Kachní vejce do boilies

Nemáte někdo zkušenosti s používáním kachních vajec namísto slepičích při výrobě boilies?
Autor diskuse: Raimo00 - Profil , 26.10.2014 kaprařina - nástrahy, návnady

Chosé 2 - Profil | Po 27.10.2014 12:09:21

Tuhle kachnu už bioaktivisté ztrhali a jak byla divoká:-o))

arnošt - Profil | Po 27.10.2014 12:01:12

DanX >> Tak to dá rozum že vejce jen od biokachen,biokřepelek,ale ty absolutně top jsou jezevčí vejce.Tedy od biojezevce,abych byl přesný...

Royale with Cheese 3 - Profil | Po 27.10.2014 11:19:39

rybomil >> to se neboj, do fastfoodu se rozhodně nedostanou. Skupujou je kvůli specialitám např. pidanu ( "century egg" , " millenium egg" apod) nebo balutu, při jehož výrobě se kachní vejce preferují.

Kubalorenc - Profil | Po 27.10.2014 11:12:22

Raimo00 >> to pak jo :-D kdybys to napsal hned, tak se tak blbě neptám. Já myslel že chceš vyšpekulírovat něco na co půjdou víc ryby :-D

DanX - Profil | Po 27.10.2014 10:55:35

zásadně biovejce, Kupujete drahé moučky a pak tam dáte obyčejné slepičí od slepic krmených granulemi a stresované v malých kojích? Ten stres se přenese do vejce a z něj do boilizu a kapr to pak pozná že ten boilíz je vystresovaný a raději si veme tu kuličku která tak vystresovaná není .To je zásadní rozdíl mezi koulemi pro testery a ty co jdou do oběhu. Tešteři mají koule z biovajec a našinec kupuje koule s běžných a proto mu to pak na ně nejde.
A pokud neseženete biovejce pak taky dobré jsou od ptáka ohniváka ,tedy pokud zrovna nesnese zlaté,

rybomil - Profil | Po 27.10.2014 10:34:33

Raimo00 >> v tvým případě bych je prodal a narval tam s klidem slepičí, ale podle zvážení soudruha

flekos - Profil | Po 27.10.2014 10:00:18

sven >> nic , konfrotacniho ...ve tri rano beru leky a jsem nevrly ...

sven - Profil | Po 27.10.2014 9:37:20

rybomil >>bať, za kachní, to je pálka http://www.nalok.cz/farmy/farma-blatnicka/kachni-ve​jce

sven - Profil | Po 27.10.2014 9:35:06

flekos >> ale Zdendo, proč ten konfrontační tón ? :-)))
Prostě napíšu, u nás v hotelu je nevaříme a fertig...
Jsem kuchař amatér a tedy píšu z mého pohledu a mých zkušeností.
Původní téma bylo použití kachních vajec do domácího boilies, tedy z toho logicky vyplývá, že se jedná o domácí, kuchyňské využití, nikoli o plošnou zavážku spotřebitelské, či menu hotelové sítě......
Svého času jsem měl chovatelský záchvat a choval jsem mmj. Roenské, Pižmové a Pekingské kachny a Indické běžce.
Vejce která nesloužila jako násadová, šla do kuchyně nebo pro jinou havět...
No a že jsem to s rodinou přežil, o tom žádná :-)
Ale jak jsem už psal, základem jsou hygienické návyky. Stejné, jako platí pro práci se slepičími vejci, syrovým masem, syrovou zeleninou atd. Ale to ty jako profík znáš, tedy netřeba nosit dříví do lesa.:-)

Raimo00 - Profil | Po 27.10.2014 8:58:40

rybomil >> Klidně si pochybuj, ale já budu mít vejce zadara :-D

rybomil - Profil | Po 27.10.2014 8:08:28

Pochybuji, že mu někdo kachní vejce nechá na stovky ks a za lacino. Běžně je skupují naši žlutí spoluobčané za 3 - 4 násovbné ceny od vejce slepičího. dokonce svýho času kupovali i vejce pár dnů nasezená, tzv. krváky a co tak vím ( protože ofiko ti nikdo z nich nic neřekne ani náhodou ) tak z toho dělají ty jejich speciality. Od tý doby co jsem dělal na kachní farmě taky ze žluťáskových fastfoodů nic nežeru. Jo a vím pár míst, kam odešlo kolem 1000 ks / měsíc.

Tomajo - Profil | Po 27.10.2014 7:46:27

Ivo >> :-)

Ivo - Profil | Po 27.10.2014 7:18:36

nejlepší do boilí jsou ovšem kohoutí vejce :-)

CarpHouser - Profil | Po 27.10.2014 4:29:10

flekos >> Což dokazuje, že je kapr prase, co všechno spase :o)

flekos - Profil | Po 27.10.2014 2:52:49

sven >> Co mi to sem za amaterskou kuchyn cpes ! Ja pisu o 1.lize kde si v hotelu , prece zadny sefkuchar timto rizikem neznici karieru- zivot. To prece dobre vim , ze Britove je normalne prodavaji . Ja je miluju , jsou chutove vynikajici , intenzivejsi jak slepici - vetsi podil tuku, z husich delam nejlepsi nudle jake si ani nedovedes predstavit. To je ale vsechno privatni pro me zname a nejblizsi. V praci neexistuje !!! Kdyz jsem byl Edinburgu na zkusene v Royal Mile , tak si je mistni , pokud je chteli mit pripraveny z hotelove kuchyne , museli sami prines oznacene a do pul dne to muselo byt pryc Lord nerold..Kozumace kacenich vajec u obyvatelstva EUje jedna vec a varit z nich ve velkem je vec druha. Veskera pevna cukrarina je z nich nadychnejsi a jemnejsi -to mas ode mne jako tip....jenom je psimte delej durch na michanici pri 150-160ti stupnich a ve skorapce je var 10min. U peceni je to fuk , ale bacha na receturu, kvuli jejich vyssi vaze .Toz si tak o tom....

