Rozbor aminokomplexu,tekuté potravy a pod.

Nevíte náhodou někdo,zda-li se dá někde,třeba v nějaké laboratoři,podniku, nechat udělat za poplatek rozbor tekutiny?V mém případě by se jednalo o výrobky JT aminokomplex,popř. tekutá potrava.Zajímalo by mě,co vlastně přesně obsahuje lahvička za 349.-Kč a jestli to,co je uvedeno na ní,skutečně obsahuje.Nebo pokud je mezi vámi někdo z biochemické laboratoře a učinil tak již,dejte mi,prosím,vědět,jak váš test dopadl.Děkuji.
Autor diskuse: Pavel P. - , 21.1.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

jurasoft | So 22.1.2005 23:32:56

Můj názor je to, že kdybys do krásné škatule smíchal cukr se solí a přidal do toho vanilku a vyhlásil, že je to super pro nárůs svalů, prohnal to časopisy jako reklamu a našel někoho slavného, co přikývne tak vybereš všechen cukr a sůl z obchodů jak nebudeš stačit míchat. Osobně se snažím drahé esence nahrazovat přírodou. naco esenci žížaly když stačí prohnat mixerem pár žížal a máš to stejné a rozhodně pro ryby přirozenější. Kaprovi se někdy přisuzují vlastnosti které nemá ani člověk. Pochybuju, že jeho trávící systém je řízen takovou inteligencí která mu dopředu dá vědět co je pro něj důležité. Jak jinak by se krmil směsí kukuřice, pšenice a řepky kdy právě řepka pro něj působí jako projímadlo a nutí ho stále žrát. Kam se vlastně ztratila všechna ta řepka co klesla ke dnu při potopení tankeru na Labi při záplavách ? Kolik jí bylo ? Snad si dobře pamatuju a bylo to něco kolem 100 tun.

Martin M. - Profil | So 22.1.2005 21:04:30

A fakt to tem kulturistum tak chutna nebo to jedi jen protoze je to pro jejich dobro? Kapr podle mne zere jen to, co mu chutna, a nepremysli nad tim.

jurasoft | So 22.1.2005 20:37:31

to izi : aminokomplex sladké koření jsem před 3 mi roky namíchal do směsi 50/50 a zavakuoval v zepteru na rybačku co měla přijít za 4 dny. Nepočítal jsem s dětmi které se chtěli podívat co to tam mám a napustili mi do toho vzduch. Takže když jsem začal balit tak mě čekal šok. Bylo to plesnivé. takže nic. Ale na vlastní oči jsem viděl žluté semínko a aminokomplex brusinka, vše j.t jak bylo dost účinné. Jinak vakuování a uložení v chladu a tmě (třeba lednička) na dooost dlouho konzervuje boilies. Co použít místo aminokomplexu ? Záleží jakou chuť chceš, jak už tady bylo napsáno, kulturisti toho do sebe rvou pod tlakem spoustu, v prodejnách pro akvaristy najdeš vitaminové přípravky pro suchozemce. To je aminokyselin a vitamínů až hrůza. Jde jen o to jestli vůbec kapr když ochutná kuličku (a to by ji nejprve musel najít a ochutnat) pozná, že je to samej vitamín a amino. Ty taky jíš jen to co je zdravé a vyhýbáš se tomu co ti škodí ale je dobré, voní a tak ?

izi | So 22.1.2005 20:03:45

Také si myslím ,že je to dost drahé,samozdřejmě nevíme co v tom je,ale i tak,J Šachl máš to vyzkoušené? Nebo co použít místo toho Aminokomplexu? Koření klasika co dům dá? Jo a dík za meil, ty pruty M.

Marek | So 22.1.2005 19:59:21

Až budeš mít výsledky tak dej vědět.

Ado | So 22.1.2005 16:26:43

Neviem čo je v tej flaši, no keď chceš kvalitné amino, tak choď do potrieb pre kulturistov a tam ich zoženieš.Rozbory týchto amino sú na etikete a sú overené SOI.

Pavel P. | So 22.1.2005 13:10:14

S tím s tebou souhlasím,Fery!Kdyby se všichni najednou šprajcli a vyprdli se JT,tak má po ptákách a může jezdit tak akorát třeba na Vrbeňák.Za to,že jsme hloupí a žereme reklamy,si on užívá!

Fery | So 22.1.2005 13:02:37

PavelP-tak si od něj nic nekupuj a je to ne.Pokud budou lidi kteří to kupujou za tuhle cenu tak se to taky za tu cenu bude prodávat.

