Mělník Labe rameno pod mostem

pěkné rameno pod mostem na Mělník, když se jede Praha-Mělnik.Je to krásná divočina nevíte co tam je za obsádku kapři,dravci atd.Mělničáci díky všem
Autor diskuse: baldoch - Profil , 31.10.2004 všeobecné - revíry, cestování

Carpman - Profil | St 3.11.2004 20:42:26

CTC: Já ti věřim.Já chytám na boilies asi 5 let a na Mělníku jsem měl zatím jenom smůlu.Ale taky jsem se tam seznámil s mými nynějšími kolegy a ty maj taky jinej názor. ...... Jenom jsem psal co jsem slyšel.

CTC - Profil | Út 2.11.2004 21:25:54

kapři nic moc ? teda já mám jiné výsledky... to Carpman

Carpman - Profil | Po 1.11.2004 21:08:25

Zdar chlapi já jezdím na Mělník na Labe asi 4 roky a co jsem slyšel z pokeců od ostatních carp teamů tak prej kapři nic moc????

tess - Profil | Po 1.11.2004 9:19:49

já jezdím ke starému mostu a jsou tam celkem pěkný tloušti, minibolínci a minicandátci, o tom slepém rameni jsem přemýšlel, ale ještě ho nezkusil. all: Jsou tam štiky?Podle toho co jsem čet u L.Kalinyv mém lovu, tak by tam být mohli?

siro | Po 1.11.2004 6:43:19

Jak píšou kluci voda je zamořená a ryby nepoživatelné.Tzv. Nový most v Mělnice(kralupáci řikaj nový most i most přes Vltavu u Veltrus),byla před tak 6-7 lety tutovka na velké candáty(psal tu o tom i Láda Kalina).Během dvou let co se to rozkřiklo,Mělničáci candoše vykidlili a je po pr.... .
Teď se chytá celkem bílá ryba ale nic pro masenky:o)))

CTC - Profil | Ne 31.10.2004 20:38:15

Ono nejde jen o těžké kovy. Taky chlorované uhlovodíky, které příroda nezná. A co teprve dioxiny, které dělají Spolanu Neratovice jedním z nejzamořenějších míst na světě ! Ty tuny chemikálií, které se při pedloňské povodni vyplavily z podniku do Labe. Nejsem sice žádný zástupce Greenpeace a podobných nesmyslných institucí, ale vím to z vlastní zkušenosti, jak se nakládá s těmito látkami. Greenpísácí na dioxiny ve Spolaně nejvíc řvali a když teda stát svolil, že se začne s jejich sanací a zvolil jednu nejmenovanou firmu, aby provedla dekontaminaci dioxinů a jejich následné zničení, tak řvou, že to jde jinak a lí. Ale ta firma, ta je jediná, která má tu technologii BCD opravdu na dioxinech vyzkoušenou a to hlavně v praxi a ne na papíře jako jiní. Situaci znám velmi dobře a pozorně ji sleduji. A taky všechny ty fámy o kohoutech a slepicích pana Štrupla z Libiše, který z toho dělá zbytečný humbuk a Greenpeace a Arnika s ním. Ano je to téměř 300 tun rtuti v okolí Spolany, ano jsou to desítky tun jiných nebezpečných odpadů, ale musí se taky konat a ne jen o tom jen mluvit a skutek utek. A stát konat začal a to je dobře, moc dobře. Před dvaceti lety bylo Labe stokou, po revoluci se hodně vyčistilo. Mimochodem, já mám osobák z roku 2001 kapra 21,5 kg z Labe přímo pod Spolanou !!!

Prdola | Ne 31.10.2004 16:22:42

Tak jsem se koukal na uvedený stránky a něco na těch kovech bude. Je to svinstvo co ze Spolany uniká. Na druhou stranu tu máme revír s minimálním rybářskym tlakem a s nadějí na trofejní úlovky i v příštích letech, jen je smutné, že za takovou cenu.

CTC - Profil | Ne 31.10.2004 13:47:56

Pokud jde o těžké kovy ( myšleno hlavně z podniku Spolana ), tak o to se dá více dočíst na www.greenpeace.cz, www.arnika.cz či na stránkách České inspekce životního prostředí www.cizp.cz. Jsou tam uvedeny rozbory vody i ryb z Labe od Neratovic ( Labe 15 ) až ke státní hranici. Jsem tak trošku z oboru, takže o tom něco vím. Ale nechci rybáře nějak strašit. Pokud jde o to místečko pod mostem ( Sidonka ), tak tam pěkné ryby jsou. Ta divočina, to je až po předloňské povodni. Pár potopených stromů, větví. Ale je to teď fakt taková krásná "divočina". Dravci spíš u starého mostu ( výš proti proudu na levém břehu ). Jinak jak píše Prďola, tak kapři, amuři a vůbec samé pěkné ryby. Vím o místě cca 2-3 km odsud, kde jsou amuři přes dvacet kilo.

Prdola | Ne 31.10.2004 10:56:23

Já jezdim na Labe 14. Myslím že kaprem dost slušně zarybněno. Největšího kapra jsem měl 16Kg a když dobře zakrmíš dá se slušně zachytat. Jinak je zde i dost amurů, všudepřítomných tloušťů a cejnů. O dravcích nevim nic, ale nějakou zmínku najdeš v revírech. Jinak jestli chceš rybu na jídlo, tak mi to dost lidí nedoporučovalo. Prý obsahuje těžké kovy, co je na tom pravdy nevím, raději vše pouštím. Co je na tom pravdy by mně osobně taky zajímalo.