Suroviny do návnadových koulí - šrot - strouhanka

Ahoj při lovu kaprů na málo zarybněných vodách dělám návnadové koule které hážu k montáži spolu s partiklem. Používám směs šrotu, granulí pro výkrm kačen,hlíny a na zatraktivnění maggi a melasu. K tomu třeba rozmočené kočičí granule a vše smíchané s partiklem sypu k bojce. Otázka je jestli je dobré kukuřičný štot třeba v troubě upražit. Jestli mu to prospěje. A druhá otázka je jestli do takové směsi je dobrá strouhanka. Jestli směsi v něčem pomůže. Díky za postřehy.Autor diskuse: hanyking - Profil , 28.1.2019 kaprařina - nástrahy, návnady

23x v oblíbených a 2x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Nhanyking - Profil | St 10.4.2019 22:56:11

Udělal jsem krmení a dal do toho mix anýzu skořice a pepře. Ještě jsem to zalil melasou. Ryby najely a byla to ryba za rybou. Zajímavé je, že nejčastější rybou byl bolen. Kolik gramů toho koření dáváte na kilo? Já to jen poprášil od oka.

Nsplavek - Profil | Ne 3.2.2019 15:15:36

hanyking >> Dal jsem do toho dva pytliky anýzu a už to žačíná pěkně vonět, až se dostanu do krámu, tak ještě přikoupím.Uvidíme, když tak budu mít z toho ouzo:-):-)))))

Nhanyking - Profil | Ne 3.2.2019 14:46:49

splavek >> Bych to udělal tak, že plná sklenka toho anýzu a zalejt slivovicí. Čím méně toho alkoholu jako nosiče tím lépe. Je to ale jen můj názor.

Ndrvoštěp - Profil | Ne 3.2.2019 11:34:54

Serjoža >> Roztáhnou víc hubu😂

NSerjoža - Profil | Ne 3.2.2019 11:25:21

Chudery ryby,jak toto mají pozřít!!

Nsplavek - Profil | So 2.2.2019 22:06:32

cechura09 >> Tak tam ještě přidám, nikdy jsem tohle nedělal a tak je každá rada dobrá. Já si říkl, že ten anýz má dost silný odér a že to tak může stačit.

Ncechura09 - Profil | So 2.2.2019 22:01:59

splavek >> jak říkáš, síla anýzu v trošce slivovice....

Nsplavek - Profil | So 2.2.2019 21:58:25

cechura09 >> Jak otočil, jako víc anýzu a miň slivovice?

Ncechura09 - Profil | So 2.2.2019 20:38:32

splavek >> Rozhodně bych otočil poměr anýzu a slivoce....takle se macerace nedělá. Tenhle poměr bych pochopil s kmínem, kmína byla řív férový pití.....:)

Njarami - Profil | So 2.2.2019 20:38:05

splavek >> Máš naprostou pravdu, nemyslel jsem nic ve zlém, jen jsem si vzpomněl na dědka a jeho školu do života. Na slovácku je víno a slivovice, hodnotí se kvalita jak se sousedy, kamarády tak na výstavách. Jsem rád že něco vím, něco poznám, každý nemá natrénované chuťové buňky a pak je ten pravý zážitek z ochutnávání těsně vedle. Špička je prostě špička zážitek.

Nsplavek - Profil | So 2.2.2019 19:53:25

jarami >> Ano to okřídlené:"Dá sa, nedá sa a dá sa Pražákovi":-):-):-) . Ale byl jsem vyveden z tohoto, že v dnešní době už to je celkem omyl, že lidé z Prahy bývají docela poučeni a vyškoleni na víno. Takže sorta "dá sa Pražákovi jaksi" nefunguje, jako dřív.
Ale obdivuji všechny co se vyznají ve víně. Já tomu nějak moc nerozumím. Moc tomu vínu nedám a když tak suchá bílá. Vždycky mně fascinuje, když tam někdo cítí různé podtóny, já se snažím sebevíc a nic:-):-):-))))

Njarami - Profil | So 2.2.2019 19:45:20

splavek >> To mi připomíná vzdálenou minulost, kdy jako mladý ogar jsem chodil s dědkem do vinohradu makat a do sklepa koštovat. Zkoušel mě z vinařských znalostí, samozřejmě, že důraz byl na odrůdy, popis, zpracování, barva, vůně, převládající chuť a její varianty podle zralosti. Vína byly tři - bílé, červené a růžák¨(růžové). Další dělení bylo pro domorodce bylo - dá sa, dá sa svařit a nedá sa přejmenoval pro pražáky.

Nsplavek - Profil | So 2.2.2019 19:00:47

Dnes jsem založil posilovač, tak uvidím co z toho bude. Vzal jsem anýz a zalil slivovicí. To je taková slivovice , které se u nás říká vyháněcí. Někde udělali soudruzi chybu a výsledný produkt má trochu ocas a vyháněci proto, že se dá nezvané návštěvě, když ji máte už plné zuby:-):-)))) Tak jsem ji nechal ženě na různé tinktůry , lektvary a udělal z ní i ořechovku a kupodivu dobře pitelnou.
Takže nechám louhovat a uvidím, jak to dopadne.

