Lipno - květen 2005

Chystám se začátkem května poprvé na lipno a potřeboval bych poradit hlavně s výběrem lokality,
nejlépe na kapry na položenou, ale rád si zachytám i bílou rybu. Uvítám i případné tipy na ubytování. Díky.
Autor diskuse: Honza - , 13.1.2005 všeobecné - revíry, cestování

rybomil | Po 24.1.2005 15:16:51

Záleží kam to ubytování chceš.V oblasti Malého Lipna je hned několik penzionů různých cen a kvalit ubytování za přejezdovou hrází v části Hůrka. Některé slibují skoro luxus a pak na začátku a na konci zimy netopí. Zažili jsme netopení při -6°C, normálně v noci jsem se na...l a šel zatopit do kotelny. Majitel ráno řval a kámoš mu dal facáka. Hned za hrází vpravo je kemp. V Oblasti Frymburka je Kemp Posudov, u Černé na Jestřábí atd.atd..Na netu najdeš hafo info.

Honza | Ne 23.1.2005 18:50:37

Díky všem za info. Určitě se tam vypravím nejdřív podívat, hlavně kvůli ubytování. Pojede nás 8 a chceme něco blíž k vodě, nikomu se totiž nechce ty metráky náčiní tahat daleko. Pokud víte někdo o slušném ubytování včetně sociálky a sprchy tak bych byl rád za tip, kdyby byla i löďka bylo by to super. Jinak si budeme muset vystačit s našimi čluny snad nedude moc foukat.

jurasoft | So 15.1.2005 13:33:08

kutil Tim : lipno velmi dobře znám, 25x dovolená s rodiči vždy na přelomu července a srpna. Oblast mezi Frymburkem a Lipnem. Kempy Kobylnice a Modřín. Pár let už tomu ale nazad. Bojek tam bylo vždycky přehršel. Já osobně si tam vozil kus klacku na prádelní šňůře s pořádným šutrem. Na nafukovačce. Když byla nálada, počasí a čas tak sem to i stáhnul. jinak ne. No a když je tam toho teď tolik a chce tě peskovat porybný tak co ? Je to tvoje bojka ? Není ! Tu už tam někdo zapoměl, že si k ní jezdím zakrmovat, no a co ? Asi tam berou když tam někdo zapoměl bojku. A sklidit ? Ano sklidím ji, až dochytám, i když pane není to bojka moje. Je to tak složité nenechat dělat vola ze sebe když stačí dodržovat co je napsané ? Je jasné že tě nikdo nesmí vidět jak ji tam dáváš.

Vase jméno zde Kutil Tim. | So 15.1.2005 10:23:30

Petr-pokud jsi tam byl v srpnu,tak kdybys lépe pohlédl na hladinu,tak bys mžná zahlédl 15cm nad hladinou moji bílou tyčovou bojku.Ty lahve jsou fakt šeredný.Jenže - na Lipně je zákaz krmných bojek,což má asi nějaké mě neznámé důvody.Pokud jsou lidé, kteří si vyjedou na dovolenou se stanem nebo přívěsem - a nespí pod rybářským přístřeškem dále od civilizace - což je podle zde se houfně vyskytujících přispívatelů jedině ten pravý rybář - také ještě rybáři, tak aby mohli vůbec nějak vedle sebe existovat,pokud vyvážejí,což je v mělčích částech Lipna v létě nezbytné,je bojka nezbytností.Jo-zažil jsem předloni nájezd RS,debata byla dost ostrá,vypadalo to že přijdu o papíry,a pozor-největší průšvih byly naše dvě tyčové bojky.Bylo to jako červený hadr na býka.Taky jsem se dozvěděl že dotyčný pan si potrpí na některé přestupky,které zase jiní nepovažují za důležité.To když si necháte projít hlavou tak to je horor.Vůbec bych přivítal větší debatu na téma přístup RS k rybářům.Obě strany to nemají lehké,ale čekal bych že RS budou vykonávat lidé rozumní,se kterými netlučou emoce,jsou chopni rozeznat o co jde.Pokud s tím člověkem začne cvičit jakákoli slušná otázka tak, že po celkem malé rozprvě zjistíte že mluvíte s člověkem IQ houpacího koně,vybaveným nad to mindráky všeho možného původu,máte minimálně jeden a podle povahy-u mě-až tři dny zkažené jinak krásné dovolené.

