Konzervant- Sorban draselný

Můžete mi prosím zdělit vaše poznatky s touhle "věcí" při výrobě vlastního boilies? Kolik g na 1 kg směsi, jestli jsou nějaké negativní či pozitivní poznatky,prostě všechno o sorbanu,děkuju.Autor diskuse: Klokynek - Profil , 10.4.2016 kaprařina - nástrahy, návnady

2x v oblíbených a 2x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NPellets - Profil | Út 12.4.2016 15:07:53

Pokud nebudeš mít v boilies další konzervanty a antioxidanty ( rybí moučky,směsi pro ptáky,oleje )
potom je tento konzervant spíš bez účinku.

NPoligoN - Profil | Út 12.4.2016 10:55:55

Ked boilies vysušís(ja suším tak 3-4dni) a potom to dáš do kýbla alebo sudu, dáš tam 2-3 hrste soli trocha tym zatrepeš nech sa to obalí tou solou a máš zakonzervované na mesiace. Ja som 2 týždne dozadu mínal posledné zásoby boiliesov z minuleho roka, tušim niekedy v septembri(Září) som ich robil a týmto sposobom konzervoval. 2mesiac dozadu som robil sladké boiles ktore som tymto sposobom obalil ale praskovym cukrom a su v pohode, a ešte urcite zopar mesiacov vydrzia.

NHeršvec - Profil | Út 12.4.2016 10:48:12

Pravdu má PoligoN. Když jsem si sám koulel, tak jsem si koulel vždycky třeba tejden dopředu a bez konzervantů. Koule jsem zasypal hrubou solí a bylo to. Pokud však chceš vyloženě konzervant zkus preservativ od CC More. Nesmrdí po chemii, nekurví boilie a cena je taky celkem přijatelná. Dával jsem 50ml na kilo suchý a pohoda. Některý koule mám už přes rok doma jsou furt v pohodě.

NDžoncek - Profil | Út 12.4.2016 10:46:03

Klokynek - >> E202 máš na stejné bázi jako sůl, jen vzniká syntetickou cestou z ropných derivátů tuším hydroxid + kyselina sorbová a raději bych volil klasickou sůl, u sladkých trochu kys. citrónové a prášk. cukr :) Rozhodně sůl seženeš všude, ale E202 už ani moc nééééé a taky cena za kilo soli asi 20 korun a u sorbanu, věřím že přes 200,- / kg

NPoligoN - Profil | Út 12.4.2016 10:35:15

Prečo akurát sorban draselny ? Na konzervovanie boilies ti staci obyčajná soľ. V pripade sladkych boilies práškovy cukor.