sven - Profil | Po 27.10.2014 1:11:40

flekos >> nemáš pravdu....-) Za všechny, budu jmenovat např. Angli, Skotsko, http://www.greatbritishchefs.com/ingredients/duck-e​gg-recipes
Francii, Polsko http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/1,121951,​10759954,Ale_jaja__Kacze_jaja.html aj.
Kachní vejce jsou schválená ke konzumaci i v EU..
Musíš z těch hor občas sejít dolů, do civilizace :-)

flekos - Profil | Po 27.10.2014 0:56:32

sven >> Nemas pravdu . zadne vsude ve svete se konzumuji , par asijskych zemi. jinak by existovala velkovyroba a velkoobchod. Literaturu ohledne paratyfusu a salmonoles jsi cetl asi od p. Pasteura...Mas vubec pocit kolik salmonnolez existuje a jaka jsou stadia vyvoje , potazmo sila napadeni...

sven - Profil | Po 27.10.2014 0:30:19

Raimo00 - >> Při výrobě boilies nemám s kachními vejci zkušenost ale s jejich použitím v kuchyni ano. Stejně jako s křepelčími a vejci perliček.
Kachní vejce je větší a tučnější, jinak je slepičímu podobné.
Všude ve světě se kachní vejce běžně konzumují, jen u nás se na ně hledí se zbytečnou nedůvěrou. Je pravda, že jsou častěji infikována salmonellou než vejce slepičí i když.....
Není kachna jako kachna a není slepice jako slepice. Něco jiného jsou kontrolované chovy a něco jiného, volně se potulující havět, konzumující, co kde nejde a snášející vejce, kde je právě napadne...
V tom druhém případě bych nevzal ani vejce od slepic..
Tzv. "domácí" vejce, nalézaná jedno pod kůlnou, druhé v kopřivách a třetí na hnoji, snesená nevědomo kdy a skladovaná při nevhodné teplotě....děkuji nechci....
Tedy zpět ke kachním... Pokud bude vejce (ideálně z kontrolovaného chovu) dostatečně tepelně upraveno, tedy projde varem nebo minimálně jak uvádí literatura cca 72°C po dobu 16 sec., salmonelly nepřežijí.
Samozřejmostí je dodržení základních hygienických pravidel v kuchyni. Ale ta platí i pro vejce slepičí.

Jarda Š. - Profil | Po 27.10.2014 0:15:23

flekos >> Jo, ten tvůj předchozí příspěvek o ochutnávání jsem přehlédl.

flekos - Profil | Po 27.10.2014 0:06:19

Jarda Š. >> Kdyby jsi poradne cetl co pisu, tak nepises to co pises:-))

Jarda Š. - Profil | Po 27.10.2014 0:02:16

flekos >> Na ryby ale ty nemoci, pokud vím, přenosné nejsou, tak nevidím problém, jestli má možnost získat kachní vejce levněji než slepičí, použít kachní.

flekos - Profil | Ne 26.10.2014 23:26:28

Patˇas >> Ja vim...

Patˇas - Profil | Ne 26.10.2014 22:52:12

flekos >> Máš pravdu přecedo.

arnošt - Profil | Ne 26.10.2014 18:36:54

Raimo00 >> Jestli máš možnost přijít k takovému množství kachních vajec,vůbec o tom nepřemýšlej a naper je do směsi! Kachní a slepičí se v ničem důležitém neliší...

flekos - Profil | Ne 26.10.2014 18:07:55

c.13 >> Jasne , beru je taky , ale koulim uz jenom z pasterizovanych bilku--ma to svoje vyhody.._) Ja psal o dobe , kdyz jsem jeste v cesku chytal , resprktive jsem se tam po sezonach vracel...

c.13 - Profil | Ne 26.10.2014 17:58:48

Raimo00 >> Vůbec se toho neboj,používal jsem je běžně a nepoznal jsem rozdíl....

c.13 - Profil | Ne 26.10.2014 17:58:10

flekos >> Já jsem ve finále nejvíc používal Vaječnou melánž,což jsou v podstatě čerstvá vajíčka (vyklepaná) a ošetřená (pasterizací), kvůli zvýšení trvanlivosti. Prodává se to v kanystrech po 5 a více litrech a používá se to v pekárnách......

Raimo00 - Profil | Ne 26.10.2014 17:48:55

Kubalorenc >> Když má kolega denně přístup asi ke 100 kachních vajec zadarmo, tak proč se nezeptat? Slyšel jsem, že jsou pro člověka škodlivý, tak by mě zajímal důvod a proč je tedy nevyužít takto????? Takže pro tvojí informaci si prd*l nedělám!!!

flekos - Profil | Ne 26.10.2014 16:58:10

c.13 >> No rybe , je to sumafuk...na studeno krevni zivocichy salmonolesy nemaji skodlivy vliv . Ja byl pred dvaceti rokama , blby a v ramci usetrit jsem michal slepici s kacenima, podle toho kolik jsem u babky stacil nakradst..:-)) po u vaveni samozdrajme svuj vytvor chutnam a u vody dam kamaradom ....Jednou sem se mohl vysrat z podoby a dospitalu me odvezli primo z vodarny....a bylo to ono .