Jak upravit větší množství kukuřice?

Ahoj, chystáte si na sezonu vetší množství kukuřice na zakrmování? Jakým způsobem ji připravujete a uchováváte?

Většinou když jedeme na delší výpravu 3-4 dny, tak kukuřici vaříme v brutaru, okolo 15l předmáčené kukuřice a pak je toho slušná hromada.

Jenže pokud není čas uvařit přímo před výpravou, tak je to nutné ještě před použitím zamrazit a je z toho všude spousta nepořádku.

Lze nějak připravit větší množství kuku (třeba 50kg) tak, že bych ji ideálně nevařenou nasypal do sudu, nebo jiné nádoby, něčím zalít (melasou, cukrem?), aby vydržela alespoň 2-3 měsíce a mohl bych ji postupně odebírat? Děkuji
Autor diskuse: Gameslider - Profil , 21.2.2018 kaprařina - nástrahy, návnady

Vojtano11 - Profil | Pá 6.4.2018 6:22:57

Ahoj, stačí pšenici spařit vodou a nechat dva dny ležet a jen dolívat vodu ať je furt pod vodou...díky.

sasan111 - Profil | St 4.4.2018 16:36:30

drvoštěp >> ...pssssssst Rusáci mají uši jak netopýři, abys nezmizel na rybách.... agenti nikdá nespí :-)))

drvoštěp - Profil | St 4.4.2018 16:26:21

sasan111 >> Já si myslím že základ toho ,, novičoku" vznikl zde ;)))

sasan111 - Profil | St 4.4.2018 16:23:17

... tady už by z toho šikovný student VUCHT dal dokupy disertačku :-)))

Rollbař - Profil | St 4.4.2018 11:33:46

Díky za odpovědi. Když jsem si vařil kuku na kratší vycházky tak jsem to taky povařil dohromady a výsledkem byla kaše :))) Ale kvasit jsem kvasil zatím jen kuku, ale chci to letos udělat dohromady právě.... Tak mě to zajímalo právě. Hlavně z toho hlediska jak někdo tady popisoval jak se to "něco" v kukuřici po uvaření změní na "něco" co ten kapr tráví rychleji... Vtom se vůbec neorientuju tak jestli to je u pšenice jinak...

Rockwell - Profil | St 4.4.2018 11:29:51

molca >> :-)))))))))))) JoJo...po nějaké době je to jako rozšlápnutá mrtvola :-))))))

molca - Profil | St 4.4.2018 9:58:09

Rockwell >> Já jsem nedávno vařil vše dohromady a pohoda, pšenice, kuku, řepka. Mam to tam od minulého roku, smradek je kvalitni, přidaná jen voda, nic vice, můžu i vyfotit, ale blinkat se mě dnes moc nechce :-)))

Rockwell - Profil | St 4.4.2018 9:50:29

Rollbař >> Já tentokrát vařil i s kukuřicí. Normálně vařím jen kuku a pšenici přihodím po odstavení kuku. Pšenice nabobtná a změkne, spaří se.
Tentokrát po uvaření s kukuřicí mě to po odstavení a vychladnutí udělalo takovou kaši, musel jsem rozředit vodou.
Příště uvařím zase jen kuku a zbytek dosypu po odstavení.

drvoštěp - Profil | St 4.4.2018 8:56:00

Rollbař >> Já ji namáčím přes noc a spařím. Ale není to nutné.

Rollbař - Profil | St 4.4.2018 8:48:01

Měl bych taky jeden dotaz....už se to tady řešilo kuku je lepší povařit, aby jí kapři lépe trávili, ale jak je to s pšenicí? Stačí namočit nebo taky lepší povařit?

sasan111 - Profil | Po 2.4.2018 23:54:01

drvoštěp >> ... zeptej se ryb, co jim jde líp...to by se mělo zhudebnit :-)))

drvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 21:25:58

Rockwell >> Tak votom žádná ;))

Rockwell - Profil | Po 2.4.2018 21:24:30

drvoštěp >> Jasně, napíšu, každopádně to skrmím tak či tak a vnadit to bude :-)

drvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 21:12:02

Rockwell >> Tak já vím co je co. Ale tady se to bude mlátit a sůl vyhraje. Ale počkám si. Dík za odpověď.

Rockwell - Profil | Po 2.4.2018 21:02:52

drvoštěp >> ahoj, je to novinka i pro me. Uvidim co z toho vznikne, kdyztak budu mit nalozenou kuku v soli, coz neni na skodu. Kefir se dava kvuli mlecnemu kvaseni, je mozne, ze to neprobehne, uvidim za par dni.

rover - Profil | Po 2.4.2018 20:33:27

drvoštěp >> :-))) tak nějak.

drvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 20:26:07

rover >> Pokud nás sleduje výživový poradce vrcholových sportovců, tak čekám od 1.5 seriózní nabídku pro celé Mexiko ;)))

rover - Profil | Po 2.4.2018 20:22:28

drvoštěp >> Jako vždy, v tuto "virtuální" dobu. Která s tím opravdovým světem koliduje čím dál tím míň :-)

drvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 20:17:05

rover >> Zítra se diškůs znovu rozjede. Jarní teploty a zde rozjetá diskuse, to bude tóčo ;))

rover - Profil | Po 2.4.2018 20:12:48

drvoštěp >> Jasná zpráva, ...kuku si ten "kefír" při správném skladování vytvoří sama, je to v podstatě jednoduché. A bez peněz :-)

drvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 20:09:34

rover >> Tak já mám svůj postup (stejný pomalu jako tvůj)který jsem zde už dával a rád si přečtu i jiný. Ale ten kefír versus sůl se mi zdá poněkud nešťastný. Ale, já to nezkusil tak si počkám na výsledek. Nejlepší je pokus omyl. A pokud mě to nic nestojí ;))

rover - Profil | Po 2.4.2018 20:01:32

drvoštěp >> Úplně, ...stačí povařit bez ničeho, né moc, a po vypnutí ( odstavení ) pak do horký vody dát řepku. A kouzlo je světe div se celé ...

drvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 19:45:27

Rockwell >> Zajímá mě kombinace kefír- sůl. Můj názor je že ta sůl to zabije. Napiš mi prosím na můj nick poznatky. Dík.

Rockwell - Profil | Po 2.4.2018 18:52:06

Prave nalozeno. Jeden sud podle osvedceneho receptu-kuku+psenice+repka+kefir jahoda+cukr, druhy sud novinka kuku+psenice+repka+kefir obyc+sul, treti sud jen kuku+psenice+repka jen ve vode.

drvoštěp - Profil | So 17.3.2018 17:28:01

tuzemak >> Hoši, hoši. Někdy i za kozí bobek bych byl rád ;))

tuzemak - Profil | So 17.3.2018 17:16:33

drvoštěp >> vtych peletách má kozí bobky,tajná receptůra.😃😃😃

TWIN 69 - Profil | So 17.3.2018 17:15:12

drvoštěp >> Dám Ti to do SZ.