Ještě chci zkusit to samé udělat do oleje.

NKondrakar - Profil | So 2.2.2019 17:52:05

sindeji3 >> Bys potřeboval katapult, abys to dostal do vody :-)))

NDědek - Profil | So 2.2.2019 17:43:58

sindeji3 >> to Milan vyváži. Dojede na místo, a spustí to vedle loďky...

Nsindeji3 - Profil | So 2.2.2019 17:38:57

Dědek >> tímhle když tu rybu trefíš, tak ji zabiješ a ve smrtelný křeči sežere háček?

NKondrakar - Profil | So 2.2.2019 17:29:09

Miras >> Ok, díky.

NKondrakar - Profil | So 2.2.2019 17:28:37

Dědek >> Jo, když to je kde uvařit, je fajn. Já si loni vařil asi 2kila kuku a doma mi málem zabili :-))) takže hledám alternativu.

NDědek - Profil | So 2.2.2019 17:22:27

Miras >> paráda...

NDědek - Profil | So 2.2.2019 17:21:45

Kondrakar >> Ondro. Milan z Komjatic tu kukuřici s řepkou jen uvaří. Na ostrově to pomele na normálním ručním mlýnku na maso... toto je výsledek... Lepí to jako prase. Když tam přidáš cokoliv suchého, s čím se to spojí, je to jako tmel...
Ta pomletá kuku je normálně nalepená na in line olovu, není třeba ani krmítko :-)))

NMiras - Profil | So 2.2.2019 15:48:43

Kondrakar >> Čus, jde o teplotu vody, kterou to zaliješ. Pokud je to voda z rybníka, saje to déle a příliš to nelepí. To se však dá velmi elegantně vyřešit přidáním mletých sušenek nebo pšeničkých klíčků. Pokud to zaliješ horkou vodou, lze z toho rovnou tvořit krmné koule.

NKondrakar - Profil | So 2.2.2019 3:46:51

Miras >> Hoj, jak dlouho ta kuku pro koně saje vodu než je k použití? Sestřenky maj kobyly a timhle přikrmujou, ale použít na fišle mi ještě nenapadlo.

Ndrvoštěp - Profil | Pá 1.2.2019 13:32:33

tomik1 >> To znám😤

Ndrvoštěp - Profil | Pá 1.2.2019 13:32:01

Petr64 >> 😋

Nkolemjdoucí - Profil | Pá 1.2.2019 12:59:44

tomik1 >> já sehnal menší starej šroťák a proháním tím všechno.Dá se nastavit hrubost,tak super.Co ten už nadělal strouhanky,řepky,šrotu.....Na chalupě nepřekáží a člověk si může kuchtit.

Ncechura09 - Profil | Pá 1.2.2019 12:53:02

Petr64 >> Zkrátka víš svý, nakonec já taky.....:)

NPetr64 - Profil | Pá 1.2.2019 12:50:24

cechura09 >> Na tu levnost hraju.;-)

Ntomik1 - Profil | Pá 1.2.2019 12:49:44

drvoštěp >> No jo ale ono samo vždycky vyšlo na mě a to opravdu já už si ani nic nepujčuju protože co se mohlo posrat tak to se poďelalo.

NPetr64 - Profil | Pá 1.2.2019 12:49:30

tomik1 >> Proč rušit to,co funguje desetiletí. Základ je stejnej a dotunit se to dá vždycky.:-)

NPetr64 - Profil | Pá 1.2.2019 12:48:05

drvoštěp >> Bylo to chutnější než těsto na vánoční cukroví. ;-)

Ndrvoštěp - Profil | Pá 1.2.2019 12:44:52

tomik1 >> Hlavně to musíš udělat jako já. Moje stará když něco rozbije tak její první slova- ono samo. Tak sem jí to dal teď sežrat😂

Ntomik1 - Profil | Pá 1.2.2019 12:37:34

drvoštěp >> klasika já odrovnal dva tyčové mixéry a mlýnek na maso jak jsem tlačil hady na koule. Takže po podobných okecávkách o kvalitě jsme pořídili profi mixér a řeznický mlýnek a je to cajk.

Ndrvoštěp - Profil | Pá 1.2.2019 11:43:15

Petr.J >> Na Štědrý den žena na malym robotu chtěla něco rozsekat. Se točil ale nesekal. Takovej ten turbo Kenwood. A povídá v listopadu šel. Kluk na mě kouk já sykl mlč! A robot letěl do koše se slovy že v Číně udělali asi chybu😂 Já tam mlel pelety a starý koule do PVA a on to ten robot nedal😂😂😂