Taktika lovu na pískovnách ,,větší vodní plochy (140 ha) " s hloubkami až 20 m.

Zdravím všechny kapraře ❤ ,mám dilema :) hodlám se věnovat pískovně která není zrovna malá ( 140 ha ) a je zde velice těžké udělat jakýkoli záběr od kapra ,,proto jsem založil tuto diskuzi ve které bych chtěl oslovit cíleně rybáře co mají zkušenosti s většíma plochama jestli by mě drobet nenasměrovali jak se odrazit z našich 2 až 10 ha vod ,protože veškeré mé výpravy směrovali především na revíry o rozloze max. 25ha

Lokalizace ryb není zrovna lehká protože kapři pořád někam migrují a lokalizace dna z důvodů zákazu plavidel je také obtížná...Nejspíš mě nemine spousta času márkrování a prostě zkoušení.

De mi jen o to jaké hloubky by mohli fungovat ,,jestli se vyplácí předkrmovat a v jaké míře a čím... jestli se dá krmit nějak ekonomicky před výpravama aby to dávalo smysl.

závěrem: Uvítám jakoukoli radu
Autor diskuse: Sawyer - Profil , 16.5.2018 kaprařina - techniky lovu

Sawyer - Profil | So 19.5.2018 9:54:19

Luke21 >> Určitě se neboj chlape ozvu se rád i přes sz děkuji za echo :) :) jen dokoupím nějaké věcí a půjde se na to ))

Luke21 - Profil | Pá 18.5.2018 22:38:12

Sawyer >> Tak pak dej vědět, jak se daří ;) Tady máš inspiraci z velké pískovny :) Poslední, který se mi tam podařil.

Sawyer - Profil | Čt 17.5.2018 15:40:53

Luke21 >> Mockrát děkuji za rady ! Hodně se mi to hodí a budu začínat podobně ještě jednou veliký dík chlape :)

Luke21 - Profil | Čt 17.5.2018 15:33:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky přecházím na velké vody :)
Hloubky: Já si ty vody obešel s markerem a jen nahrubo jsem si změřil hloubky. Na každém úseku jen pár hodů, abych si vymezil úseky s velkou hloubkou a mělčí partie. Až poté jsem si vytipoval pár míst, kde jsem si hloubky zmapoval podrobněji. Nejlépe najít nějakou hranu.
Pozorování: Pozorovat se vyplatí vodu, ale i břeh. Tam, kde široko daleko nikdo neloví, bude asi něco špatně. Neříkám, že to tam nestojí za zkoušku, ale pro začátek bych volil "frekventovanější" místa.
Rostliny: Jestli tam jsou někde vodní rostliny, určitě bych chytal kolem nich.
Taktika lovu: Nejprve jsem na těch místech vždy dal na první náhozy menší plovky a k nim PVA punčošku s method mixem, peletkama a drceným boilie a přelil to boostrem a hodil na různá místa a zkusil ryby najít. Pak už klasika.

Pak mám ale taky vodu, kde to hned od břehu padá do 8-10 metrů hloubky podél skoro celého břehu, kde se může chytat a pak je to v dohozové vzdálenosti vana bez hran, překážek a rostlin. Tam nezbývá než to nakrmit a čekat. Nejlépe zkusit jeden prut do maximální vzdálenosti, druhým zkoušet různé vzdálenosti.

Takto to dělám já :)

MaloHp - Profil | Čt 17.5.2018 12:30:48

U nového revíru si vyberu pár míst a prozkouším je method feederem. Obvykle najdu během pár vycházek místo, kde často najíždí ryby. Předkrmuju jen když jdu na více dní... jinak mě vždycky někdo podsedne :) (u vody nepřespávám)

Sawyer - Profil | Čt 17.5.2018 10:26:51

MKulicka >> jojo echo na odhoz by bylo super jen mám jiné priority kam poletí vydělané koruny teď 🙂 (obměňuji vybavení brolly,lehátko,spacák,sedačku atd. Věci stárnou té ale jedno )..

Musím tedy dost márkrovat to ale nevadí...a návětrná strana? Určitě stojí za vyzkoušení to já vím 🙂 ,,no budu muset postupně nasbírat zkusenostir ale moc děkuji za zápis 👌👍

MKulicka - Profil | St 16.5.2018 21:34:09

Nějaké mělčí místo po větru by teď z jara mělo fungovat dobře. Alespoň u mě to teď na pískáči fungovalo:) Zajímavé, že jak se setmí, tak záběry přestanou, jak když utne. Jestli se chytáš na obří markrovací kampaň, tak bych pouvažoval o nahazovacím echolotu.

Ivan. - Profil | St 16.5.2018 20:42:55

Sawyer >> predkrmovani je vzdy plus, ale musis vediet kde.. najvacsie ryby mi pocas kratkych vychadzok spravidla chodili, ked som predkrmoval. Ked som si uz myslel, ze znam pomery a cas, kdy najizdi ryba a prestal som, tak som nachytal mensie ryby..

Sawyer - Profil | St 16.5.2018 19:56:57

Ivan. >> máš zkušenosti s předkrmováním ? Př. nečo odzkoušeno?

Ivan. - Profil | St 16.5.2018 19:43:34

Sawyer >> mam v blizkosti jednu sterkovnu, kde sa v teplych mesicich chyta bezne na 14-15 metroch na zig a funguje to, z dna tam rybu vacsinou nechytis, napriek tomu, ze vacsina krmi klasicky partiklom. Na mensich hlbkach to bere cez den zo stlpca a v noci aj z dna. Urcite je kazdy revir specificky, treba skusat.

Sawyer - Profil | St 16.5.2018 19:15:25

Ivan děkuji za Tip vidím to podobně :) a jeden prut do sloupce a jeden na dno je asi rozumná volba :)

Ivan. - Profil | St 16.5.2018 19:11:02

Sledovat vodu je zaklad, postupne tie miesta najdes.. na zaciatok jeden prut na dno a jeden na zig, do stredu stlpca a uvidis. Skus na zaciatok atraktivne krmenie a partikel, nestoji to tolik penez. Ked najdes rybu a zacne sa na tvojich miestach krmit, potom pritvrd a zacni chytat na kvalitu. Takemu reviru musis casto krat jednu sezonu obetovat, ale mozno budes mat stastie a pojde to rychlejsie, drzim palce;)