Pavel P. | So 22.1.2005 12:48:56

Je to vydřiduch!Ten by z lidí strhl kůži,jen aby si ohříval prdel v Africe.S těma kork.kuličkama tomu dal korunu.

jurasoft | So 22.1.2005 12:48:42

doporučuji vybrat sardinky které jsou ve vlastní šťávě, ne ty co jsou v rostliném oleji a prohnat je mixérem. Poté buď nechat prokapat přes např plýnku nebo to použít komplet jako hustou směs. Jo a k aminokomplexu. nevím jak to těšíňák dělá, ale jeho lahvička od sladkého koření nejde pořádně vymýt. Nepomohla myčka (3x), vypaření vřelou vodou a teď to mám už rok plné vody a stále to voní tím obsahem. Drží to jako helvická víra. Aspoňm tím kvalitní.

Korda | So 22.1.2005 11:14:09

Pavel.P.A ten sardinkovej olej je za 99kč 1dcl,to je ve dvou sardinkovyých krabičkách za 9kč za kus+ mu zbydou sardinky:-)))Nemá ještě nějakou firmu na rybí speciality??:-)Fakt tohle už přehání.A nebudu tady mluvit o korkových kuličkách za 99kč.Ja si snad otevřu taky nějakej takovej podnik.

Pavel P. | So 22.1.2005 10:48:13

To si piš!Lepší si dělat směsi sám.Levnejch receptů je na http://www.mrk.cz/boilie.php3 spousta.O tom už jsem se přesvědčil dávno,že komečky jsou navoněný 50/50.Proto taky zabírají jeden dva dny a je po záběrech.Tím kapra oblbneš na chvíli.Proto chci zjistit,co vůbec lijou do těch lahviček a jestli tam vůbec je to,co píšou.Ale pokud je to drahý,ta laboratoř,tak to prdím.Bůhví,co v tom je!Třeba by se výrobní cena vešla do stovky a on chce za to hned 350.-Kč.

Korda | Pá 21.1.2005 21:24:32

S těma koulema my je to jasný-komerční.Myslím, že by se tady na to mělo ukázat a nechat udělat pořádný rozbor, tak jak to je v zahraníčních časopisech. Protože to není levná záležitost a když už dám za 1kg 500kč, tak nechci platit za ovoněných 50:50 a číst v reklamních časopisech, že kdyby tam nebylo to a to, že to ryba pomalu nesežere.Však kouknite kolik stojí 1dc sardynkového oleje od JT?Mám doma dvoje sardinky, tak je sleju a třeba to za 30kč vykoupí:-)))Protože ty oleje smrdí stejně.

Pavel P. | Pá 21.1.2005 20:32:09

Mě nenapadlo,že bych si je začal vyrábět sám.Jen mě zajímá,jestli v tom je skutečně vše,co tam Těšínský píše nebo jestli je to oblbovák na lidi.

Marfy | Pá 21.1.2005 16:50:52

Z laboratoří, které jsou to určitě schopné udělat je Ecochem a.s., a laboratoře VŠCHT. Já jsem si kdysi nechával dělat rozbory některých koulí, a nestačil jsem koulet očima, co z toho vylezlo. V cca 75% to byla směs 50:50 a nic víc. Byly to směsi "předního" českého výrobce :o( Jak psal Jirka Šachl, rozborem aminokomplexů podle mne moc nezjistíš. Já si je dělám sám, vyjde to levněji a vím co tam mám. Dej vědět, jak jsi dopadl.

jurasoft | Pá 21.1.2005 10:33:33

i kdyby jsi se dostal na složení, na to ti stačí kapalinový chromatograf, tak se nedostaneš na procentní složení a na to jak se to míchá. za tepla, za studena ? co se rozpoští v čem ? jak se co má nechat ustát a tak, pak taky něco se dá míchat jen ve velkém množství, řádově hektolitry.

Daniel Burián | Pá 21.1.2005 10:19:57

Ne každá laboratoř to zmákne a je to hóóódně drahé.Jestli chceš bližší informace a máš opravdu o takový rozbor zájem,tak mně napiš a já ti zjistím podrobnosti(manželka pracuje v laboratoři)

hraji - Profil | Pá 21.1.2005 7:49:40

Kterákoliv komerční laboratoř zabývající se rozborem potravin takový úkol hravě zvládne. Chce to zapátrat na netu nabo ve Zlatých stránkách. Za peníze to je pro ně normální zakázka.