Rybařil letos někdo na Krétě ?

Jedu v září na Krétu,zajímalo by mně,jestli tam letos mohou cizinci rybařit.Jestliže ano,tak jakým způsobem a co na háček.Z ciziny mám zkušenosti z Norska.

Slimak | St 25.8.2004 10:42:41

No tak ti moji červi, to bylo asi něco jiného. Délka tak kolem 20-30cm a měli nožičky podobné jako stonožka. Na místě, kde jsem byl já / Agia Pelagia / se na feeder a nebo na těžko chytalo velmi špatně, jednak se hodně trhalo a na nástrahu ležící u dna se sesypali takoví červi / vypadali jako chlupatá housenka/, kteří ji dokázali sežrat během velice krátké doby. Lepší byl angličák, ale chce to aspoň 10g a více, aby se nechal nahodit trochu dál a necestoval tolik s přílivem. Místní tam věšeli na splávek min. 20 g olova. Dobré je mít šnorchl a udělat si průzkum místa, kde budeš chytat.

vladys | St 25.8.2004 9:47:23

Tie piesocne cervy sa daju normalne nakopat {vyhrabat rukami} na vacsine pieskovych plazi v Stredozemnom mori.{ Chcem o tom napisat clanok o love pri mori pocas dovolenky, ale najskor sa mi to podari az okolo Vianoc.} V minulosti som na ne chytal tiez na Krete,Sicilii, ci Liparskych ostrovoch tento rok na Sardinii. Je to okamzita nastrah, nevyhodou je, ze slabo drzia na haciku a treba ich casto menit. Najvacsie uspechy na feeder a na prehlbeny plavak o cca 50 cm, ked ti cervy vlecie po dne.

BoBo - Profil | St 25.8.2004 9:27:13

Zkus projít otázky, už se to tu párkrát řešilo (koukej i na Chorvatsko, je to podobné).

Slimak | St 25.8.2004 5:58:09

Já jsem tam byl koncem května a rybařil jsem normálně. Co se týče nástrahy, tak velmi dobrý jsou krevety/ používají domorodci/ - stojí cca 3 eura sáček mražených ve větším marketu, vystačí na několik chytání. Pak jsem od nich dostal červy podobné pískovníkům, ty taky fungují velice dobře / dají se nastříhat na menší kousky /, ale do druhého dne mi nevydrželi a nevím, kde je kupovali. Taky jsem propašoval masné červy - na ty jsem taky pár rybek chytil. Jestli chceš víc info, tak se ozvi na mail.