Jaké 2 teleskopy + 2 navijáky na položenou do 4000kč?

Potřeboval bych poradit s výběrem výbavy pro tátu, který chce v 65ti letech začít chytat. Bude chytat převážně na Orlíku a v první fázi bych mu chtěl pořídit základní pruty na takové to klasické dědkovské chytání se srkačkou apod. - cejni, kapříci do 5kg.

Představoval bych si nějaké teleskopy kolem 3,5m s vrhačkou cca 100g a navijáky s volnoběžkou. Rozpočet na dva pruty a dva navijáky do 4000kč, když to bude míň tak jenom dobře - bůhví jestli u toho vydrží.

Zatím do nabídky koukám jak bulhar do mlátičky, v téhle kategorii se absolutně neorientuju a nevím podle čeho vybírat, takže uvítám tipy na cajk s dobrým poměrem kvality/ceny.

Rožnovák - Profil | Ne 12.2.2017 19:14:23

okuma longbow fajn, ale za jeden dáš od 1500 výš. Osobně bych to nehrotil když je to na takové rozjezdové chytání. Ostatně já kapry chytám opravdu jen rekreačně, na menší vodě,taky do 5 kilo a vybaven ještě rekreačnější výbavou. Nechytám sice na srkačku ale na klasické prúběžné krmítko a pod ním mám ještě návazec s korálkem a obratlíkem částečně krytým v silikonové trubičce. Já bych si vybral z nabídky obchodníků 1+1. Nabídka je v tvém finančním limitu poměrně široká. Riziko špatné koupě není tak vysoké když uvážím když nekupuješ vláčecí sestavu s kterou budeš chodit obden na ryby ale rekreační setík pro začátek na kapry. Dám ti jen odkaz na stránky kde je pár zajímavých baitrunnerů a teleskopův 1+1 akci. V prutech bych se kouknul na Shakespeary svého času platily za dobrou značku, taky jeden starší mám.S navíjáků mě zaujal tento, pěkné zpracování Carson Hermes Runner Camo 1+1 ZDARMA. Tady máš odkaz na stránky těch 1+1. pozor vše není bait a teleskop tak musíš vybirat: https://www.freefishing.cz/cz-kategorie_527373-0-1-​1-zdarma.html

sven - Profil | Ne 12.2.2017 18:46:41

No, cajk do 4000,- to je trochu oříšek... :-)
Kdybych byl dnes začátečník v tatíkových letech, koupil bych si jeden slušnější feeder cca 330/80-100g a naviják cca vel.40 s dvěmi cívkami a min. 5 ložisky.
Kdyby mě přestalo bavit čumět na špičku, pověsil bych mezi očka policajta nebo ho položil do pípáku za pětset, třeba od Semy.. Nebo si nahodil splávek 3-5g do 10m...
Dva pruty neznamenají dvojitý úlovek ale dvojitý problém, v případě začatečníka tuplem.
Dlouhý teleskop, bude v této cenové kategorii těžké a tlusté kopyto, které mnoho požitku uživateli nepřinese...
Kdybych vybíral já, sáhl bych po osvědčených a spolehlivých teleskopech od SPRO a navijácích od Okumy nebo Mitchellu. V bajtu jsem žádnou přednost nenašel a proto bych si vybral předobrzdu.
Třímetrový teleskop má akční radius, v pohodě 60 -70m a v 60g sílu na jakoukoli rybu, kterou zapřáhneš. U teleskopů je třeba brát gramáž s velkou rezervou, údaje jsou oproti děličkám dost poddimenzované. Ve skutečnosti mají mnohem víc.
Stejné pruty používají už dva kamarádi bobkaři kterým jsem je doporučil, už několik let, k plné spokojenosti. Další dva je mají v délce 270cm. Jeden z nich se vyvíjí a proto loni sáhl po gramáži 40g s kterou obsáhne to samé ale s menší dřinou a navíc s nimi chytá víc se splávky.
http://www.usumce.cz/rybarsky-prut-dyno-force-tele-​60-3-0m-spro.html
Naviják bych na bobkařinu zvolil ve velikosti 60, pro pomalejší a tedy silnější převod, s předpokladem větší výdrže.
http://www.usumce.cz/mitchell-avocet-silver-iv-6000​-fd.html

j.c. - Profil | Ne 12.2.2017 17:27:07

je to tady poměrně hodně omílané téma, prut Sellior Carbon Travel 3,5m 80-150gr , navijáky okuma longbow, ať to tátovi hrčí

Petr 72 - Profil | Ne 12.2.2017 16:44:34

Co třeba Spro manhatten a navijaky Okuma.