Volba nástrahy a co k tomu?

Dobrý den,
chci jet na víkend na ryby a krmit budu vařenou řepkou a kukuřicí. Chtěl bych se vás zeptat na co chytáte a co k tomu dáváte? Chytáte normálně na kukuřici na háčku a k tomu máte krmítko s nějakou směsí? Nebo kuku pod háček a k tomu krmítko nebo pva se směsí? Jakou dáváte kuku? Ve skleničkách z prodejny a nebo tu kterou vaříte? Kolik zrnek pod háček? U nás je velmi dobrá obsádka amurů a kaprů tak bych si chtěl pěkně zachytat. Je to asi pro vás primitivní otázka, jenže mi se letos stále nedaří.. Předem bych vám chtěl poděkovat za vaše tipy a rady :)
Autor diskuse: Pikin - Profil , 15.5.2017 kaprařina - nástrahy, návnady

salmo trutta - Profil | So 2.9.2017 12:04:00

Zdravim. Chytil už niekto amura na kolienko ??.

Tomas Krlin - Profil | Út 16.5.2017 8:17:49

Ja bych zacal klasikou s parenym rohlikem na dne pres den, vecer pri stmivani bych pak sel chytat na rohlik z hladiny... prece jenom i kapr i amur ho maji radi a krom toho mezi kukurici a repkou ze zakrmu bude vzdycky "vycnivat"... (+ krmitko)
Kdyby nic nebo ti to zraly male ryby, sel bych do kuku na podvazku, klidne s plovouci kuku (3-4zrnka dorhomady), aby ti to prizvedlo... (+ krmitko)
Do boilies bych sel v posledni rade, mam amury nachytane na LK Lesni Jahodu a LK WR Corn jak pelety, tak boilies nebo jine ovocne nejlepe bez rybich moucek. (+ PVA)
Na velikosti bych rekl az tak nezalezi, ale vetsinou tak chytam na 16/18mm koule + 10/14mm plovka nebo potom samotnou plovku 14/16mm...

Takhle nejak bych postupoval ja, resit stejnou otazku...

milanpindryc - Profil | Út 16.5.2017 7:36:26

Ja chytam na feeder tak bych k tomu to krmitko nebo PVA dal . Jeden prut retizek kuku + plovouci kuku aby se to amurovi lip zralo a na druhej bych dal boilies kteryho bych par kulicek taky zkrmil.

carp_bull - Profil | Út 16.5.2017 0:29:28

Čest. To jestli budeš chytat s krmelcem nebo bez je prakticky na tobě. Záleží jak jsi schopný se trefit ke krmenému místu. Osobně bych krmil kukuřicí, a k tomu pár pelet. Na jeden prut kukuřici pod háček. Klidně 4 zrnka. A na druhý prut peletu pod háček. Tento partikl, znají ryby na každé vodě, tak by neměl být problém. Osobně krmítka nepoužívám řadu let, takže pouze olovo, nástrahu pod háček a popřípadě zavěsit PVA s kukuřicí a peletou. S krmením to nepřeháněj, dodávej pěkně pozvolna. S přibývajícími záběry přikrmuj pár raket kukuřice + pár pelet.
Ať to jezdí. Petrův Zdar.

majjki - Profil | Po 15.5.2017 13:54:36

Ahoj...Pokiaľ chytám na kukuricu popripade iný druh partiklu (hrach, cicer..) tak pod háčik našívam rovnakú akú použivám na krmenie a či jedno, dve alebo viac zrnka alebo len na dne alebo nadľahčenú to už podľa chuti...poväčšine keď chytám v bahne tak ju nadľahčím aby neležala v bahne ale aby sa nadním znášala...