Pete - Profil | Pá 14.1.2005 15:28:52

Souhlasím s kolegou Lachtanem mám na Lipně chatu a prakticky nikde jinde nechytám jaro je na Lipně super a ze břehu se dá na jaře chytat v pohodě.(v létě je to horší) Chytám většinou na malém protože jak píše Lachtan velké je sázka do loterie a hodí se spíš na delší výpravu.hodně štěstí

Petr <´)))>< - Profil | Čt 13.1.2005 22:11:18

Kutil Tim> A právě aby se tam nikdo neztratil tak tam je ve vode lahev na lahvi (a některé obrostlé už od minulých let) na smetišti jich je min!

Vase jméno zde Kutil Tim. | Čt 13.1.2005 21:50:14

Jezdím na Lipno asi patnáct let, Malé i Velké,kapři jsou, krmit, a od 150 m do těch 300.Je to jako často na přehradách, do léta blíž, červenec srpen vozit daleko.Překrásná rybařina je z lodě na splávky do 15 metrů.Ale ten věčný vítr. Bojky se používat nesmí, ale v kempu to naprosto bez bojek nejde, na 250 až 300 metrech se každý stratí.Lidi by se zabili.Ono je to někdy stejně ostré, někdo nepochopí co je kolmo na břeh ani omylem.Pak přijedou večer němečtí Rusové jedou 30 m od břehu a za lodí tahnou na různých udělátkách třpytky či co a to je pak maso.Kmarád přišel hbitě o 3 dvěstě metrové náviny.Ale Lipno budu vždy milovat. Je to něco.

Petr <´)))>< - Profil | Čt 13.1.2005 17:52:39

loni jsem se byl jen podívat na malém Lipně a co mě zarazilo, byly desítky pet-lahví na hladině! Hodně rabářů tam má karavany a k vodě se těžko dostává! Jestli tam pojedeš chytat, tak určitě s lodí a dopravit se na nějaké nepřístupné místo!

Lachtan | Čt 13.1.2005 16:03:58

Omlouvám se,napsal jsem špatně dobu lovu. Samozřejmě jsem nemohl začátkem května chytat od 4h. Chybička se vloudila.

Lachtan | Čt 13.1.2005 15:59:22

Já se pokusím nesouhlasit,že se nedá chytat ze břehu. Minulý rok jsem první dva víkendy v květnu chytal na malém Lipně a že bych si nezachytal,to tedy nemohu říci. Specifické z lodi je v lepším výběru místa ze břehu nedosažitelného. Na malém lipně jsou na některých místě rákosy,tráva a to je super na kapříky. Jinak v loni jsem v průměru nachytal na položenou od 4 do 13h v průměru 15-20 kaprů ve velikostech 40-65cm. Jinak kolega PETE na plavačku jich nachtal v půměru také stejně. Jinak pokud by si chtěl chtat na velkém Lipně,tak tam je to složitější ryby najít,trefit se do nich. Chce to zkoušet,ale radím bych nějakou větší zátoku na druhé straně Lipna,je pravda,že tato strana je hůře přístupná,buď se musí objet nebo využít přívozu. Jinak já na jaře nejraději chodím na malé Lipno a na podzim na velké. Pokud by si chtěl vědět více,jsem ochoten něco napsat po mailu. Samozřejmě vše je spojené s počasím a teplotou vody.

dantex - Profil | Čt 13.1.2005 15:44:17

DC: Ono taky studené jezero ve výšce přes 700 m.n.m. není pro kapra to nejideálnější stanoviště.

rybomil | Čt 13.1.2005 10:26:13

Hoši, sice to není registrovaný člem MRKu, ale hned mu neblbněte hlavu.
Honzo, fakt bych to posunul na konec května. V ten termín si bez lodi vyřízenej. Až většinou koncem května nejdřív tam najížději karpoši do mělčin a ani to není jistý. Specifikuj nějaké místo. Jinak jsem to už tady popisoval v nějaké otázce, tak si popracuj v nich a ve vyhledávání.Taky si něco přešti v časácích, je tam dost info.