven má jednu kua velkou pravdu, i rybí maso si musí odpočinout. Myslím tedy naše ryby, tuňáky, mečouny a podobně, jsem nikdy nezpracovával. Ale pokud jde o ryby co chytáme na rybách, můžeš vyprávět, myslí, že něco umím....
nekut - Profil | So 8.2.2020 19:42:39
hadr kapr fakr boy - Profil | So 8.2.2020 19:35:50
nofish - Profil | So 8.2.2020 19:32:39
Ale lidi si třeba neuvědomují, že uzený lososo na tom tácku ve vakuu, se sem běžě vozí mražení a pak se o prodává rozmrazené.
Co jse tak postřehl, tak mořské potvory jako třeba sleď se na moři mrazí do bloků, tady se to rozmrazí a jde to do výroby. Teď s každý musí domyslet, jestli je v klidu salát z rozmrzlé ryby a jestli je v pořádku, že koupí tři ryby v pytlíku mražené a věří tomu, že se to takto mrazí rovnou na moři.... chytrý si domyslí.
Říkám pořád, raději včas zamrazit. než válet do shnití v ledničce :-)
nekut - Profil | So 8.2.2020 19:23:01
Peťas - Profil | So 8.2.2020 17:39:55
sven - Profil | So 8.2.2020 17:20:14
Nijak jsem nehodnotil Tvé umění vaření, to bych si nedovolil ale po příspěvcích předchozích našemu duelu, jsem zapochyboval o kompetentnosti, týkající se výlučně oblasti předpřípravy rybího masa...
Sice nemám razítko o kvalifikaci řezník uzenář ale letitou praxi ve zpracování od A-Z ano.
Můj otec jím byl a zasvětil mě do ní dostatečně. Nejen teoreticky ale především prakticky.
Např. i venkovské zabijačky pro známé a sousedy jsem provozoval, než jsem došel k rozhodnutí, že už žádná teplokrevná zvířata, zabíjet nechci..
Konkrétně ryby lovím nějakých šest desetiletí a zpracovávám cca desetiletí pět. Tedy mám cca deset let, před Tvou praxí náskok :-)
kareldj - Profil | So 8.2.2020 16:51:41
sven - Profil | So 8.2.2020 15:47:56
Někteří konzumenti žijí v iluzi, že loď na moři chytí jejich rybu a plnou parou valí do přístavu aby mu ji letecky přepravili do Kauflandu...:-)
Jaksi nekalkukují s tím, že loď je na moři třeba týden nebo dva, dokud nemá boxy plné..
Takže jediné řešení je úlovek zmrazit. V přístavu úlovek vyloží do skladu, tam se bloky rozmrazí a přebalí , případně i znovu zmrazí a kamiony je rozvezou po Evropě.. Pak teprve přijdou na řadu zpracovny a velkobchod, odkud maloobchodníci nakupují. Takže v realu je ta "čerstvá" ryba na pultě už dva týdny stará..
Zatím po ní snad nikdo neumřel...takže si myslím, že ta obchodní vylhaná propaganda je zcela zbytečná.. Lidé pak žijí v klamu, zmasírovani reklamou o čerstvé rybě ...
nofish - Profil | So 8.2.2020 15:09:23
Ale je pravda, že po obchoďácích, je to samá rozmrzlá potvora. Proto si raději koupím rovnou mraženého pstruha, nebo mořskou rybu. Jsou prostě na lince zmrazeny a je klid, ne nějaké komedie okolo.
sven - Profil | So 8.2.2020 13:57:28
Dokonce si troufám tvrdit, že ani napříč všemi obory lidské činnosti, nevypovídá délka praxe vůbec nic o její kvalitě...všeobecně... a to stejně jako fakt, že ani věk ani délka vzdělání nejsou zárukou neomylnosti a dokonce ani inteligence. Ale to jsem už odbočil :-)
A tedy druhak, právě firma Nowaco své ryby nejprve mrazí a teprve před prodejem rozmrazuje. Tedy se nejedná o ryby čerstvé chlazené (což není ani technicky proveditelné) ale o tzv. refreshované... čili recyklované...-) https://www.nowaco.cz/nas-pribeh
Jiné ani nejsou v řetězcích ani v velkoobchodě k dostání..
Výjimkou mohou být pouze ryby z tuzemských chovů, modelově kapr, candát a duhák..
První je prodejně nezajímavé, druhé pro většinu zákazníku příliš drahé, takže se v drtivé většině, jedná pouze o třetí nabídku.
Nemáš zač :-)
já 2 - Profil | So 8.2.2020 13:56:15
rybomil - Profil | So 8.2.2020 13:31:52
Právě dnes vytažený kapři budou po 2 dnech v mrazu tak akorát, podzimní tuk dost spotřebovali.
já 2 - Profil | So 8.2.2020 13:24:22
kareldj - Profil | So 8.2.2020 13:12:42
Kde to žije - všechna témata
ČtÚhyn kaprů v rybníku 1,5ha 44
ČtKleště na O kroužky 4
ČtPruty Hearty Rise 273
ČtRybáři a vinařství 197
ČtČerné stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat (Bleskovka) 10
ČtRyby se mi po chvilce vypnou, co dělám špatně? 70
ČtFeeder vs. picker 15
ČtPruty pro lehkou kaprařinu 44
ČtVýběr prutů značky Century 593
ČtRybolov v Rumunsku 0
ČtLepší prut na těžší přívlač 705
Čt🚷 zabezpečení výbavy a místa k lovu🚷 125
ČtNohejbalové jádro rybářů 414
StJak poznám dopad krmítka na dno ? 17
StOrient Rods pruty 196
Co je nového - všeobecné
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
NeBleskovka: Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
Doporučujeme e-shop
Saccon Carp
Rybářský e-shop se zaměřením na moderní kaprařinu. Máme dlouholeté zkušenosti, na trhu úspěšně působíme přes 10 let....